Informace o článku
Je mou občanskou povinností podat hlášení o dnešním dni, ale je to velmi milá občanská povinnost. A nelze popsat, jakou úlevu pociťuji, že to všechno ...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
22.10.2011 22:43:0022.10.2011 22:43:00

den "D"

Je mou občanskou povinností podat hlášení o dnešním dni, ale je to velmi milá občanská povinnost. A nelze popsat, jakou úlevu pociťuji, že to všechno nakonec klaplo, protože investice cizích peněz je vždycky citlivější, než vlastních.




Když začaly na kontě přibývat příspěvky určené závodům pro Nikču, začala jsem si teprve uvědomovat, jakou obrovskou zodpovědnost jsem přijala. Doprava i s parkováním pana koně v boxu nakonec vyšplhala na cenu 3.200 Kč, což není zanedbatelná suma, a tak jsem nepřestávala doufat a věřit, že nikoho z dárců nezklameme.

Netřeba asi dodávat, že přípravy proběhly v podobě obligátní improvizace. Jízdárnu nám po dvou týdnech sjízdnosti odstavilo počasí, takže jsem chodila cválat daleko za město, a skákalo se doslova, kde se zrovna skákat dalo (když jel Amík s Míšou na ZZVJ do Nebanic, přiložil se k němu Fin, jen aby si Nikča zatrénovala). A aby starostí náhodou nebylo málo, dva týdny nám marodila trenérka (zánět průdušek), která tři dny před závody nahlásila, že s námi nemůže jet ani jako dozor a že všechno předparkurové bude ryze v mé režii.

Miluji zodpovědnost tohoto typu!:-)))

Ale nic jsme nenechali náhodě. I třmeny jsem si kvůli Nikče zkrátila, abychom Fina pobízely pokud možno co nejvíce identicky. Vědět dopředu, že trenérka den před závody Nikče třmeny upraví ještě o jednu díru...:D /Svým kolenům se tímto omlouvám./

Samozřejmě přivézt ze závodů první místo, coby náhražku za minulé faux pas, by bylo naprosto úžasné, ne-li neuvěřitelné. A ono to tak do poslední chvíle vypadalo, protože Nikča se ujala vedení, a nebýt předposledního startujícího, opravdu by vyhrála.

Ale o tom druhá místa jsou. O pocitu, že pouze jeden jediný byl lepší. A nedovedete si představit, jak já jsem teď šťastná, že to fakt vyšlo, že jsem udělala vše, co bylo v mých silách, a že funkcí rádoby trenéra jsem prošla, byť Móně zkušenostmi a okem nedosahám po kotníky.

A teď už můžu klidně a pokojně spát!

draace
Ještě jednou díky všem, kteří Nikče k dnešnímu úspěchu dopomohli!
A díky Finovi, že si „kreativitu“ schoval až do parkuru, který skákal se mnou:-)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Gratulujem

Gratulujem