Informace o článku
Sousedovic hnědáka jsme tam potkali již potřetí, ale tentokrát nestál vedle kolejí, nýbrž přímo v nich. Coby dozor s dětmi na koních nic moc nezmůžete...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
23.10.2011 21:14:0023.10.2011 21:14:00

Mlha na kolejích

Sousedovic hnědáka jsme tam potkali již potřetí, ale tentokrát nestál vedle kolejí, nýbrž přímo v nich. Coby dozor s dětmi na koních nic moc nezmůžete, a protože bylo 15:36, poslala jsem sousedům SMS, neboť vlak směrem ku Praze opouští nádraží kolem 16. hodiny. Volat jsem se nepokoušela, protože nám telefony preventivně nezvedají (co kdybychom zase hlásili, že jejich kozy či koně opět spásají naše louky).

O necelé tři minuty později slyšíme troubit vlak. Kromě změny jízdního řádu (naprostá novinka) mě šokuje uvědomění si, že to zvíře stojí v zatáčce, ale už neuděláte vůbec nic, protože jste moc daleko, a i když nechcete, sledujete vlak, jak projíždí kolem a mizí mezi korunami stromů. A polévá vás studený pot a nastává taková ta fáze, kdy akorát zoufale posloucháte, co se stane... Hnus. Strašlivá bezmoc, beznaděj, lítost a vztek na lidi, kterým je úplně u prdele, že se jim koně potulují podél tratě.

Vlak přibržďuje a troubí. Troubí a troubí, troubí strašně dlouho, rve vám to uši a mozek to vytahuje z hlavy, protože přes kravál troubení neslyšíte, co se děje. Utekl kůň? Nebo uskočil? Škrábl ho vlak? Srazil? Troubení neustává, je to nekonečné, nervy drásajících naprosto neskutečně dlouhých pár vteřin, během kterých jsem zestárla minimálně o rok.

Ale vlak naštěstí jede dál. Troubit nepřestává, ale žádná anomálie slyšet nebyla. Pokušení jít hnědáka zkontrolovat je silné, ale chci vůbec něco takového vidět? Co když se mu opravdu něco stalo? Nechci.

A tak nadávám. Hlasitě a sprostě. Hulákám do cizí zahrady nadávky, aby se mi trošku ulevilo. A doufám, že zodpovědnou osobu nepotkám, dokud nevychladnu, protože bych jí nejspíš opět řekla to samé, co posledně: že jsem nikdy nezažila větší bezohlednost, a tentokrát nejen vůči lidem, ale i vůči zvířatům. Hnus!

draace
Na tohle já prostě nemám.
A když vidím všechny ty cestičky přes násep, dělá se mi blbě tuplem.




Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

ufff.. nezodpovedne lidi postavit ke zdi...

ufff.. nezodpovedne lidi postavit ke zdi a strilet.. predstava co se muze stat jak tem konim, tak cestujicim ve vlaku... ale vis jak.. urcite jste se spletli a na tech kolejich bylo divoke prase.............
Gravatar

Myslíš, že by divoké prase žralo trávu j...

Myslíš, že by divoké prase žralo trávu jinde, než na našich loukách?:-)
Gravatar

no to je vlastne fakt, to mi nedoslo ;-)...

no to je vlastne fakt, to mi nedoslo ;-) tak potom zbyva asi uz jen varianta, ze jim kone nekdo zamerne pousti a nici jim ohrady (to, ze vy je mate kone hned vedle a takove problemy nemate se automaticky prechazi)... i kdyz oni maji fantazii dost bujnou, takze nepochybuji o tom, ze vymysli zase neco "originalniho".............. snad se nikomu nic nestane :-(
Gravatar

Uf, tohle mi nedelej...moje smrtelna hru...

Uf, tohle mi nedelej...moje smrtelna hruza z vlaku me nici i ve snech - a to nekecam. A i v tech snech jsou na kolejich kone. Dementy zabit, nejde jen o toho kone, jde o vsechny ostatni, kteri se toho nechtene zucastni...vcera treba i o vas, kun asi zdrhnul, aspon, ze tak...Ale jak to dopadne priste??
Gravatar

Tohle bych normálně nahlásila policii,pr...

Tohle bych normálně nahlásila policii,protože nejde jen o koně.Jako to,že někomu uteče zvíře se prostě stane a lhala bych,kdybych tvrdila,že nám se to taky občas nepodaří,ale pokud se ty koně pohybují de facto na volno po krajině a ohrožují jakoukoliv dopravu,měla by to policie řešit.
Gravatar

My už na policajtech hlášeno máme, obecn...

My už na policajtech hlášeno máme, obecné ohrožení je hlášené i na městě, pod konkrétním paragrafem, ale možná by stálo za pokus nechat hlásit i České dráhy. Dle troubení soudím, že vlakvedoucí z toho asi nadšenej zrovna nebyl.
Gravatar

CD bych zkusila, otazka co se tim vlastn...

CD bych zkusila, otazka co se tim vlastne vyresi, obavam se, ze nic. No masinfira urcite neskakal radosti, kdyz mel pred sebou pul tunove zvire na kolejich ;)(ja jsem bohuzel nekdejsim ucastnikem - jako cestujici - nehody vlak versus clovek :() Ale jinak musim rict, ze masakr, fakt me takova bezohlednost vytaci.
Gravatar

Ty vole, to je fakt o nervy. Na tvém mís...

Ty vole, to je fakt o nervy. Na tvém místě volám okamžitě 158. Vždyť jde o život. Mít za sousedy kretény, to je prostě neštěstí.
Gravatar

taky by bylo dobrý uveřejnit, že jsme se...

taky by bylo dobrý uveřejnit, že jsme se přes víkend fakt snažili a udělali jsme kolem tratě dvoumetrový plot z pletiva. nejsme lhostejní, ale každý vidí jen to, co vidět chce.
Gravatar

Dvoumetrový plot z pletiva v mlze vidět ...

Dvoumetrový plot z pletiva v mlze vidět nebyl. Kůň ale vidět byl, a nebyla to zrovna věc, kterou chci vidět, ale kterou jsem musela nedobrovolně vidět. Vím, že to není tvoje vina, ani tvá zodpovědnost, ale pokud se Janě courají koně tolik let, tak to není lhostejnost, ale bezohlednost. Popravdě nechápu, že se dosud nic vážného nestalo (vyjma vyraženého oka našeho koně).
Gravatar

Pavlina: to jako mame obdivovat majitelk...

Pavlina: to jako mame obdivovat majitelku, ze se po letech kdy jeji kone a jina zvirata couraji po okoli a ohrozuji lidi nebo jine kone (viz Amonovo vykopnute oko) odhodlala postavit ohradu? nebo ti spatne rozumim? nemely by byt odpovidajici ohrady SAMOZREJMOSTI???? fakt vas neobdivuji ze jste se snazili pres vikend, protoze tohle je samozrejmost kterou soudny majitel zajisti predtim nez se odhodla nejaka zvirata vubec chovat..
Gravatar

jiné komentáře jsem ani nečekala, jak v ...

jiné komentáře jsem ani nečekala, jak v kurníku, jen pomlouvat. vám všem stačí prostě jen jeden názor a nic víc ani slyšet nechcete. věděla jsem hned jak jsem ten komentář vložila, že jsem udělala chybu. už se sem vyjadřovat nebudu, stejně mě nikdo poslouchat nebude a urážet se nenechám, to bych byla vážně hloupá.
Gravatar

Pomlouvat? Co přesně je pomluva? Že jsem...

Pomlouvat? Co přesně je pomluva? Že jsem zažila minutu absolutní hrůzy, že vlak s lidmi na palubě vjede do koně? Že ten kůň tam nebyl poprvé, protože jsme ho u kolejí viděli jak minulý, tak i předminulý týden? A že tam koně mají vyšlapané cestičky, přes koleje?:-(
Gravatar

To Pavlína: no hloupá budeš jedině tak, ...

To Pavlína: no hloupá budeš jedině tak, že budeš bránit bezohlednost majitelů těchto koní, ač neznám situaci, tak z fotek, které tu vidím dost často si obrázek dokážu jistě udělat.. Zažila jsem pár takových bezohledných majitelů a rovnou říkám, že bych jim sekala ruce, protože tím škodí celému okolí, ale jestli si myslíš, že je to v pořádku, tak už ani nereaguj, nemá to smysl...