Informace o článku
Jak přenastavit modem 1. Přijde SMS, že od 5.5.08 se mění ADSL. My, kteří máme známé, to víme už přes měsíc:o) 2. V průběhu týdne náhle přestane jít n...
draacedraace
...POSTŘEHY...POSTŘEHY
09.05.2008 11:03:0009.05.2008 11:03:00

příručka pro debily (od debila)

Jak přenastavit modem

1. Přijde SMS, že od 5.5.08 se mění ADSL. My, kteří máme známé, to víme už přes měsíc:o)

2. V průběhu týdne náhle přestane jít net, z minuty na minuty. Kontrolky svítí všechny.

3. Hysterické restarty, kontroly doléhání kabelů, spílání na adresu operátora, protože absťák je sviňa. Jedna nula pro PC, spojení žádné.

4. Uvědomění si existence SMS (viz bod 1): aha. To hravě zvládnu! přenastavit PPPoA na PPPoE. S instalací modemu jsme totiž strávili nemálo společných večerů, než provider konečně uznal, že chyba není na straně uživatele.

5. Změna PPPoA nejenže nevrátila spojení, ale vyhodila menu, které s původním nemá téměř nic společného. Asi problém. Dva nula pro PC.

6. Ještěže lze v práci těsně před svátkem vytisknout manuál „jak na to?“

7. Další restarty modemu, ve snaze dosáhnout původního nastavení, potřebnému k zadání změny z VC na to druhé /nebo obráceně?/ Výsledek: net nadále nefunguje.

8. Zkouška PING – tři nula pro PC: signál prokazatelně teče, blbcem je tedy opět uživatel.

9. Uživatel po třicáté osmé přenastavuje modem z PPPoA na PPPoE a zpět na PPPoE na PPPoA. Spojení nenavázáno, na řadu přicházejí temné představy dvou večerů bez netu. Deprese!

10. Uživatel si pořádně prostuduje manuál: nastavení modemu změňte, až přestane svítit kontrolka DSL! Kontrolka samozřejmě svítí nepřetržitě.

11. Uživatel potupně volá operátora: modem přenastavit můžete, na zhasnutí kolonky čekat nemusíte. Cena hovoru je 17Kč/min bez DPH, takže uživatel odolává nutkání rozdupat mobil.

12. Uživatel intenzivně hledá chybu a provádí restartovací manévry nejen modemu, ale i počítače a kompletně překopává vše, co překopat (zmrvit) lze.

13. Uživatel pátrá v útrobách skříně po jiném modemu. Modem nalezen: ale mluví ještě víc anglicky než ten odstavený, a není k němu žádný manuál v češtině. Suverenita „všechno se dá najít na netu!“ se v tomto případě ukáže být mylná, tudíž nepoužitelná.

14. Uživatel váhá, se kterým modemem praštit o zeď dřív.

15. Uživatel připojí původní modem a po dalším sérií restartů vyzkouší do kolonky Login napsat uživatelské jméno s malým počátečním písmenem.

Spojení se světem navázáno…
Jak málo stačí k dětské radosti.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: