Informace o článku
Ach jo!
...
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
17.01.2015 21:56:0017.01.2015 21:56:00

Ach jo!


I já mívám momenty, kdy se mi chce výt na měsíc. A bušit hlavičkou do zdi. Ideálně s poetickým doprovodem trhání si vlásků…

Michael Jackson: The Immortal World Tour - Cirque du Soleil

     O existenci této show jsem samozřejmě věděla, stejně jako o jejich vystoupení v Praze. Na které skalní příznivci MJ šli, protože chtěli něco zažít, něco, z čeho tvorba MJ dýchá.

     Já ne. Důvod je zcela prozaický: po Michaelově smrti jsem se těžko vyrovnávala se všemi těmi posmrtnými projekty, protože jsem v nich neviděla nic jiného než lačnou touhu po zisku a vzkříšení pohaslé slávy. Prostě přiživení se na jménu někoho, kdo musel tragicky umřít, aby všem okolo konečně došlo, o koho vlastně přišli. Někoho, koho předem odepsali, byť se z posledních sil (doslova) pokusil svou hvězdnou kariéru restartovat, někoho, pro koho už neměli dobré slovo.

     Vadilo mi to. A neměla jsem nejmenší zájem se všech těch in-memoriam akcí zúčastňovat, protože jsem ve všem viděla pijavice bažící po Michaelově krvi.

     Jenomže i mistr tesař se občas utne. A v případě Cirque du Soleil to platí několikanásobně, protože v jejich případě jsem totálně přestřelila. Netušila jsem, co jsou zač, a že jde o program špičkových akrobatických čísel, jsem se nepřímo dověděla v práci od bosse, který je viděl na youtoube.com a vychválil je do nebe. Ani to mě však nedonutilo jít si lístek koupit, nebo aspoň hodit téma do googlu a zjistit, o co vlastně jde.

     A teď toho lituji a roním krokodýlí slzavé údolí:-)

     Dokument o Immortal World Tour jsem si stáhla více méně ze zvědavosti, a že se na to podívám na plazmě, až budu v bytě svého zákonitého. A samozřejmě mě to rozsekalo, protože kromě výjimečných akrobatů a jejich fantastických tanečních čísel (doprovázených živou hudbou, což je absolutní deviza, kvůli které mě to mrzí tuplem) jsem po strašně moc letech viděla známé tváře z koncertů. Zestárli, hoši, už to nejsou namachrovaná ucha jako před dvaceti lety, ale už jen fakt, že se na koncepci show podíleli právě lidé z Michaelovy branže, tedy jeho osobní přátelé, kteří za něho nepřestali dýchat a nepřestávají jeho odkaz předávat dalším generacím...

     Neměla bych být tolik zásadová a upjatá, asi. A fakt mě to bavilo, ty ukázky. A i když recenze představení Immortal World Tour roznesly na kopytech, já bych se pravděpodobně roztekla blahem.

     Inu, za blbost se platí.

draace
Doufám, že se to dá koupit nebo stáhnout, coby celek.
A že si to budu moci sjet s pořádně vohuleným zvukem:-)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: