Informace o článku
(Navazuji tímto na komentáře vztahující se ke včerejšímu příspěvku)Takhle si já ŽLUTOU nepředstavuji:Naproti tomu tohle se již za ŽLUTOU považovat dá:...
draacedraace
...denní cint...denní cint
26.06.2008 21:09:0026.06.2008 21:09:00

žlutá je, když... (speciál pro Frosta:o)

(Navazuji tímto na komentáře vztahující se ke včerejšímu příspěvku)

Takhle si já ŽLUTOU nepředstavuji:




Naproti tomu tohle se již za ŽLUTOU považovat dá:




Fotografie: zdroj net (záměrně, aby nedošlo k nařčení, že fotky jsou uměle přibarvené)
Za porušení autorského práva se autorům snímků omlouvám.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

draace: horní fotka - tmavěžlutá. Prostř...

draace: horní fotka - tmavěžlutá. Prostřední fotka - ano, uznávám, ta už lehce zavání oranžovou, jelikož tmavěžlutý autobus je zcela ve stínu, což výsledný dojem ještě celkově ztmavuje. Ale: co se píše na oficiálních stránkách firmy, která ty busy provozuje ? ŽLUTÉ autobusy. Co ryčí nadšeně Matýsek, když se jede kolem Dolňáku, kde tyhle autobusy stojí ? "Jééé, Žuťák !!!" (to "l" mi nevypadlo, on to říká takhle:o))...)Co se píše v technických průkazech těchto autobusů v kolonce barva ? "ŽLUTÁ TMAVÁ" Myslím, že dalších komentářů na toto téma netřeba :-)
Gravatar

Frost: Dovolím si nesouhlasit, ten autob...

Frost: Dovolím si nesouhlasit, ten autobus na první fotografii je skutečně oranžový. Ženy mají prostě větší smysl pro barvy než muži. Policisté jsou taky většinou muži, takže co je napsáno v technickém průkazu, je úplně jedno :-) Žlutou si přestavuji přesně takovou, jaká je na tom vlaku.
Gravatar

Jestli se můžu zapojit do diskuze, tak j...

Jestli se můžu zapojit do diskuze, tak já jsem jednoznačně na straně draacete a Ivy. Vlak žlutý, autobusy oranžové. I když je mi jasné, že chlapa o své pravdě nepřesvědčíme, ani kdyby nás bylo sto :-))
Gravatar

Frost: tmavěžlutá = světle oranžová. Asi...

Frost: tmavěžlutá = světle oranžová. Asi jako polopravda = pololež:o) Co se píše v techničáku, to mi je cizí, ale jestli se barva eviduje stejně jako u koní, kde má většina hnědáků zapsáno "vraník" - tak no comment. A Matýsek je holt zmanipulovanej lživou reklamu:o)))
Gravatar

Iva: ano, to je pravda, žena je schopná ...

Iva: ano, to je pravda, žena je schopná přijít i s takovým názvem barvy nebo odstínu, kterej chlap v životě neslyšel, natož aby si pod ním zvládnul něco představit :o))) Lola: ani dvě sta :o)))) draace: pokud tmavěžlutá = světleoranžová, tak potom máme pravdu všichni, no není to idylka ? :-D Matýsek a reklama ? Vždyť ještě neumí ani číst - Matýsek prostě koukne a vidí :o)) Mimochodem, když už jsme u těchhle odstínů, jakou byste řekly, že má barvu prostřední světlo semaforu ?
Gravatar

Frost: reklamu může Matýsek i slyšet, be...

Frost: reklamu může Matýsek i slyšet, bez nutnosti umět číst. A pokud slyší "žluťák" od vás, tak ho matete. Tohle už prostě žlutá není a evidentně nejsem sama, kdo k tomuto závěru došel:o) Co se týče semaforů - nevím. Většinou se čučí na červenou a zelenou: barva mezi nimi se neřeší.
Gravatar

Tak, jelikož mám na rozdíl od draacete ž...

Tak, jelikož mám na rozdíl od draacete žluťásky ráda, protože kdyby jich nebylo, mé studentské JÁ by asi hodně trpělo na cestách Praha-Brno.. A taky je to jediný bus, ve kterém můžu číst a nebolí mě u toho hlava! Hádat o barvě se nejdu, ale doporučuji ke shlédnutí i tuto fotku, kde je žluťásek na sluníčku: http://www.busportal.cz/images/stories/2006/2252_travego02.jpg
Gravatar

A ještě jeden..když už Vary... http://st...

A ještě jeden..když už Vary... http://st.blog.cz/d/dpkv.blog.cz/obrazky/8305152.jpg
Gravatar

A omlouvám se do třetice..ale tenhle je ...

A omlouvám se do třetice..ale tenhle je tady v celé své tmavěžluté kráse :-D http://www.fotodoprava.com/images_bus_v2/beulas_sa_v.jpg
Gravatar

Kay: :-* draace: huahá, sníženo na 2:3 :...

Kay: :-* draace: huahá, sníženo na 2:3 :o))))) Proberte se, copak může bejt "žluťák" oranžovej ? :-))
Gravatar

Frost: no právě to, že nemůže, tady krit...

Frost: no právě to, že nemůže, tady kritizujeme. Označení "žluťák" je tudíž lživé a zavádějící. Klamání zákazníka.
Gravatar

Kay: tedy lásko, kdybych neměla polovičn...

Kay: tedy lásko, kdybych neměla poloviční orgáč z toho polonahatého Muldera, tak bych se nejspíš urazila...:o)
Gravatar

draace: Já to vzdávám. Vidím, že pokud b...

draace: Já to vzdávám. Vidím, že pokud bych chtěl mít poslední slovo, vážně bych tím ohrozil rekord v počtu komentářů, co mam díky brněnskejm spammerům u sebe pod pánvičkama :o))) Ale to samozřejmě neznamená, že jsem přišel o své ŽLUTÉ přesvědčení :o)
Gravatar

Frost: konečně moudré rozhodnutí. A až z...

Frost: konečně moudré rozhodnutí. A až zase přijedu, budeme se učit barvičky:o)
Gravatar

Frost: Budeme muset draaceti koupit k Vá...

Frost: Budeme muset draaceti koupit k Vánocům nějaký zájezd žluťáskem, aby si ho taky zamilovala :-D :-D
Gravatar

draace: Mlaaask! :-D :-D Jo a jen tak pr...

draace: Mlaaask! :-D :-D Jo a jen tak pro zajímavost: Co je žlutého na "Žluticích"? huáááá hahaha :-) (Mám v záloze Muldera ještě nahatějšího, takže se nebojím trochu provokovat :oP)
Gravatar

Kay: no tam mají žlutý znak, žluté nádra...

Kay: no tam mají žlutý znak, žluté nádraží, žlutá trička... Se tam někdy zajedeme podívat a uděláme exkurzi s výukou barviček. Frost má účast zdarma:o)
Gravatar

A to já jako budu platit? :-D

A to já jako budu platit? :-D
Gravatar

Dovolím si nesouhlasit s Ivou. Manžel ro...

Dovolím si nesouhlasit s Ivou. Manžel rozeznává všechny nesmyslné odstíny barev, jako jsou lososová, meruňková, což jsou barvy, která já jsem vživotě na ničem neviděla. A to je to policajt :oD
Gravatar

Kay: ano, budeš platit. Fotkama Muldera:...

Kay: ano, budeš platit. Fotkama Muldera:o)
Gravatar

Kay: to ale budeme muset vymyslet nějako...

Kay: to ale budeme muset vymyslet nějakou extrémně lákavou destinaci, protože ona dobrovolně do žluťáka nevleze :-)
Gravatar

Leda snad když by cestující místo obvykl...

Leda snad když by cestující místo obvyklých blonďatých stewardek obsluhoval David Duchovny a možná by ani nemusel bejt polonahej :o)))
Gravatar

Frost: občas z tebe vypadne náramně zají...

Frost: občas z tebe vypadne náramně zajímavý návrh. Přijímám :o)
Gravatar

draace: Nemůžu se nepřidat - "Žluťá...

draace: Nemůžu se nepřidat - "Žluťák" prostě žlutej je a nejede přes to ani vyblitěžlutozelenej vlak. Autobus je tmavě žlutej, přičemž tmavší složku tvoří barva s větším obsahem červeného spektra, narozdíl od vlaku, kde je mimo mnohem menšího množství červených částic než u busu i příměs zelených (tedy respektive modrých, což ve směsi se žlutou...);o) Kdybys vedle Žluťáka postavila třeba pomeranč, rozdíly mezi tmavěžlutou a oranžovou by byly patrný hned, ovšem když vedle busu, jehož odstín je mj. zkreslenej osvětlením při pořizování fotky umístíš vyblitožlutej vlak)...:o) A na Matýska se spolehněte, ten má jasno - když je to žlutý jako Žluťák, je to žlutá, ale když je to vyblitěžlutá jako vlak, tak je to MODRÁ:o))))))
Gravatar

pilotka: postavení pomeranče vedle busu ...

pilotka: postavení pomeranče vedle busu SA bude mít stejný efekt, jako srovnání dvou podsedlovek mého koně. Obě jsou modré, akorát že každá jinak. Nicméně oranžová pomeranče je mi milejší, než oranžová busů SA:o)