Informace o článku
Tenhle týden abstinuji, co se týče projekce. Jedno kino máme naplánované s Rafčou, protože nenavštívit alespoň jednu pobočku Palace Cinemas by ode mě ...
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
19.11.2009 21:28:0019.11.2009 21:28:00

o This is it (podruhé)

      Tenhle týden abstinuji, co se týče projekce. Jedno kino máme naplánované s Rafčou, protože nenavštívit alespoň jednu pobočku Palace Cinemas by ode mě byla velezrada, no a pak bych ráda s Kay a Tomem, což by bylo nejhezčí zakončení promítání (film v kinech ve středu 2.12. definitivně končí).

      Při této příležitosti bych ráda vhodila v éter, co považuji za nepodařené či nedomyšlené. V případě práce Kennyho Ortegy mi hlava nebere, proč pasáže z Thrilleru nebyly ukázané tak, jak byly vyrobeny, tedy ve 3D formátu. Netvrďte mi, že v jedenadvacátém století by byl pro fanoušky strašný problém si na pár minut nasadit 3D brýle! Před lety v kinech běžela reklama na O2 TV, která byla také ve 3D, jednoduché 3D brýle se fasovaly ke vstupence a nikoho ty dvě minuty s kartonem na nose nezabily ani fyzicky, ani finančně. Doprovodné video ke Thriller je fantastické a ve 3D by jistojistě patřilo k nejúžasnějším zážitkům, které by si diváci z kina odnášeli. A vložení dvou znaků do filmu (brýle nasadit vs brýle sundat) už režiséři zmákli v dosud posledním díle Harryho Pottera... Tak proč ne i v This is it?

     No a druhá drobnost, která by dala filmu ještě lepší odér... Titulkování písní. My, neanglická část národa, bychom si rochnili, kdyby titulky běžely i během songů. Při rapu Thrilleru titulky jsou: Temno padlo na krajinu... a fantasticky to dokresluje atmosféru, protože to není už pouze a jen profláklý hit, který hraje z rádií a na který se celosvětově tancuje. Texty Michaelových písní nejsou zrovna jednoduché, co se týče překladu, a pokud divák nedisponuje opravdu dobrou angličtinou, zalibuje si hudebně, ale výklad dané skladby ho bohužel míjí. Vzpomínám si, jak mě nesmírně potěšily překlady songů od ABBY ve filmu Mama Mia, to byla paráda nejparádnější; u This is it bohužel nikoliv, a to jsem v hloubi duše maličko doufala, že tuhle zdánlivou banalitu naši distributoři vymakají:o(

     Mno a ještě technická. Závěrečný titulek u rádoby Michaelova poselství (pozdravu): přečíst Michaelův rukopis (škrabopis) je prekérka, ale jestli mě zrak nešálil, není tam Michael Jackson, nýbrž jen "Michael":o)

      Ale abych jen nekritizovala, nakousnu i postřehy úsměvné. Předně Michaelovy žvýkačky a lízátko... Nechápu, jak někdo může zpívat, tancovat a ještě stíhat žvýkačku. Troufám si tvrdit, že Michael měl žvejku v hubě pořád; tedy pokud zrovna necucal lízátko. Podotýkám, že kulaté lízátko, a s ohledem na jeho věk mě těší, že nejsem jediná, kdo na lízátkách tímto způsobem frčí (i když já je z finančních důvodů v posledních měsících nahrazuji bon-pari bonbony).

Pokračování příště:o)

draace
Jsem si naivně myslela, že mi na to bude stačit jeden článek: ale ono asi fakt ne:o)
A velké DÍKY aspoň za ten kousíček Speechless. Tohle by byla bývala bomba:o(

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Brýle mne napadly taky. A žvejkačka a lí...

Brýle mne napadly taky. A žvejkačka a lízátko ho naprosto polidštili. Přišlo mi, že nikdo neumí žvýkat tak stylově, jako on :o))) (a zítra jdu zase, muhehe :o) )
Gravatar

Lena: já se chystám ve středu, do kina, ...

Lena: já se chystám ve středu, do kina, nad kterým jsem měla bydlet, kdyby mě na stará kolena nepopadla chuť zkusit parkury:o) A už se těším, moc.
Gravatar

Lena: jo, ještě k tomu žvýkání... Hlavně...

Lena: jo, ještě k tomu žvýkání... Hlavně jeho mluvený projev skrz žvýkačku je vskutku precizní. A stejně tak jeho svatba s Lisou Marií, kde také žvýkal, i při přitakání, že si ji tedy bere za právoplatnou manželku:o)
Gravatar

S tím žvýkáním při svatebním obřadu jsi ...

S tím žvýkáním při svatebním obřadu jsi mne dostala. :oD To musel bejt fakt nářez :oD :oD :oD BTW: Děkuji za typ, protože This is it z první řady fakt nemělo chybu (a samozřejmě jsem nabírala k pláči už při úvodních titulkách).
Gravatar

Ja som videla len 2x, lebo som musela ty...

Ja som videla len 2x, lebo som musela tyzden lezat chora v posteli. Just, ked som prisla do SR na vycistenie hlavy... Ale ta zuvacka dostavala aj mna, aj pocas svadby, neviem si predstavit svoju svadbu stylom ako mali oni. Akoby si len odskocili z diskoteky. A na gulatych lizatkach frcim aj ja. Odjakziva ;-)
Gravatar

...nechápu, jak může někdo zpívat, tanco...

...nechápu, jak může někdo zpívat, tancovat a ještě stíhat žvýkačku - zapomělas a ještě si při otočkách přidržovat brýle, aby mu nespadly v tom fofru z nosu. Taky jsem byla ráda za Speechless, aspoň za ten kousek. - Kontrolní otázka: co to bylo za úžasnou melodii na konci Thrilleru? Jak stojí Michael na té plošině se svým choreografem? Prozradím, že Threatened z Invincible...prostě tam asi musel dát taky něco nového, co jsme ještě na tour neviděli, neslyšeli...