Informace o článku
Popravdě, nemálo jsem přemýšlela, jestli to sem napsat. Ale po srovnání všech pro a proti jsem došla k přesvědčení, že ano, protože tohle mi otevřelo ...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
30.05.2011 18:18:0030.05.2011 18:18:00

zachovejme paniku (rozuzlení)

Popravdě, nemálo jsem přemýšlela, jestli to sem napsat. Ale po srovnání všech pro a proti jsem došla k přesvědčení, že ano, protože tohle mi otevřelo (konečně!) oči.

Trenérka mi totiž objasnila důvod sobotního chování dětí: slečny totiž jely na výlet, jakože civil, aby si závody užily divácky a čistě (aby nesmrděly koňmi). Čili že chápu-li to správně, tak prioritní pro obě dámy bylo „výlet civilně“, než vyhovět mému doprošování o pomoc.

Trenérčin argument, že pomocnou ruku mohla zařídit Julča, má jeden háček: já jsem Julče řekla, že budeme mít pomocníky, a hlavně – i kdyby Julča nejela, na situaci se nic nemění. Prostě bych to sama nezvládla! Ve dvou lidech (já + řidič) bychom samotného Fina nakládali možná ještě déle než Tosku, a čert ví, jestli bychom ho vůbec naložili. Neškrtla bych si, vím to, a přesně z těchto důvodů žebrávám o pomoc.

Začínám hořce litovat každé minuty, kdy jsem těmto dvěma slečnám mého koně půjčila na závody. Mohla jsem krásně skákat i dvě soutěže za den, a sere mě to o to víc, že už si možná nikdy s Finem nezaskáču. Dělila jsem se o něho, abych všem umožnila závodit, obětovala jsem tím vlastní závodní ambice, zabila kus svého života pomáháním lidem, kterým nestojí za námahu vynaložit čas, aby mi podrželi koně! Ještě víc času jsem zabila nad fotkami a videi, a co mě teď sere ze všeho absolutně nejvíc, jsou peníze, které jsem sehnala, aby děti vůbec mohly závodit a nemusely platit skutečné náklady.

Co z toho mám?

Chuť jít mlátit hlavou do zdi nad tím, jak jsem blbá. Neuvěřitelně blbá! Fin je pro ně jednotka, kterou se už ani neobtěžují dobrovolně vypucovat, já jsem ta kráva, co si dovolila jim vynadat, když ony byly na výletě, a nějaké moje prošení o pomoc je přece irelevantní...

Takhle totiž vypadá zpětná vazba. Takhle vypadá vděk. Děkuju za ponaučení, Míšo a Ivo, teď už se opravdu nemusíte pohoršovat nad tím, že otravuji žebráním o pomoc, protože už to NIKDY neudělám.

draace
Měla jsem Fina na závodech dávat nekompromisně jenom Nikče.
Teď zpětně je mi fakt hodně líto, že se jezdci dělili dle výšky (menší na poníka, velcí na Fina). Mrzí mě to hlavně proto, že tohle už napravit pravděpodobně nepůjde:-(


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Nikdo se tě neprosil, aby jsi nám ho půj...

Nikdo se tě neprosil, aby jsi nám ho půjčovala. Co pamatuji tak si mám ho půjčovala z vlastní vůle, tak nechápu proč sem píšeš tak UBOHÝ články.... Příště nám to aspoň řekni do očí a nepiš to na internet jako největší SRAB!! A za sebe ti předem říkám, nebudu se ti o něj starat!! Mysli si o mě co chceš, ale tohle už přeháníš.... A věř, že na něj nesednu i kdybych už neměla pod Móňou jezdit!!
Gravatar

Ano, půjčovala jsem ho z vlastní vůle, p...

Ano, půjčovala jsem ho z vlastní vůle, protože jsem věřila tomu, že se mi to v dobrém vrátí (což ukázalo jasně).
Gravatar

A říkání do očí by nepřineslo nic jiného...

A říkání do očí by nepřineslo nic jiného, než štěkání, a já štěkat neumím. Chtěla jsem hlavně, abyste se nad sebou zamyslely, protože se snažíte akorát tam, kde se vám to hodí (viz Masopust).
Gravatar

A propos: Fin je součástí stáje, takže s...

A propos: Fin je součástí stáje, takže starat se o něho prostě budeš. A jestli zjistím, že si na něm vyléváš vztek nebo ho cíleně bojkotuješ, tak jsi okamžitě skončila! On za nic nemůže, a zrovna ty bys mu měla líbat kopyta.
Gravatar

Ráda bych se k tomu vyjádřila. Milé holk...

Ráda bych se k tomu vyjádřila. Milé holky, vy vyrůstáte už v úplně jiné době, v době kdy má všechno člověk naservírovaný před nos, v době, kdy se na věci, jako ocenit snahu a dobrou vůli druhého, nehraje, protože je to braný jako samozřejmost. A s tím spojené něco jako VDĚK, nezištná a zcela samozřejmá pomoc na oplátku (které se nemusí nikdo doprošovat, ale která dotyčného člověka, kterého se to potenciálně týká, napadne automaticky samotnýho od sebe, aniž by mu někdo naznačoval nebo ho o něco žádal...) Přála bych každé z vás dvou zažít, co to je chctít (a dělat všechno pro to), ale nemít možnost. Abyste si uvědomily hodnotu toho, co máte, a co pro vás druzí dělají.
Gravatar

A být v mojí stáji,tak za tuhle rádoby u...

A být v mojí stáji,tak za tuhle rádoby ublíženou a dotčenou reakci letíte. Možná kdybych měla dobré, zrovna zapálené cigáro, nechala bych vám čas posbírat si saky paky než to dokouřím.
Gravatar

re lavera:Omyl Lído,nemůžeš čekat vděk,k...

re lavera:Omyl Lído,nemůžeš čekat vděk,když něco nastavíš jako samozřejmost.V našem věku věřit na to,že někdo něco ocení je naivita hraničící s hloupostí. (Taky to dělám :-D).Tak jako já jsem brala jako samozřejmost to,že nejdřív musím vykydat dvanáct herek,navozit seno,slámu,nanosit pro ně v kýblech vodu,vyčistit jim cajky apod.,abych si MOŽNÁ na některou mohla sednout,protože to tak bylo ve stáji nastavené,tak někde se bere jako samozřejmost,že hajtry jsou pouze od ježdění,protože je to tak nastavené.Ty holky za to nemůžou.Někdo jim to umožnil.Promiň dráče.Ovšem nic to nemění na tom,že já bych vyprala prádlo,že by se nestačily divit :-D.
Gravatar

Předem Vás všechny zdravím, ale po přečt...

Předem Vás všechny zdravím, ale po přečtení veškerých článků se musím tentokrát oněch dvou děvčat zastat stejně jako jejich trenérka, i přesto že jsem jedné z dědvčat matka bych se nezastala ani své dcery pokud by neměla pravdu.Tak , abych vše uvedla na pravou míru...děvčata se o Finečka starají jako o jiné koně a co se týče práce myslím, že zrovna oni dvě dělají ve stáji a okolí co se jim řekne..narozdíl od jiných, ale to by bylo zase další téma a naprosto zbytečné, chtějí jezdit mají platit a makat- což dělají a jednou se vyvléknout ze závodů a jet v civilu ..promiňte, ale kde bychom byli, aby nemohli?!?!?!Tak jen asi k závěru: Tentokrát nebyl onen článek na místě...:-((( S pozdravem Iva.
Gravatar

Badora: já nepsala, že nepomáhají u koní...

Badora: já nepsala, že nepomáhají u koní, vím, že makají. Ale když jsem je v neděli poprosila, aby Fina vyčistily, tak těžká ignorace, takže se čekalo, až já alergik doprskám a vyčistím. A hlavně, nebylo to poprvé, kdy jsem prosila o pomoc na závody (opět marně).
Gravatar

Add trenérka: chápu, že se jich zastala,...

Add trenérka: chápu, že se jich zastala, protože ona se v téhle situaci neocitla a neocitne, protože má vždy někoho po ruce (včetně dcery). Navíc kdyby ona pomoc potřebovala a dětem by se nechtělo, protože by rády v civilu, nekompromisně by je poslala někam.
Gravatar

EvaH: vím, kdo jim to umožnil, a sypu si...

EvaH: vím, kdo jim to umožnil, a sypu si popel na hlavu. Horší je, že trenérka následky nepocítí, protože jí se nikdo odporovat neodváží (což je v pořádku, tak to má být). Vloni jsem třikrát na závody nejela, protože nebylo s kým, na podzim jsem musela dětem naplánovat starty, abych opět nezůstala sama (jinak by nejely). Letos mi pomoc na závody přijela až z Ostřetína. Vždy jsem se já přizpůsobovala kolektivu, ale nikdy se nic nepřizpůsobilo mně (chceš jet? Tak jeď sama). A nechci prát prádlo: chci, aby to bylo jako dřív. Holky platí, aby mohly jezdit, a makají, aby mohli jezdit víc, než mají zaplaceno: tohle zůstane při starém. Ale pokud budu mít závodů schopného koně, dostanou jej na závody pouze ti, kteří projeví snahu, a přes to nepojede vlak.
Gravatar

MYSLÍM, ŽE NYNÍ OPĚT NEMÁŠ PRAVDU, JELIK...

MYSLÍM, ŽE NYNÍ OPĚT NEMÁŠ PRAVDU, JELIKOŽ ONI S TRENÉRKOU BYLI DOHODNUTÍ A POKUD TEDY NEMÁŠ LIDI NA ZÁVODY ZAJIŠTĚNÉ A SAMA NĚCO NEZVLÁDNU, TAK TAM PŘECI NEMŮŽU JET, ALE NAŠE NÁZORY SE ROZCHÁZÍ, VZDÁVÁM TUTO DEBATU.POKUD TI NEŘEKLI, ŽE JEDOU, TAK PROČ NEJELI OSTATNÍ S TEBOU CO TAM TAKÉ CHODÍ...???
Gravatar

Řekli jsme vám to s Míšou předem.. tudíš...

Řekli jsme vám to s Míšou předem.. tudíš sis mohla zařídit potřebnou pomoc....Moc dobře si pamatuji jak jsme se o tom bavili a ty jsi potom odsekla, ať jedeme, že si to uděláte s Julčou samy..tak nevím proč házíš špínu nanás.... A když už máš ať semnou nebo s Míšou nějakej problém tak ho aspoň vyřiď dotičnému do očí a nerozhazuj to po veřejnosti.... A pokud tedy píšeš, že Fin je spučástí stáje tak nechápu proč jsi nahoru napsala, že ho budeš půjčovat na závody jen Nikče?! Neměla by jsi ho půjčovat tedy všem, když je součástí stáje?? ( drobet si odporuješ :P )
Gravatar

By Lavera: Toto ale vaše stáj není tak n...

By Lavera: Toto ale vaše stáj není tak nechápu proč ( s prominutím) doto strkáte nos? Kdyby nás trenérka chtěla vyhodit tak si to udělá sama .... A rádoby ublížená a dotčená reakce byla na místě!
Gravatar

Pro dobrotu.... Vyházet a nechat jezdit ...

Pro dobrotu.... Vyházet a nechat jezdit děti, které si toho budou vážit.
Gravatar

Tím praním prádla,jsem nemyslela praní š...

Tím praním prádla,jsem nemyslela praní špinavého prádla ,ale spucunk :-D.A teta,když budeš potřebovat něco,tak máš telefon,mám toho moc,ale jednoho,dva šmajdalfy ještě občas udržím :-)
Gravatar

Myslím, že se do toho pletou lidi, který...

Myslím, že se do toho pletou lidi, který vůbec neznají situaci a vše jak bylo a pokud si draace myslí, že si pomůže vyhozením vlastně tří dětí, které vše odřou vzhledem k její věčné alergii a pod.Vím , že není pěkné se někomu smát, ale využívat děti a pak jim následně vyhrožovat vyhozením to je fér nebo vlastně nejitím na zavody?!? Vím, že by měla být nějaká pokora , ale v jisté míře ukončena...přece to již nejsou malé děti a nebudou neustále tak posuzováni a pokud ano myslím, že na nějaký vedení oddílu nemáš.Vše Ti řekli do předu a zbytečně to rozpytváváte...:-((
Gravatar

V době před deseti lety,kdy já byla ve v...

V době před deseti lety,kdy já byla ve věku "dotčených a ublížených" slečen, bych dotyčné osobě třeba doma čistila i hajzlíky, jen abych si mohla sednout na koně a vyjet s ním na závody. A pojem "chudáci děti kteří všechno oddřou" je vyloženě reakce typické maminky, kterou vůbec nebudu komentovat, protože vzbuzuje jen takovej chápavej úsměv. Pokřivenej, teda.
Gravatar

Kdyby nechtěly, tak to přece nedělají. A...

Kdyby nechtěly, tak to přece nedělají. A že ježdění na koni není jen o tom vylézt z auta, přetřít si hubu leskem na rty, a teda milostivě odjezdit. Je to z 99 % dřina, tahání slámy, sena, kydání hnoje, nošení vody...a pokud holčičky za tuhle dřinu měly možnost jezdit (a to že sakra měly, možnosti a zázemí, a dokonce možnost závodit, kterou jim poskytl někdo, kdo se kvůli tomu sám vzdal svého startu), měly držet hubu a krok, protože existují lidi, kteří za úplně tu stejnou řinu tuhle možnost nemají, ani náznakem.
Gravatar

Badora: ale o tom je, zajistit si lidi n...

Badora: ale o tom je, zajistit si lidi na závody. Proto jsem nahlas prosila, jestli by mi holky nepomohly. Ale bohužel, holky dávají přednost sobě než pomoci jiným (nebylo to poprvé).
Gravatar

To jsem byla třeba já, v době kdy jsem b...

To jsem byla třeba já, v době kdy jsem byla brejlatej harant, a celý dětství strávila tím, že jsem koukala do kolbiště zpoza pásky, jak ostatní závodí. Proto mě neskutečně, ale úplně do nepříčetnosti vytáčí tady ta samozřejmost, se kterou dnešní haranti všechno berou. Jak už jsem řekla, být to moje maštal, slečny by šly rychleji než sračka po Gutalaxu.
Gravatar

Nechápu proš se se*ete do cizích věcí?! ...

Nechápu proš se se*ete do cizích věcí?! Jde vidět, že otom jak to u nás funguje víte ho*no... Tak si svý rady nechte.. mám pocit, že tady akorát tak ukaujete jak se ztrapnit :)
Gravatar

By Draace: Pokaždé vás otom informujeme,...

By Draace: Pokaždé vás otom informujeme, takže jsme se na vás nevys*aly..
Gravatar

Iva: vy (děti) jste naše jediná pomoc, p...

Iva: vy (děti) jste naše jediná pomoc, proto jsem žádala vás. Ono to i hodně blbě vypadá, když se musí vysvětlovat, že našim vlastním dětem se nechce pomáhat vlastnímu týmu.
Gravatar

Iva: Fin je součástí stáje, tudíž je i p...

Iva: Fin je součástí stáje, tudíž je i provozním koněm. To se závody nesouvisí: jezdit na něm budete, ale závodit budou pouze ti, kteří si to zaslouží. Není na tom nic k odporování.
Gravatar

BADORA: nikde jsem nepsala, že chci děti...

BADORA: nikde jsem nepsala, že chci děti vyhodit.
Gravatar

Tak nyní jsem se nasmála i já, protože o...

Tak nyní jsem se nasmála i já, protože oni já se neperu jen za svou dceru...což Vám asi nedošlo, ale za všechny...ono by také byloponěkud trapné chtít peníze za něco a nedělat to to za prvé a za druhé tu dřinu děcka dělají rádi a, že jednou nechtěli po kolika letech jet pomoc na závody, kde stejně nikdo z nich nestartoval, dovolili si to říci nahlas a s trenérkou si to dohodli , kde to jsme???Jeli se podívat v civilu a to je tak moc,nevím Káťo, ale potom co Ti pomáhají s ohradama a se vším co dělali všichni rádi...nechápu Tě...je to od Tebe fakt dost smutný...a to se nezastávám jen své Míši.Mohla si říci, že nezvládneš Fina s onou druhou osobou jej naložit a vše by jistě bylo jinak...jinak chápu všechny ostatní co si myslí, že jsem hister.matka co se zastává dcery, ale jen Ty jediná víš o čem já opravdu mluvím..chápu chceš jezdit - makej,to beru a to ostatní je trochu moc, ale to víme jen my dvě a trenérka.
Gravatar

By Draace: Ale tak snad když vás otom in...

By Draace: Ale tak snad když vás otom informujeme předem, že si chceme udělat výlet, tak nechápu proč si pomoc nějak nezajistíš?? Tak snad si chceme taky někdy udělat výlet.... Ale pokud ti to nedošlo, tak jsi jediná která nemá ani zapotřebý o TVÝCH výletech informovat předem ( tím pádem je to tak, že TY do pr*ele jezdit může a my ne?!) My jsme měli aspoň tu slušnost, že jsme vás informovali ...právě z důvodu, aby jste si tu pomoc mohli sehnad jinde... To že si nedokážeš sehnad pomoc je už tvůj problém... Tak to zase nehaž na nás... Je to zbabělý schazovat to na děti ( a pomáhat se chce, ale jen pokud se vlastní tým, především TY, neobrátí proti nám!!)
Gravatar

BADORA: Ivo, říkala jsem to několikrát, ...

BADORA: Ivo, říkala jsem to několikrát, že bych potřebovala pomoci, ale ignorace. Co je ode mě smutné? Že mi je líto, jak se ke mně znovu zachovaly? Dokážeš si představit, jak strašně mi včera ublížilo, když mi to došlo? Že pro ně nejsem nic, co by bylo hodné pitomé pomoci v podobě podržení koně? Tohle bylo hodně tvrdé procitnutí. A znovu opakuji: nechci nikoho vyhazovat. Nebudu nikoho vyhazovat, a dobře vím, jak nám děti pomáhají. Ale vy všichni vidíte jen sebe a své vlastní zájmy, ale když něco potřebuji jednou měsíčně já - nezájem. Ten článek není házení špíny, ale nejhorší forma zoufalství, jakou lze prodělat, protože tohle jsem si fakt nezasloužila. Od nikoho.
Gravatar

Iva: mně jste neinformovaly, že je to pr...

Iva: mně jste neinformovaly, že je to pro vás civilní výlet. Kdybych to věděla, zavolám Faladě.
Gravatar

Draace: Bavili jsme se otom všichni ve s...

Draace: Bavili jsme se otom všichni ve stáji a Möńa ti opakovala, že jedem v civilu a že nechceme smrdět z důvodu, že domů pojedeme autobusem... Tvá odpověd zněla takto : " tak my by jsme je vzaly" tak myslím, že jsi to slyšela... a teď se pouze vymlouváš..
Gravatar

Nechci do toho příliš zasahovat, každý a...

Nechci do toho příliš zasahovat, každý ať si projeví svůj názor,ale proboha mluvte spolu slušně..všichni to zvládají a Iva se tu nepresentuje zrovna pěkně. Uvědom si prosím, že je to veřejná diskuze a ikdyž sprostá slova nenapíšeš celý, ničemu to nepomůže. Lze to napsat i slušně! Káťa je pořád starší než ty a mohla bys ji prokazovat určitou úctu,nestojím za žádnou stranou,situaci neznám jen mě zarazilo tohle jednání!
Gravatar

Víš Káťo,já jsem sice nekoňák to ty víš,...

Víš Káťo,já jsem sice nekoňák to ty víš,ale myslím, že není zoufalství to, že by Tě holky nechali ve štichu s Finem, ale to, že se neozveš a neřekneš : JÁ TO NEZVLÁDNU- POJEDETE NĚKDO TEDY SE MNOU A S ONOU PANÍ?!Určitě by ani Monika Tě nenechala jet , kdyby věděla, že to nezvládnete.Jinak si myslím, že opravdu je to interní věc a ono se pak nato kouká, že děti jsou drzí , nemakaví a jen by si vozili prdel.Ale opak je ve Vaší stáji pravdou.Nejdříve makat a pak jezdit...a dost již těch blbostí..jedeme dál!!!
Gravatar

eva: Je mi líto, že to vyznívá joko bych...

eva: Je mi líto, že to vyznívá joko bych byla k ní neměla úctu, ale to že nám takhle sprostě podráží káťa nohy, nejde jen tak překousnou. A už mně s tím naštvala natolik, že jsem to jinak napsat nemohla... A nejhorší natom je, že to neřekne do očí a ve stáji dělá jako by se nic nestalo...to mně dožírá nejvíc.... že se schovává za internet..to dělajá 12ti letý puberťačky a né Dáma( draace)
Gravatar

iva:chápu v pohodě...jenom jsem nechtěla...

iva:chápu v pohodě...jenom jsem nechtěla aby se z toho stalo něco co nikdo nechce!nejvhodnější by bylo asi si to vše vyříkat mezi očima a ne takhle. Tak hodně štěstí!
Gravatar

eva: Už na začátku jsem draac napsala pr...

eva: Už na začátku jsem draac napsala proč to nevyřešíme mezi očima a odpověď byla:" A říkání do očí by nepřineslo nic jiného, než štěkání, a já štěkat neumím." Zbytečně tady z toho udělala divadlo...a může si za něj sama...
Gravatar

Zdravím, jsem sice "cizí" a sa...

Zdravím, jsem sice "cizí" a samozřejmě (zřejmě ani po 3letém každodením pročítání Finova deníčku) nemůžu mít představu, jak to u Vás ve stáji chodí, že, ale domnívám se, byť dle autorů jistých komentářů to nelze, že si situaci umím představit docela dobře. Ale o to vlastně ani nejde. Stačí mi tento argument: když děti jezdily na závody, kdo jezdil s nimi? Byť třeba ani nestartoval (viz jistý komentář)? Taky draace děti poslalo do háje s tím, že se jí nechce, chce si jet v civilu na výlet nebo tak něco? A kdo má proboha to právo vypisovat něco ve stylu "a ty dop... jezdit můžeš a my ne???", když není majitelem ani koně, ani stáje? Pohoršuje mě to, že si (hádám, že ne už úplné děti) někdo není schopen dát dohromady, co si dovolit může a nemůže, pokud ON SÁM něco chce. Chci chodit ke koním, jezdit, závodit. Tak se podle toho zachovám, ne? Dnes už zřejmě ne. Pohoršení č. 2: Badoro, vy snad dostáváte výplatu předem, když se vám nelíbí model nejdřív práce-potom ježdění? Toť můj výblitek :)
Gravatar

taky jsem cizí, takže nemůžu posoudit kd...

