Informace o článku
Za devět minut konec a pak už nikdy!
...
draacedraace
filmožranífilmožraní
05.01.2014 22:00:0005.01.2014 22:00:00

Za devět minut konec a pak už nikdy!

     Tak jsme viděli seriál Rodáci.

     Jakože fakt, nedělám si legraci. A pokud nevěřícně zíráte, tak vězte, že to skutečně bylo naposledy, protože tohle byl pravděpodobně největší filmový masochismus, kterému jsme se kdy dobrovolně vystavili.

     Důvodů ke shlédnutí bylo hned několik. Zaprvé ryzí nostalgie, protože před mnoha, mnoha, mnoha lety (v době premiéry seriálu) jsem coby školačka propadla kouzlu Petra Vitáska a naprosto nekriticky jsem sympatického herce obdivovala (dokonce jsme mu spolu se sestřenicí napsaly dopis, když nám Jindra Vostrá z Nad dopisy diváků slíbila, že jej předá). Zadruhé náš víkendový koníček, kterým je sledování (nejen) socialistických seriálů, protože ve starších československých seriálech se vyskytuje fajnový vozový park a mimoto nás nesmírně baví se hlasitě bavit absurditou socialismu jako takového. A zatřetí nás zajímalo, jestli je ten seriál fakt taková bída, vzhledem k udělení 22% na CSFD, protože ne vždy s nimi souhlasíme (třeba hodnocení seriálu Druhý dech bylo z pohledu zemědělce zbytečně přísné, neb to mělo spád a vtip:-).

     No a fakt že jo. Vzhledem ke skutečnosti, že jsem nikdy neměla tu čest sledovat telenovely, mohu s klidným svědomím prohlásit, že nic horšího jsem v životě nesledovala. A to jsme poctivě dali všechny díly, že se to třeba rozjede… Nerozjelo. Úpěli jsme, vytvářeli za pochodu vtipy, předháněli se v hypotézách, co bude dál, a Frost nadával na Vitáska, ke konci už poměrně dost vulgárně, když se politická situace v ději přiostřovala. A u posledních dvou dílů vyrukoval Frost s vylepšením sledování (když oni budou chlastat, tak já taky).

     Tudíž když stupidní bolševický brak finišoval a obrazovkou plazmy se vinuly momentky života Petra Vitáska, musela jsem mé alkoholem posilněné polovičce dokola vysvětlovat, že to je závěrečná rekapitulace, nikoliv že Péťa klátí zase další ženskou anebo zase po někom střílí.

     Myslím, že nejlépe se role hrála Karlu Rodenovi. Nadávat na Gottwalda před kamerami se hned tak každému nepoštěstilo!

draace
Nicméně už jen kvůli historii našeho národa by tahle totální vymývárna měla být na aspoň jedno shlédnutí povinná.
Protože takhle věrně zachytit zhoubu naší republiky… Škoda slov. 

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: