Informace o článku
Tímto se omlouvám všem, které tohle téma prudí; budiž jim útěchou, že promítání za pár dní definitivně skončí.
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
26.11.2009 18:00:0026.11.2009 18:00:00

o This is it (počtvrté)

     Tímto se omlouvám všem, které tohle téma prudí; budiž jim útěchou, že promítání za pár dní definitivně skončí. This is it je rozhodně nejsilnějším fragmentem letošního roku a bohužel i ve smyslu negativním, a to v podobě podpásovky, které se mi dostalo od někoho, na kom mi hodně záleželo. A pakliže vezmu v úvahu, že dotyčný jako jeden z mála lidí okusil na vlastní kůži, co pro mě MJ znamenal... Bolelo to. Hodně. Vpálit mi, jak si já ve své situaci můžu dovolit jít na stejný film dvakrát za sebou, když každou korunu obrátím v dlani třikrát, to byla darda. Je tak těžké pochopit, že když se něco děje NAPOSLEDY, že za to ty peníze stojí? Že si chci do mozku vrýt něco, co už dál pokračovat nebude? Že si chci užít poslední možnost si to takhle užít, protože už žádné nikdy víc nebude?

     Včerejší This is it byl pro mě hodně hořký. Od začátku se mi chtělo bulet a nedokázala jsem si představit, jak v tomhle stavu přežiju Earthsong. Naštěstí ten film neuvěřitelně nabíjí. Sálá z něho energie ve všech možných podobách... Ve mně to hodně evokuje chuť tvořit. I přes počáteční obavy jsem si to užila, a co se týče Earth Song, hned při prvním návalu jsem zavřela oči. A super: první platící posluchač v kině. A vřele doporučuji: Michael sice v rámci šetření hlasu do zpěvu netlačí naplno, ale i tak jde o naprosto jedinečný a ničím nerušený zážitek.

     Postřehy?
     Hafo. Čím častěji divák film vidí, tím více si užívá každou vteřinu, kdy Michael nemá sluneční brýle. Pak by mě zajímalo, co mu to visí za placku, na krku... Pepek námořník na tričku hustej nejvíc, a když už jsme u toho prádla; předevčírem jsem pronesla, jestli ta košile, ve které mu při TDCAU srandovně fučí cíp nahoru (košili má ledabyle zastrčenou v gatích, a jak se postaví do větráku, vypadá to hodně komicky), je normálně v prodeji, páč je noblesní. A ejhle, odpověď zní ano (odkaz ZDE). Věčná škoda, že se Michael nedožil kostýmových zkoušek (část garderoby se měla prodávat jako módní kolekce). I když zážitek z jeho cvičebních úborů je také impozantní: mrkvově oranžové gatě (uiiiii), upíří sako, pláštěnkovitá košile při Make me feel, hadry na Thriller a Earth Song, které to korunují korunou na stehnu, a samozřejmě flitry, asi nejkýčovitější úchylka, kterou s Michaelem sdílím:o)

     V začátku Earth song jsem zaregistrovala zvýšený počet motýlů a opět se mi nepodařilo spočítat všechny kulky ve Smooth Criminal. V Black or White chybí předksichtové gesto "being a color". Obrazovka s běžícím textem (nápověda) mě neudivila, na rozdíl od výpadků textu při Billie Jean (asi to neměl puštěné:o) No a hlavně: z čí hlavy pochází, že Michael deset let nestál na jevišti? Buď jde o špatný překlad nebo to spočítal někdo jako já; naprosto nejvíc geniální show MJ předvedl v roce 2001 v NY. A propos, náhodou probíhá hlasování o NEJ show právě v Madison Square Garden a paradoxně vedou dvě akce: Michaelovo vystoupení těsně před pádem mrakodrapů a hned za ním koncert pro oběti pádu mrakodrapů (hlasovat můžete ZDE a na záznam se podívejte během Silvestra na TV Barrandov:o)

      Víc a víc se nemůžu nabažit kytar. Od shlédnutí v Cinema City již rozeznávám, co která kytara hraje, a hodně, hodně, hodně mě to baví (Orianthi je bombarďačka). Kříž na plášti MJ... no comment, a "vysoký tón" je prostě nejvíc. Měla by Orianthi při koncertech monstrózní svítící paruku?

Níže přikládám video a jsem docela rozzuřená, že to v tom nejlepším usekli... Kokoti. Grrr!!!

draace
Nelituji ani jedné koruny.
Amen.




.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Já už to tady nemůžu číst, protože mi př...

Já už to tady nemůžu číst, protože mi při tom běhá mráz po zádech. Těch peněz nelituj. I když na to taky nemám, taky jich nelituju. Protože tohle je naprosto jedinečnej zážitek, a už se nikdy, nikdy nebude opakovat. :O( Na ostatní se vykašli...
Gravatar

BTW: Boha, do tý košile jdu (ehm, hned p...

BTW: Boha, do tý košile jdu (ehm, hned po další výplatě :o) )!!!
Gravatar

Lena: přijedu se nechat v ní vyfotit:o))...

Lena: přijedu se nechat v ní vyfotit:o)))
Gravatar

Podepíšeš se mi pak do deníčku, jo? :o))...

Podepíšeš se mi pak do deníčku, jo? :o)))