taky jsem cizí, takže nemůžu posoudit kdo s kým kam jezdí, kdo nejezdí, takže to odsunu stranou, mě by na tom vadil fakt, že holky tam byly, viděly že je potřeba jejich pomoc a stejně se na to vykašlaly. I když jedu na závody jen koukat a fotit a vím že tam bude někdo ze stáje nebo kamarádů, tak se jdu automaticky podívat, jestli zvladají nebo jestli využijí pomocnou ruku a to i když k na tom koni nejezdím a nemám k jeho jezdcovi žádné "závazky", natož když by to byl "můj" kůň, stejně tak pomůžu člověku který mě o to požádá i kdybych ho znala třeba jen "od vidění" ze závodů, protože je to prostě slušnost, a tohle je o vychování "z domu" ne o tom jak si je vychovala nebo nevychovala draace .... to že jim do měla draace říct jinak, je věc druhá a tenhle způsob vyjádření ji tak trochu degraduje na jejich úroveň....stačilo by poslat to SMSkou( takhle to třeba řeším s majitelama já, ne že bych to nezvladla do očí, ale takhle má člověk víc času na rozmyšlenou jak bude reagovat=))
Gravatar

BADORA: ale ono to právě takhle bylo! Já...

BADORA: ale ono to právě takhle bylo! Já se ozvala, a ne jednou! Nevím, co ti tvrdí holky, ale já opravdu nejednou nahlas prosila, že bychom potřebovali pomoci s nakládáním ve Dvorečku. Nebo jsem to holkám měla dát písemně, aby to bylo černé na bílém? Nebo je nutné speciálně prosit?
Gravatar

BADORA: a Monika je nutit nechtěla, aby ...

BADORA: a Monika je nutit nechtěla, aby jely se mnou a pomohly, to bylo jejich rozhodnutí.
Gravatar

Iva: bavily jste se o tom ve stáji, že p...

Iva: bavily jste se o tom ve stáji, že pojedete busem, ale ne se mnou. Nevím, co přesně jste si povídaly a že jste plánovaly civilní výlet. Akorát vím, že jste se ptaly Móni, jestli můžete jet autem, tak je logické, že jsem si ihned ozvala, že vás můžeme vzít my.
Gravatar

Sairon: ale já jim to osobně řekla, že j...

Sairon: ale já jim to osobně řekla, že jim pěkně děkuju, hned v sobotu. Neděli jsem se snažila rozdýchat (neprudit), ale když mi v pondělí Móňa řekla, že to byl civilní výlet a že holky neměly v plánu pomáhat, žádná Iva ve stáji nebyla (jen Míša). Tenhle způsob výlevu emocí je možná degradující, ale zároveň i přínosný, protože výměna názorů z očí do očí vyšumí, zatímco tady to zůstane navždy. Budu mít jednou provždy jasno, že pro holky jsem "nezájem" a budu se podle toho chovat.
Gravatar

Iva: v pondělí jsi ve stáji nebyla, takž...

Iva: v pondělí jsi ve stáji nebyla, takže "dělá jakoby se nic nestalo" je opravdu mimo místu. A rozdejchat "civilní výlet" se mi doma nepovedlo. A ohledně té úcty: úctu k mé osobě jste v sobotu ukázaly až moc. Nestojím vám za pomoc, už to vím a budu se tím řídit.
Gravatar

tak to je pak jiná...

tak to je pak jiná...
Gravatar

Tak jsem si dala na čas, jestli psát neb...

