Informace o článku
Paul McCartney - Vídeň, 27.6.2013
Po dlouuuuuhé době na open air koncertě.
draacedraace
KONCERTY -recenzeKONCERTY -recenze
27.06.2013 23:57:0027.06.2013 23:57:00

Paul McCartney - Vídeň, 27.6.2013

     Nevyužít příležitosti vidět dosud žijící polovinu skupiny Beatles by bylo absolutním faux pas, takže na nabídku mého budoucího manžela jsem samozřejmě kývla. I za cenu, že doprava proběhne v režii Student Agency:-)

     O koncertě se z časových důvodů podrobně nerozepíšu, ale imaginární klobouk před výkonem sira Paula McCartneyho smeknout musím. Ten člověk je naprosto neuvěřitelný showman, a že je mu přes 70 let, ho viditelně netrápí. Zpíval a hrál jako zamlada, bavila jsem se a jedinou nepříjemnou záležitostí byla sílící bolest zad, protože po vysilujícím fyzickém maratónu (ano, správně, první závody a příprava s nimi spojená v pozici "jsem v práci sama", když Moniku pro změnu schvátila chřipka) má tělesná schránka řekla "a dost".

     O to víc jsem si užila vrchol koncertu, kterým byla má oblíbená záležitost Live and let die, a po níž měl logicky nastat KONEC show.

     Jenomže jak už to bývá, všechno bylo jinak. Interpreti mívají takový ten zvyk, říká se mu přídavek. U prvního přídavku jsem i já tleskala, v domnění, že půjde o jednu (max. dvě) písně a že pak už konečně svým zádům ulevím. To by ovšem nesměl stát na pódiu nesmrtelný beatlesák, jehož "přídavek" trval určitě přes PŮL hodiny, během které jsem trpěla a skučela, a zatímco dav nadšeně aplaudoval a vyžadoval další a další skladby, já jediná v kotli deseti tisíců diváků jsem si přála, aby už táhl pryč.

     Nikdy v životě jsem neabsolvovala takhle NEKONEČNÝ přídavek, a že už toho mám za sebou docela dost! :-)

     Když konečně sir Paul McCartney z jeviště odešel, otázala jsem se svého budoucího manžela, jestli je to už fakt konec, a po jeho odpovědi "ano" ze mě vypadlo už jen "díky Bohu". A přitom já to nemyslela zle, koncert se mi líbil, přece:-)

draace
Lhala bych, že se mě atmosféra Prater stadionu nedotkla, i když to je už 16 let zpátky.
Vzpomínky vymaže asi až pan Alzheimer:-)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: