Informace o článku
FOTOKNIHA od Saal Digital
Saal Digital
draacedraace
...denní cint...denní cint
10.02.2017 23:59:2210.02.2017 23:59:22

FOTOKNIHA od Saal Digital

Když společnost Saal Digital vyrukovala s nabídkou slevového kupónu směnitelného za recenzi, neodolala jsem. Notabene když jsem o mé budoucí (a jistojistě precizně zpracované) fotoknize shrnující kariéru mého oře doposud jen básnila; skutek tradičně utek, a bylo by tudíž naprosto neomluvitelné nechytit příležitost za pačesy.

Kdybych ovšem jen bývala tušila, do čeho lezu... :-)

Fotokniha je prima vynález, který elegantně nahradil klasické fotografie a zároveň uživatelům umožnil ovlivňovat i jejich tištěnou prezentaci. Netřeba shánět alba, netřeba vyplňovat nevzhledné popisky: vše si v klidu vypracujete v počítači a o reálnou podobu se postará společnost, která fotoknihy tiskne. Zbývá jen fotografie vybrat, nahrát, poskládat.

Zdánlivě jednoduchý postup, pokud ovšem nehodláte sesumírovat fotky v rozmezí jedenácti let. A hlavně pokud nejste nadšenec, který těch fotek má v archivu fakt hodně, takže první týdny jsem strávila výběrem těch TOP a děkuji tímto kolektivu Saal Digital, že mé prosbě o prodloužení platnosti kuponu bez jediné výhrady vyhověl.

Výsledný počet snímků 196 se napohled jevil hrůzostrašně, ale moje vize byla jasná: koláže, pěkně chronologicky poskládané, kdy každá stránka bude originál. Dle instrukcí jsem si stáhla program na výrobu fotoknihy, a nad srozumitelným, a především intuitivním vkládáním jsem zajásala, protože takhle snadno to přece půjde samo. To bude otázka pár hodin!

Opak byl pravdou. Během práce jsem totiž postupně objevovala nespočet naprosto geniálních funkcí, od nastavení jednotlivých vrstev až po možnost fotky ukládat „našišato“, dalo se měnit pozadí, přidávat rámečky, otáčet horizontálně i vertikálně, ořezávat: prostě nad každou stránkou jste mohli hravě strávit půl dne. V případě většího množství fotek poměrně prekérní situace, notabene pokud jste pitomec, který si dvě hodiny po dokončení uvědomí, že tam vlastně nejsou ty jediné halové závody.

A vlastně celý rok 2011, jak záhy vyplyne, protože když už pitomec, tak pořádný.

Takže celou tu šarádu si zopakujete znovu, aby kniha byla doopravdy časosběrná, a protože jste mezitím objevili další a další vychytávky při tvoření koláží, tak si celou knihu vyrobíte nanovo, hezký od první stránky. Jednoduše proto, že ten program vás nepustí, je to regulérní droga. Za celou dobu používání programu neproběhl jediný kiks, vše je přehledné, a co hlavně – se srozumitelnými nápovědami. A co oceňuji především, je precizní profesionálně vedená komunikace se zákazníkem, kdy je německá firma prezentována lepší češtinou než ty české.

S výjimkou typicky českého nešvaru týkajícího se slova „standardní“, ale to jistě bude brzy napraveno:-)

Zbývala poslední část akce, a to knihu odeslat a zaplatit ji. Opět bez jediného zádrhelu, a přesně jak výrobce garantoval, do tří dnů mi byla doručena. Z Německa!

Samotný produkt mě více než mile překvapil. Provedení opět perfektní – stránky jsou z kvalitního fotopapíru, nikoliv „jen vytištěné na čemkoliv“, snímky jsou ostré a kniha je řešena „panoramaticky“, takže problémem nejsou ani širokoúhlé záběry přes dvě stránky. I výběr vazby je zcela na zákazníkovi, knihu si můžete nechat vložit do dárkového balení, záleží na vašich potřebách a fantazii.

Závěrem nezbude než uznat, že výrobce dostál svým slibům bez ztráty kytičky. Má první profi fotokniha sice dokonalá není, protože jsem silně podcenila kvalitu tisku a neobtěžovala jsem se jednotlivé fotky potřebně doostřit. Na druhou stranu o důvod více se k produktům této společnosti vrátit a klidně okusit věci dosud neozkoušené. Výběr je opravdu široký!

Saal Digital

(Fotografie níže jsou pořízené v pozdně odpoledních hodinách – barvy jsou kvůli špatné světelnosti nereálné.)

P1000800P1000801P1000802P1000803P1000804

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: