Informace o článku
Než ze sebe začnu sypat dnešní výlev, zmíním novou skutečnost: mám set-top box, od pátku. S kolika programy? Nevím. Pustit TV v pátek bylo nad mé síly...
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
28.06.2009 18:23:0028.06.2009 18:23:00

tečka za workaholismem Michaela Jacksona

    
     Než ze sebe začnu sypat dnešní výlev, zmíním novou skutečnost: mám set-top box, od pátku.
     S kolika programy? Nevím. Pustit TV v pátek totiž bylo nad mé síly, protože omílání Michaelovy smrti gradovalo, a protože novinářům je serióznost víc a víc cizí, zvedal se mi ze všech těch spekulací kufr. Jeden aby se bál kliknout i na Seznam.cz...

     Nemám chuť pátrat ani v ověřených zdrojích. Král popu je mrtev, není potřeba pídit se po podrobnostech, protože se tím nic nezmění. Nebylo to poprvé, co zkolaboval: dobře si pamatuji na jeho kiks-příhodu v r. 1990 a tehdy byly informace z druhé strany světa hodně špatně získatelné. Prosincový kolaps těsně před představením s mimem Marcelem Marceauem (r. 1995?) signalizoval, že péče o vlastní přepracovaný organismus je Michaelovi evidentně cizí. Ač preferoval zdravý životní styl, přepínat se nepřestával, a když se k tomu přidaly vleklé soudní tahanice spojené s křivým obviněním ze zneužívání děti, stal se závislým na lécích. Z Krále popu po zproštění všech obžalob zůstala troska a troufám si tvrdit, že ho při životě udržely pouze jeho děti; především v nich viděl jediný smysl pokračovat v životě.

     De facto ho zabili novináři. Pijavice v honbách za senzacemi. Logicky: je normální, aby matka zneužitého dítěte přijala raději mimosoudní vyrovnání, než spravedlivý trest pro viníka? Jiný důkaz, že nařčení o zneužití byla smyšlená právě za účelem získání peněz, nepotřebuji. Michael Jackson byl vinou popularity nejosamělejší člověk na planetě a pouze přítomnost dětí mu dodávala sílu: dětem stačilo si s ním hrát, bez potřeb z něho tahat prachy či ho jinak využívat. Bohužel Michaelova naivita si o obžaloby doslova koledovala, se svou náklonností k dětem se netajil: hledal v nich to, co sám nikdy neprožil = dětství.

     Být megahvězdou od raného věku znamenalo tvrdě pracovat odmalička. Nebylo kdy si hrát: do školy, ze školy, trénovat, spát. Sedm dní v týdnu, celý rok. Vydrží tohle šestiletý capart? V případě Michaela Jacksona lze s jistotou tvrdit, že nikoliv. Pokud organismus vydrží fyzicky, poznamená jej to psychicky, a právě Michael je ukázkovým příkladem, jak může dopadnout nikdy nekončící dril, bez soukromí, bez normálního života, a ještě s dědičnou chorobou kůže, na které si novináři smlsli nejvíce (reálné vitiligo vs primitivní fámy o vytoužené změně na bělocha: pravděpodobně nestupidnější výmysl týkající se vzhledu Krále popu).

     Aféry se zneužíváním dětí donutily Michaela stáhnout se z výsluní popové megastar. Pro fanoušky hořké sousto, pro něho doba, kdy konečně okusil život, po jakém toužil a na jaký do té doby neměl čas: výchova vlastních tří dětí. Spekulovali jsme, jak dlouho bláznivý workaholic vydrží neprodukovat a jen přihlížet, jak stejně stará kolegyně z branže Madonna zraje jako víno, zatímco jméno Michaela Jacksona postupně uvadá. Dle mého názoru si Michael byl vědom své geniality a comeback měl být tvrdou reakcí na jízlivé komentáře novinářů. Znovu vstání z hrobu a odplata za všechny křivdy, které na něm byly spáchány a které ho nečestně a krutě potopily na samé dno. (Polemiky o dluzích bych nebrala vážně, protože celá jejich rodina má peněz jako sra*ek, a pokud by se obyčejný smrtelník jen pokusil spočítat, kolik denně přiteče peněz jen za autorská práva...)

