Informace o článku
Letos jsem Ježíškovi napsala. Z praktického důvodu: chtěla jsem pod stromeček po letech dostat Michaela, a to aniž bych si ho kupovala já. Takže hustá...
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
25.12.2010 2:20:0025.12.2010 2:20:00

Michael...

      Letos jsem Ježíškovi napsala.
      Z praktického důvodu: chtěla jsem pod stromeček po letech dostat Michaela, a to aniž bych si ho kupovala já.

      Takže hustá nadílka: nové album spolu s DVD Vision, které mi totálně rozhodilo sandál: nejen nezvukem 5+1, ale i absencemi ofiko verze BOTDF a toho nejvíc videoklipu – Whatzupwitu. Kvalita obrazu je fajnová, s formátem problém nemám, zvuk je čistý a velmi precizně zpracovaný, ale prostě domácí kino je domácí kino. V tomhle směru je Vision extrémním zklamáním, protože když už to vylezlo na světlo boží, mohli se chytit za nos a zpracovat zážitek i do 5+1.

      A nové album?
      Netroufám si vznášet soudy po prvním poslechu:-) Když jsem po letech netrpělivého čekání slyšela Dangerous, přišla jsem mu na chuť až za dlouho, protože v porovnání s Bad to byla facka mezi oči. U HIStory a Invicible jsem si dala načas, nechala jsem emoce uzrát a Blood on the dancefloor (tedy prvních pět nemixů) mě absolutně nadchnul, to byl nejúžasnější premiéra poslech mého života.

      V jedné věci jsem si jistá: Michael by obsah alba Michael v téhle podobě nevydal. To není celek, to je puzzle, a ještě nemichaelovsky poskládané. Byť jsem s pořadím songů na albech nesouhlasila (vzorec, dle kterého MJ tracklist vytvářel, jsem nikdy nepobírala), tahle kompozice je celá úplně špatně. Kdybych měla použít přirovnání, napadne mě hrušky a jabka, ladem skladem... Smíšené pocity. Můj kůň by to vyjádřil jedním slovem:“Dožránky“.

      Písně ale vůbec nejsou špatné. Upřímně jsem se bála, že půjde o vylovené cajdáky (naštěstí nikoliv), a čím častěji to poslouchám, tím víc ve mně sílí pocit, že Michael si hrál. Jako si jde někdo dát partičku pokeru nebo hodinu v posilovně, si on udělal song. Udělal ho noblesně, perfekcionalismus v plném nasazení, ale hitparádovou životnost mu nejspíš nedával, byť z toho čiší muzikantská radost a profesionalita.

      A neztratil nic, z projevu, genialita mu zůstala v notách i hlase. Je příjemné ho znovu slyšet. Hodně příjemné, i když za ne zrovna veselých okolností.

      A těším se, až tady (jakože doma) bude prázdno a já si na plné koule pustím Streetwalker, který měl na Bad být. Sice ne na úkor Make me feel, protože vyhodit by zasloužil Just good friends, ale to už nejspíš neovlivním.

draace
Vnitřek CD Michael je MODRÝ.
Kdyby šlo CD obrátit naruby, okamžitě to udělám, protože obal je fakt humus:-)

PS: ten obal je opravdu 3D.
I maminka si s ním hrála, aby se jednotlivá okénka hýbala.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak si otoč aspoň ten booklet ksichtem d...

Tak si otoč aspoň ten booklet ksichtem dolů :-D