Informace o článku
Každá petarda má svého retarda!
Ožehavé téma každého Nového roku. Protože zvířata za lidskou debilitu opravdu nemohou...
draacedraace
...denní cint...denní cint
02.01.2017 20:07:0002.01.2017 20:07:00

Každá petarda má svého retarda!

     Éterem facebooku prolétla spousta tématických příspěvků. Vtipnými fotografiemi zvířat žádajících vlastníky petard, aby si rakety strčili do zadku a dále postupovali dle návodu použití, počínaje, statusy o "čím menší penis, tím větší rána" konče. Osobně jsem názoru, že spíš než malý penis v této konkrétní situaci figuruje malý mozek, ale ony se tyto dva elementy rády prolínají, je lepší se v tom moc nešťourat:-)

     I pro mě bylo nejpříjemnější zprávou nového roku, že stádo bez viditelné újmy ustálo novoroční rachot. Předcházela tomu poměrně náročná sobota, kdy jsem se z hodiny na hodinu rozhodla, že zavírat koně do stáje, tedy do centra kraválu, je pro mustangy zvyklé být 24/7 venku horší alternativou a že je „přestěhujeme“ o terasu výš. Preventivně pro případ, kdyby se kluci rozhodli v rámci půlnoční střelby páchat harakiri, tak aby neměli pod kopyty zmrzlé krátery.

     On takový novoroční skok splašeného koně může vyústit v pořádný průšvih. Zprávy na facebooku typu „sousedi nám stříleli petardy přímo nad koňmi, ti v panice protrhli ohradu a nemůžeme je najít – pomozte prosím“ zažehnou otázku, co civilizovaného člověka vede k takové bezohlednosti. Stačí bouchací kulička v rukách chlapečka, kterého mimoděk napadne ji hodit koni pod kopyta: udělá to BUM, zvíře se poleká, uteče, narazí do auta, nepřežije a srážkou zabije rodinu, která v autě cestovala. A otázka zní, je opravdu nutné bouchat? Ať už na Silvestra či mimo něj?

     V čem je BUM tak emotivně hodnotné, že se bez něj nelze obejít?

     Jsem milovník ohňostrojů, ale silvestrovské dny i noci mi lezou krkem. Na každém rohu je pitomec, který si libido ukájí petardou, bez ohledu na malé děti, staré lidi a zvířata. I my jsme nikam pařit nešli, protože jsme dělali společnost vyděšenému psu.

     On by totiž bohatě stačil jeden ohňostroj, centrální, regulovaný, klidně dotovaný obcí. Pokud lidem nedělá problém sdružovat se v rámci rozsvěcení vánočního stromu, může obdobně fungovat i novoroční ohňostroj. A teoreticky by ho ani nemusela platit obec: kdyby každý bouchálek přidal do sbírky tolik, za kolik nakoupil sobě petard, ohňostroj by byl jistě luxusní.

     Jenomže tady vyvstává onen zásadní problém, a tím je BUM. Protože když si zakomplexovaný bouchálek nebude moci udělat své vlastní BUM, není to ono. A dokud rodiče nebudou schopni rozumně vysvětlit dětem, že BUM vadí lidem i zvířatům, a bouchálkové nebudou ochotni se svého vnitřního vyvrcholení z rány vzdát, budou Silvestry peklem. V obcích totiž nežijí jen lidé, psi a kočky: novoroční lidské bouchací bezohlednosti se týkají i ptáků, savců, prostě všeho, co vlastní sluch. A ti na výběr opravdu nemají.

     Přeji všem pokojný rok 2017.

draace
Fotka ohňostroje není novoroční.
Já tou dobou ležela v posteli, hladila psa a myslela na koně:-)

2017-01-01 ohňostroj 022017-01-01 ohňostroj

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

..

03.01.2017 15:12:5103.01.2017 15:12:51 LenaLena 141.101.96.---

My jsme trávili Silvestr ve skalách, bylo to tam jak u Verdunu, nedokážu si představit, co na to lesní zvěř.... Každopádně my jsme měli prskavky a je s tím mnohem víc srandy, než s blbým BUM