Informace o článku
Kam čert nemůže, tam strčí Murphyho zákony. A když jsem v dubnu k narozeninám dostala zájezd na vystoupení Pulp, s datem „začátek července“, věděla js...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
01.07.2011 12:32:0001.07.2011 12:32:00

Kam s ním?

Kam čert nemůže, tam strčí Murphyho zákony.
A když jsem v dubnu k narozeninám dostala zájezd na vystoupení Pulp, s datem „začátek července“, věděla jsem, že tohle se bude fackovat s minimálně třemi prekérními skutečnostmi:

1) letos podruhé přijdu o závody v Horách, což se mi po jarním řešení neexistujícího bebíčka pana koně a následně ne zrovna povedené Gabrielce absolutně nehodí, protože počet ofiko závodů během prázdnin je přesně DVOJE (tudíž o polovinu přijdu).

2) červencové svátky využívají sportu chtiví rodičové k týdenní dovolené a jejich zvířata a rostliny tudíž mívám na krku já

3) červencové svátky využívá i Monika k návštěvě rodičů, takže i všechny koně mívám na krku já.

Nepředpokládám, že by se někdy něco přizpůsobilo mně, protože jsem přece ta „svobodná a bez závazků“, takže vyvstala otázka „Kam s ním?“, týkající se mého koně, neboť aby nepříznivých okolností náhodou nebylo málo, přibyla i skutečnost čtvrtá:

4) na pastvinách u bažantnice došla voda.

Přesně načasovaná komplikace.
A ta už mi udělala sakra velkou vrásku na čele. Dokud ve studánce voda byla, přicházela varianta „o koně se ty dva dny postarají děti“ v úvahu, akorát že okolnosti se změnily (ve čtvrtek vystupuje Moby, v pátek Pulp) a z 2 dnů budou nejspíš dny 3-4. A ať už budou koně u bažantnice nebo nahoře nad stájí, voda se bude muset navážet, a to je skutečnost, která už mě chladnou nenechává.

I pan kůň si umí komplikace perfektně načasovat. Kromě nohy, kterou je třeba monitorovat v závislosti na zátěži, vyrukoval i se střídavými záněty očí, které je také třeba monitorovat. Zde by varianta „děti“ mohla fungovat v případě, že by péči o Fina opravdu zvládnutou měly, ale co si budeme namlouvat: v době, kdy měl pan Kůň režim „kontrolovaný pohyb“, se péče o Fina ze strany dětí vztahovala ryze k „vyčistit, osedlat, odjezdit, odsedlat“. Takže praktické zkušenosti dětí v případě komplikací těžko soudit a u Fina na průser bohatě stačí ušlápnutá podkova.

A protože čert a Murphyho zákony nikdy nespí, tak je nad slunce jasné, na kterého bastarda by se případná smůla přilepila. Amík, Béruš a Megy v pohodě, ale Šmajdalf Bílý natruc bude trhat partu, a ze Slovenska těžko budu vysvětlovat, proč se mu musí v boxu sušit guma, jak přesně vymyslet podestýlku, aby nechrchlal, jak dlouho může seno zůstat nakropené, aby ho žral, kdy je nutné oko kapat a kdy mazat, jak podle nálevky poznat, jestli může či nemůže nosit vodu... Horší než malé dítě.

To je tak, když má přecitlivělá hysterka neméně přecitlivělého hypochondra.
A na závěr si dovolím použít citát mé zákonité manželky:“Když ho miluješ (kripla), není co řešit!“:-)

draace
Během sepisování článku se mi ozvala Hanka a výlet za Pulp je zachráněn: pan Kůň bude mít dovolenou u Hanky.
Frost si může utřít orosené čelo a já budu moci na Slovensku klidně spát:-)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Huráááááááááá!!!!!! :o)

Huráááááááááá!!!!!! :o)
Gravatar

už se na něj těšíme a nejvíc radosti bud...

už se na něj těšíme a nejvíc radosti bude mít určitě Samík, zase bude mít koho šikanovat a s kým se stavět na zadní :o))
Gravatar

Na zadní spíš nestavět... nebo dostanou ...

Na zadní spíš nestavět... nebo dostanou oba pouta a bude vymalováno:-)))
Gravatar

No uznávám, že než jsem se propracoval k...

No uznávám, že než jsem se propracoval k první řádce pod podpisem, čelo se mi orosilo řádně. A možná nejen to :-D