Informace o článku
Šakalí léta (Divadelní spolek TYL Rakovník)
Nejlepší!
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
21.02.2015 22:53:0021.02.2015 22:53:00

Šakalí léta (Divadelní spolek TYL Rakovník)

Tak jsme, na doporučení EvyH, vyrazili s mým zákonitým do Rakovníka, do divadla.
A dobře jsme udělali!

A odnesli jsme si oba naprosto totožné emoce: nadšeni doslova nepopsatelně!

Muzikál Šakalí léta je známý především ve filmové podobě, takže i patřičně proslavený nestárnoucími šlágry Ivana Hlase. Divadelní verze je samozřejmě upravená, ale aniž by původní příběh ztratil své kouzlo a nechybí v ní ani pravděpodobně nejslavnější scéna, tedy čurání do džbánu s pivem.

Rakovnický divadelní spolek vnesl do svého představení hned dvě trumfová esa. Předně neuvěřitelně širokou škálu mladých herců, což se v dnešní uspěchané počítačové době jeví jako zázrak z nebes, protože se jednalo mládež nejen patřičně nadšenou, ale i potřebně talentovanou. Doplnit početnou omladinu několika dospělými herci bylo nutné kvůli ději, ale celek fungoval a výsledný dojem byl perfektní.

Druhým zásadním elementem byla živá kapela, opět složená z mladých lidí. Rakovničtí repertoár původního muzikálu obohatili i o novotiny, jimž vévodilo vtipné zařazení úryvků Personal Jesus od Depeche Mode a Smoke on the Water od Deep Purple, a nechyběla ani barvitá taneční čísla, v nichž jednotliví členové kapely předvedli i sóla svých hudebních nástrojů. A vzhledem ke skutečnosti, že kapelu kromě silné základny (výborný bubeník) a nutných kytar doplňovaly i nástroje netradiční (saxofony, příčná flétna, violoncello, akordeon a trubka), přišel si hudební fajnšmekr opravdu na své.

Protože to zkrátka a jednoduše bylo fantastické. Mít coby součást představení Big Band složený z výborných hudebníku je výhra v loterii a v doplnění se stejně talentovanými herci dvojnásobná. Obojí se perfektně doplňovalo, i přes drobné nedostatky ze strany zvučení.    

Všichni ti mladí lidé byli skvělí!

Foto: zdroj google.com

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: