Informace o článku
Hada jsem potkala cestou ke koni, když veprostřed rozježděné cesty předstíral, že tam vlastně není. Většina lidí si v takové situaci položí věcnou otá...
draacedraace
...denní cint...denní cint
10.06.2008 17:45:0010.06.2008 17:45:00

Jak jsem fotila hada

Hada jsem potkala cestou ke koni, když veprostřed rozježděné cesty předstíral, že tam vlastně není. Většina lidí si v takové situaci položí věcnou otázku, o jakého plaza jde: zmije nebo užovka? A na řadu přichází obligátní nauka ze základní školy: buď klikatá čára na hřbetě nebo měsíčky za ušima. Jenomže to byste nesměli být draacetem. Asi jak se mi stále dějí ty divné věci... prostě jsem došla k názoru, že pakliže had nemá měsíčkové zbarvení, tak to není zmije. (Nad tímto logickým vysvětlením nebádejte, sama to s odstupem doby nechápu.)

Samozřejmě pokud potkáte hada, tak je jasné, že s sebou nemáte foťák. A mobil nic moc, ve stínu, takže nezbývá než hada chytit a přemístit na lepší světlo. A kdo hádá, že mě had kousl, hádá správně. Ale tak byl to přece menší had a hlavně nebyl zmije, protože neměl měsíčky za ušima (mimochodem – had žádné uši nemá), takže jsem ve svém úsilí nepolevila a znalá pohybu plaze z domova jsem ve svém odhodlání pokračovala.

Had byl vytočený na nejvyšší míru, doslova. Držela jsem jej za ocas, takže se zuřivě točil kolem vlastní osy, a větví ve druhé ruce jsem korigovala pohyb hlavy, kdyby se had rozhodl útočit. Ve výběhu jsem byla rychlostí blesku a extrémně nasraného plaza jsem hodila do prázdného barelu na vodu. Dalších deset minut jsme oba sváděli lítý boj: on s hladkým povrchem barelu, já s nekvalitním foťákem v mobilu. Had byl rozhodně šikovnější, několikrát se mu téměř podařilo utéci, ovšem kdyby na něho nečíhal protivný dvounožec, neváhající drapnout jej za ocas a vrátit zpět do barelu. A protože fotit hada v barelu mobilem je blbost, rozhodla jsem se pro focení v hlíně. Tak deset vteřin mi modelem stál, ale pak vzal čáru, okolo mé boty. A frčel rychlostí blesku, nejspíš měl fotomodelingu plné zuby.

Fotky stojí za starou bačkoru, což se dalo čekat, ale když se na jedné barelové dívám na rozšířenou hadí lebku, vybavuje se mi popis zmijí z Animal planet. Takže znalci udeřte: zmije nebo užovka?

draace
Hadomilní.
Není nic vtipnějšího, než hlásit „kousla mě zmije“, když vlastníte užovku, které se jinak než „zmije“ neřekne.


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak jsem se zrovna zeptala Toma: "H...

Tak jsem se zrovna zeptala Toma: "Hele, rozeznáš zmiji od užovky?" A on na to: "No zmije má měsíčky za ušima." Huáá haha, takže mi ti odpověď neposkytneme.. ale podle zbarvení bych řekla, že užovka, ale já nevím..jsem hada viděla jenom u tebe a v ZOO :-D
Gravatar

Kay: hustý:o) Na těch fotkách to není ta...

Kay: hustý:o) Na těch fotkách to není tak zřetelné, ale had měl zploštělou trojúhelníkovou hlavu. Toho jsem si všimla ihned, protože moje domácí zmije (užovka) takovouhle hlavu nemá, takže osobně se přikláním ke zmiji:o)
Gravatar

draace:u nás se vyskytují tři druhy užov...

draace:u nás se vyskytují tři druhy užovek a zmije obecná.Na tvé fotce je nejpravděpodobněji užovka hladká,která je zmiji trochu podobná.Půlměsíce má užovka obojková.Pak u nás žije ještě užovka podplamatá,ale ta je vzácnější.
Gravatar

draace: jestli to bylo jedovatý nebo ne ...

draace: jestli to bylo jedovatý nebo ne poznáš nejjistějc až tehdy, když Ti začne fialovět, černat a odpadat to, do čeho Tě kousla :o))
Gravatar

frost: nic mi není. Takže užovka:o)

frost: nic mi není. Takže užovka:o)
Gravatar

Musím upřesnit skupiny lidí (viz první o...

Musím upřesnit skupiny lidí (viz první odstavec). Nejsem ani jedna z nich, s mojí fobií bych hledala nejbližší strom (minimálně) a pak bych sáhodlouze přemýšlela, jestli zmije/užovka umí lézt (plazit se) po stromech =´)
Gravatar

Mno, vzhledem k tomu, že Draace ještě ne...

Mno, vzhledem k tomu, že Draace ještě není mrtvé, tak se rovněž přikláním k užovce :oD
Gravatar

Dovolim si vstoupit do diskuze. I ja se ...

Dovolim si vstoupit do diskuze. I ja se přikláním k užovce a jak píše Štěpán, k užovce hladké. Také i přiložím foto, ze kterého je vidna usvědčující podoba:-) http://www.balcanica.cz/1/2/3091
Gravatar

http://www.biolib.cz/cz/taxon/id371/ ci...

http://www.biolib.cz/cz/taxon/id371/ cituji: "...pomalý, kousavý had,..." :)
Gravatar

Eliška: pomalá mi rozhodně nepřišla:o)))

Eliška: pomalá mi rozhodně nepřišla:o)))