Informace o článku
NEKRMTE CIZÍ ZVÍŘATA!
Cedule na ohradách nejsou pro legraci králíkům!
draacedraace
život se zvířatyživot se zvířaty
08.11.2015 21:52:0008.11.2015 21:52:00

NEKRMTE CIZÍ ZVÍŘATA!

(Foto: zdroj Google.com)

Vážení milovníci zvířat!

Tedy konkrétně vy všichni, kteří se na ně rádi chodíte dívat a rádi jim nosíte něco dobrého na zub:

Bez dovolení majitele zvířete tak PROSÍM nečiňte!

Neexistuje totiž nic horšího než pocit, že kdokoliv může za plot cokoliv vašemu zvířeti hodit, aniž by jej zajímalo, jestli to zvíře třeba není alergické nebo jinak zdravotně náchylné. Ano, stejně jako může mít dítě prudkou alergickou reakci z čokolády, tak třeba kůň může dostat smrtelné křeče z jablka nebo tvrdého chleba: rozdíl je pouze v tom, že dítě umí mluvit a svůj problém nahlásí, zatímco kůň se odebere stranou a trpí tiše.

Trpí tiše kvůli ignorantům, kteří si dodnes nezvykli, že všechno už dávno není všech, že ohrada/plot znamená STOP = soukromý pozemek, a že to samé se týká zvířat vevnitř!

Pokaždé, když vidím maminku s dítětem, jak cpou cizímu koníkovi přes plot jablíčka, si v duchu kladu otázku, jak by se té mamince líbilo, kdybych šla kolem já, udělala "ťuťuťu, to je ale krásný chlapeček!" a nacpala mu do huby kus nějakého žvance. A ideálně tak, aby nebylo vidět, co to je, jak je to staré, jestli to třeba není už pro krmení nevhodné...

Ano, koně žerou chleba, žerou i jabka.
Ale stejně tak z obojího mohou mít zdravotní komplikace, které vyžadují návštěvu veterináře.
Návštěva veterináře může stát 1000 Kč už v momentě, kdy jenom vyleze z auta (cesťák), a dalších 10 000 až 100 000 Kč může stát pobyt na klinice, kde je kůň léčen proto, že zkrátka není možné diagnostikovat, z čeho přesně se mu udělalo špatně, protože prostě NEVÍTE, kdy a který "dobrák" mu něco "dobrého" hodil přes plot.

Můžete tak maximálně doufat, že toho bylo málo a že to kůň přežije, že nebude mít následky na celý život.

Vy všichni, co takto krmíte zvířata přes ploty a ohrady, totiž nejste milovníci zvířat, protože jste svou hlouposti dost možná některým pomohli do hrobu. 

A to jen kvůli sobecké radosti, jak zvíře krásně papká...

(Níže je odkaz na aktuální reportáž.)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: