Informace o článku
Drahé kolegyně, z kanceláří… Všimly jste si také, že kromě lidského faktoru v pondělí stávkuje i kancelářská technika? Skener vůbec, jediná funkce, kt...
draacedraace
...POSTŘEHY...POSTŘEHY
17.03.2008 16:36:0017.03.2008 16:36:00

pondělky kancelářské krysy

Drahé kolegyně, z kanceláří…

Všimly jste si také, že kromě lidského faktoru v pondělí stávkuje i kancelářská technika? Skener vůbec, jediná funkce, kterou z něho po půl hodině svícení a vrčení vytlučete, je hláška „error“. Tiskárna produkuje velké a napínavé očekávání, v jehož finále se dočkáte série čistě bílých papírů; i když pořád lepší než záhlaví všech listů poseté takovými těmi znaky, které se středoevropskou klávesnicí nemají pranic společného. (Ano - kolečka, smajlíci, kytičky, hieroglyfy a další patvary, na které neplatí ani útočné restarty systému, a které tiskárna zásadně rozděluje stylem ´co pidi znak = to nový čistý a pokud možno drahý hlavičkový papír´.)

Dovolila jsem si vypracovat několik nutných bodů, co se týče přežití kancelářského pondělka.

1) Nesnažte se vytahovat papíry ze zavřeného šanonu: fakt to nejde.
2) Nesnažte se vytahovat spodní šanon, je-li vespod hromady ostatních, podstatně objemnějších šanonů. Zde platí „čím výše šanon, tím rychleji padají ty, které nestihnete chytit“. O potencionální hrozbě ubití zaživa nemluvě.
3) Až budete s plácačkou v ruce bedlivě číhat na mouchu, spolu s větou „tak vylez, ty svině“, zkontrolujte si, jestli se někdo právě nechystá vejít do Vaší kanceláře.
4) Nezabíjejte mouchy, pokud sedí na skle obrazovky monitoru.
5) Mouchy zásadně nezabíjejte pravítkem. Zde platí monitor = dražší než pravítko.
6) Čaj nenalévejte v bezprostřední blízkosti těch pokladních dokladů, které se chovají jako piják.
7) Pozor na kancelářské lepidlo, které má podobný tvar a systém použití jako pomáda na rty!
8) Taková ta věc, co slouží k odstranění spojů způsobených sešívačkou, hravě procvakne prst; ale ne tak důkladně, aby se malér dal specifikovat jakožto pracovní úraz.
9) I sešívačka prošije leccos (např. rukáv svetru k faktuře).
10) Pakliže se přistihnete, že po ručním vepisování údajů do formuláře nervózně pátráte po odklepnutí „enter“ – nepanikařte, jde o naprosto normální jev. Stejné platí o zuřivém hledání kurzoru před povšimnutím, že místo myší jezdíte po stole mobilem.

A poslední poučka sólo pro mě: do firemního účetního programu se pod nickem draace opravdu i při sebevětší vůli a snaze přihlásit nelze.

draace
Zítra intrastat.
Já nenávidím intrastat!

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Co k tomu dodat... Snad jen to, že sešív...

Co k tomu dodat... Snad jen to, že sešívačka je opravdu nebezpečný nástroj. Má švagrová, též kancelářská krysa, si prošila sešívačkou prst. Jak se jí to povedlo nebylo dosud objasněno. Ta tvoje tiskárna mi připomíná tu mou, která doposud nebyla v návalu vzteku znehodnocena jen proto, že mi správce majetku vyhrožuje, že bych ji musela uhradit. Jen mouchy se u nás na berňáku nějak nevyskytujou, ale k nám vůbec nějak všichni neradi chodí.
Gravatar

Postřehy z opačného konce: 1) Pokud nefu...

Postřehy z opačného konce: 1) Pokud nefunguje ani jedna tiskárna ve firmě, je to naptosto normální 2) řešení je posílat tabulky do agentury, ta je vytiskne a nafaxuje zpět 3) nezavírej včely do noťasu 4) nesnaž se domluvit s účetníma, s těma se NEDÁ domluvit 5) sešívačka náhodou přizabivší účetní není trestná 6) pokud nemáte rádi násilí, pošlete na účetní podnikovou právničku - efekt podobný jako sešívačka
Gravatar

fluff: já jsem asi mimo... Jaké včely do...

fluff: já jsem asi mimo... Jaké včely do noťasu? Jako co máš proti účetním? Doporučuji naučně ozdravný pobyt nad účetnictvím, k pochopení, jak vysilující je vymyslet, aby vše naservírované shora, bylo zaúčtováno v souběhu se zákony a právními předpisy státu. Jedna účetní je pro chod firmy důležitější víc než tlupa markeťáků:o)
Gravatar

To byly postřehy z naší firmy ;o) Tiskár...

To byly postřehy z naší firmy ;o) Tiskárny nejdou už od pondělka, včelu jsem málem zavřel včera a účetní opruzují neustále. Opravdu není snadné vyjít s lidma, kteří vidí jen to svoje a nevyjdou ti v ničem vstříc a ještě ti háží klacky pod nohy. No nevím, jak v jiných firmách, ale pokud by u nás markeťáci a obchodní manažeři firmu netáhli kupředu, účetní by už celkem neměli co účtovat a řešil by to tu konkursní správce :o)) ale třeba je to v jiných firmách jinak... ;o)
Gravatar

Abychom si rozuměli, já proti účetním ne...

Abychom si rozuměli, já proti účetním nemám nic, sám jsem absolvoval pár semestrů účta, a byl jsem rád, že to mám za sebou. Pouze v naší firmě se holt sešly slečny, se kterými není snadné vyjít a které se o to ani nepokouší.
Gravatar

Tak to máte pakárnu, ve firmě. Já naopak...

Tak to máte pakárnu, ve firmě. Já naopak naši hlavní účetní nemálo obdivuji, já bych leccos z její práce nerozdýchala:o)