     Bohužel v padesáti letech nelze organismus přepínat do extrémů... O sebezkázu koledoval. Po všem, čím Michael nedobrovolně i vlastním přičiněním prošel, se nedivím, že jeho oddělané srdce udělalo definitivní STOP:o(

draace
Horší by byla smrt přímo na jevišti; kiksnout před davy fanoušků.
Ze zpráv o pitvách jsem viděla pouze titulky, a jelikož tisku se věřit nedá, nemá smysl je číst.

VZKAZ všem posedlým workaholikům: jste zasraní kreténi, a z tohohle si vezměte poučení.

VZKAZ pisálkům bulváru, tedy novinářům, jež nikdy ve svém řemesle neprorazili a tudíž těží z hlouposti čtenářů, kteří všem těm výmyslům slepě věří: jste zmrdi. Neschopní looseři, kteří neumí vydělávat peníze jinak než lží a pomluvami. Paparazzi = potencionální vrah.

*********************

V Praglu probíhá pietní vzpomínka.
Já přihazuji v éter vzpomínkový sestřih na HIStory tour (vzácné kecací momenty)
plus kratičký dokument: ukazující, jak leze hudba z Krále popu.
Čest jeho památce.

.

.


.

.




Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

hele drejs, proti džeksnovi sem více mén...

hele drejs, proti džeksnovi sem více méně nikdy nic neměl ale taky sem ho nikdy nijak neobdivoval. Proč ale vypadal jak ženská a hlas měl jak slečinka? o tom že měl nákou kožní nemoc která z něj udělal bělocha slyšim poprvý. Jinak pár jeho songů-zvlášt z dob kdy ještě vypadal jako negr sou fakt dobrý. uznávám.
Gravatar

koumák: zpěváků s vyšším hlasem je hafo ...

koumák: zpěváků s vyšším hlasem je hafo (Somervile, Ráž, FYC...atd.), nic divného. Podoba s ženou... i v dobách černé kůže by byl šmrncovní černoška, stačilo by mu vzít si sukni a makeup. On pak hodně zhubnul plus dvě plastiky nosu... Druhá asi měla být opravná, ale to se fakt nepovedlo. Choroba kůže se jmenuje VITILIGO: najeď na YouTube.com, a podívej se na některá videa. Lidé s vitiligem jsou strakatí jako krávy, i on pod makeupem strakatý byl (z bezprostřední blízkosti bylo vidět všechno). Proto se zakrýval rouškami, klobouky, deštníky, nesmí na sluníčko, a ke konci mu pigment zmizel uplně, takže když si ráno nenamaloval rtěnkou hubu a tužkou oči, vypadal opravdu jako albín - zombie. Bohužel on byl nemocný člověk, nikoliv plastická kreatura, ale to není pro bulvár zajímavé. Mě víc zaráží, čemu všemu jsou lidi schopni uvěřit, a hlavně jak rychle si dokáží udělat úsudek. Kdybych měla vyhlásit žebříček největších píčovin, co se kdy o něm napsaly, tak přeměna na bělocha asi vyhraje.
Gravatar

Až po Jacksonově smrti jsem se na něj za...

Až po Jacksonově smrti jsem se na něj začala dívat jako na obyčejnýho člověka, díky tobě, draace. Jeho hudba se mi zas až tak nelíbí a nikdy jsem nepátrala po tom, jestli noviny kecaj nebo ne. Takže dík za těch pár článků, co jsem si v tvým blogu přečetla a díky nimž jsem si mohla uvědomit, že Michael nebyl stvůra po deseti plastikách, s milióny na kontě a sexuálníma aférama.
Gravatar

K Jacksonovi se vyjadřovat nebudu,je mi ...

K Jacksonovi se vyjadřovat nebudu,je mi ukradenej,i když jeho práci uznávám.Ani se nebudu tvářit,že rozumím a chápu.Jen je mi líto,že tě to tak sebralo a je ti smutno.
Gravatar

Jeho smrt me zasahla, jeho hudbu jsem si...

Jeho smrt me zasahla, jeho hudbu jsem sice nejak zaryte neposlouchala, ale libila se mi a obcas jsem si ji opravdu s chuti poslechla. Byl pro me hodne dobry zpevak, ktery uz asi nikdy nebude. RIP Michael. Jinak, proc mel vlastne plastiku nosu?