Informace o článku
Psí blechy na člověka nejdou... Notoricky známá a megalomansky lživá hláška. Téma blech je v naší rodině poměrně populární, protože můj tatínek je na ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
13.08.2008 22:37:0013.08.2008 22:37:00

příběh blechy

Psí blechy na člověka nejdou...

Notoricky známá a megalomansky lživá hláška. Téma blech je v naší rodině poměrně populární, protože můj tatínek je na ně alergický. Alergický v tom smyslu, že vypustíte-li v dalekém okolí jednu jedinou blechu, najde mého tatínka a zuřivě jej pokouše. Vypustíte-li pytel blech do místnosti plné psů s mým tatínkem, blechy zabijí tatínka a psů si ani nevšimnou. Jakékoliv kousnutí blechou z mého tatínka učiní oteklou a trpící trosku, takže oba psi mých rodičů jsou podrobováni pravidelným protibleším kůrám a proti blechám jsou vyvíjena intenzivní bezpečnostní opatření.

Leč chybička se občas vloudí. Resp. blecha. Tatínek okamžitě přerušil osobní kontakt s domácími mazlíčky (mám vás rád, ale jděte ode mě, blešáci) a nařídil další chemickou terapii, spojenou s analýzami, kterak blecha do domácnosti pronikla. Prvními podezřelými se stali sousedovic chundelatí psi, neb sdílí společný plot, a protože kokršpaněl mých rodičů je přestárlý, egoistický a totálně hluchý debil, trávívá čas hysterickým štěkáním skrz plot. A jelikož psa hluchého jako poleno od plotu neodvoláte, hrozí přeskočení blechy (nikoliv jiskry:o).

Byla jsem pověřena taktně a ve vší slušnosti požádat majitele huňáčů o odblešení; jejich holčičky ke mně chodí na koně, a tak jsem dnes ve stáji zahájila vyptávání, jestli hafani podléhají odblešovacím manévrům, a že prý ano. Že blechy nemají, že se na nich blechy nedrží kvůli postřiku, ale že blechu sem tam z toulání přitáhne kočka. A tady zřejmě začíná onen famózní bleší příběh. Blecha najde kočku, jenomže kočka nastříkaná antiblešidlem je fuj. Takže blecha hledá lepšího hostitele a hopne na chundeláče: ouha, tohle zvíře je antibleší také. Další pokus – skrz plot na protivného kokršpaněla, kde se situace opakuje: fuj pes. A tak bleše nezbude než najít objekt jiný... Ano, správně – můj tatínek.

Kde chemie nepomůže, pomůže důkladnější plot, bránící přímému kontaktu psů. Otázka zní, co všechno zvládne překonat jedna obyčejná blecha...

draace
bude to znít pitomně, ale jedna z mých přezdívek bývala „bleška“.
Ale jen pro jediného konkrétního člověka! :o)

Foto: Pavel Krásenský
www.macrophotography.cz

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Pobavilo :-D

Pobavilo :-D