Informace o článku
Nemálo mi vadí humbuk kolem pořadatelství OH. Do jaké míry se Číně tahle významná událost podaří, to nechme budoucnosti, ale bedlivé sledování příprav...
draacedraace
...denní cint...denní cint
09.08.2008 12:13:0009.08.2008 12:13:00

o Olympiádě

Nemálo mi vadí humbuk kolem pořadatelství OH. Do jaké míry se Číně tahle významná událost podaří, to nechme budoucnosti, ale bedlivé sledování příprav naznačovalo laťku poměrně vysokou. Plánované poroučení počasí, snaha snížit koncentraci smogu, puntičkářské stavby areálů, rozsáhlá bezpečnostní opatření...

Nadřeli se, a já Číně případnou pochvalu přeji, z celého srdce. Nehodlám mísit politiku se sportem, ani oponovat faktům, že celá tahle sláva je na úkor daňových poplatníků, protože tahle skutečnost je globální, nikoliv pouze čínská. Zaměřme se prosím ryze na sport, protože právě sportovci tvrdě dřeli, aby se mohli zúčastnit, a své výkony předvádějí ve více než adekvátním prostředí. Přijde mi opravdu postavené na hlavu Číně pořadatelství přiklepnout, a vzápětí kvůli Číně prudit.

Negativní postoj mám pouze k podobě crossu pro soutěž v military, protože mi přijde neúměrně hazardující se zdravím koní (fotky ZDE). Náročnou trať lze postavit i bez zbytečně megalomanských překážek:o(

draace
Čína je cool.
Hlavně draci a zápisky od Kitty:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tady na těch fotkách vypadají ty překážk...

Tady na těch fotkách vypadají ty překážky ještě šíleněji http://horsead.rajce.idnes.cz/My_Pictures/(odkaz převzatý z diskuze na iFauně - téma "Češi v Hong Kongu")
Gravatar

Naprosto souhlasím, že ty skoky jsou šíl...

Naprosto souhlasím, že ty skoky jsou šílené. Nehledě na to, že v srpnu v pekingu nejvíc prší, takže už při stavbě jim muselo být jasné, že může být mokro a tudíž že to bude ještě mnohem nebezpečnější. Obdivuju ty výkony sportovců v tom horku. Při té vlhkosti ve vzduchu to musí být příšerné.
Gravatar

Zdar - zajimavy nazor. Myslim, ze cina a...

Zdar - zajimavy nazor. Myslim, ze cina ale neni cool .... nebo si uz zapomela, co znamena drzet HUBU a KROK ?? ;) A nebo se ti styska po vsudypritomnych "duvernicich a donasecich" :) Ano, myslim, ze tahle cela komedie ma globalni rozmer - a s tim zatim nejde moc delat. Jsem vsak optimista a verim, ze se lide zacnou vice soustredovat na "zivot v rovnovaze" jako takovy a ne pouze na ekonomicky rozvoj - nebot tam kde chybi rovnovaha prevazuje extrem..... at uz vlevo, tak v pravo :) Novinarine ZDAR!
Gravatar

Thomas: Nesoudím stát (národ) podle toho...

Thomas: Nesoudím stát (národ) podle toho, kdo v něm zrovna velí. Mně se pod Čína vybaví hory, pastevci v jurtách, Velká čínská zeď, draci, originální písmo... historie a kultura, která nemá ve světě obdoby. Stejně fascinující mi připadá Rusko. Proč? Protože se na hodně věcí umím podívat nepoliticky. Stejně jako na olympiádu.
Gravatar

Thomasi, Čína není politicky zcela cool,...

Thomasi, Čína není politicky zcela cool, ale to není ani "demokratické" USA. Dle mého názoru by OH o politice neměli být. A co se týče té novinařiny, jestli máš na mysli novinařinu ve smyslu pomluv, špíny a humusu, která se v poslední době zaplavuje naše média, tak to tedy ne ZDAR ale NO NAZDAR. Nehledě na to, že se říká, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Ne že bych někomu takovou vládu přála, ale kdo bude vládnout v Číně je dle mého názoru v rukou pouze a jen Číňanů. Pokud nejsou s vládou spokojeni, mohou ji svrhnout. Je jich tam tolik, že by je umlátili čepicema.