Tak jsem si dala na čas, jestli psát nebo ne..počkala jsem si na reakce. Taky jsem cizí a taky nevím, jak to u vás chodí. Nesouhlasím s draacetem, že by se to mělo "navždy" vyvěsit na internet, ale chápu rozložení, které ji k tomu nejspíš dohnalo. Z těchto příspěvků mám pocit, že holčiny makají, ale jenom "v čase vyhrazeném"..jenže holky, koně nejsou jen na ty dny v týdnu, kdy si je odmakáte nebo odplatíte...a když pominu, že to byla koňská akce, tak kamarádům přeci helfnu vždycky, když vidím, že potřebují, i když to není předem dohodnuté... A jeden malý komentář k příspěvkům Lavery: Lído, já si Tě hrozně vážím za Tvé názory, ale ty staré oddílové časy (které i já prošla a mám v živé paměti), kdy na 20 min krokování bylo 200h práce (trochu nadsázka, pochopit prosím ;-)), to také nebylo úplně košer...i když, pro srovnání hodnot a umění vyjít s autoritami je to do života k nezaplacení... pardon za dlouhý výplach mozku, ale já nějak musela :-)
Gravatar

A poslední věc...majitel koně si může na...

A poslední věc...majitel koně si může namyslet co chce. Může po Vás chtít naprosto cokoli. Má na to právo. On stanovuje pravidla hry, cenu (finanční nebo práci, to je fuk) a vy na to přistoupíte nebo nepřistoupíte. Můžete jít jinam, to je zase vaše plné právo. Protože je to jako v životě..ceny jsou smluvní a draace není jakkoli povinna vám Fina na závody půjčovat, je to její dobrá vůle za vaši projevenou snahu nad rámec běžné práce, kdy vám Fina poskytuje na pracovní ježdění. Takhle funguje byznys, pokud jedete na bázi přátelství, je to jiná. Ale pak přece kamarádům pomůžu, když potřebují...to jen k reakci "A Ty jako můžeš jezdit a my ne?!"
Gravatar

souhlas, navzdy vyvesit na internet neni...

souhlas, navzdy vyvesit na internet neni ok. Od draacete to neni srabactvi, ale promysleny tah, protoze letavice zubata presne vi, co dela, protoze kazdy se ji tady pekne vybarvi v cele sve krase a o to ji jde. Akorat ze holky si takjakotak neuvedomi, co se jim draace snazila naznacit, takze to asi zbytecny je, hlavne proti sobe postve i rodice.
Gravatar

já snad nevěřím svým očím!!! :((( z toho...

já snad nevěřím svým očím!!! :((( z toho co se začalo ve stájí dít, se mě chce brečet...pořád se tu objevuje slovo platí a makají, ale upřímně - 300,- měsíčně je dost malá částka, podívejte se kolik se platí všude jinde, do toho povinné služby ve stájí a povinné brigádnické hodiny!!!! tohle už jak Iva tak Badora zřejmě nevidí...chápu draace, že jí tohle dost zamrzelo, protože já si prošla stejnou školou jako ona - sednout na kolo a jet i 15km jednu cestu a to jen proto abych vykydala u 10koní a pak si ani nezajezdila, takhle to totiž chodilo a taková byla realita...jet na závody na "výlet" a přitom neříct: "Nepotřebujete někdo něco??" bych také nedokázala...za mě když se přišlo do stáje tak si každý šel ke koni, který byl volný a toho vypucoval a ani na něm nejezdil...ale máš pravdu, že jaké jste si je vychovali, takové je máte...jen musím říct, že tuhle situaci ti nezavidím a znovu ti říkám: u mě máš dveře otevřené, 2x denně mu to obilí taky dám, k tomu děcka nepotřebuješ
Gravatar

jen nemám bohužel tak rozsáhlou pastvinu...

jen nemám bohužel tak rozsáhlou pastvinu aby byl tlustý jako prasátko ;)) i když o něco by se ještě rozšířit dala....jinak neboj, i sem by rádi chodili děcka, kterým by nevadilo jet autobusem, takže bych na to snad taky úplně sama nebyla...fakt je to smutný...osobně jsem proto řešit to z očí do očí, ale i já mám zkušenost, že takhle ti spíš člověk řekne pravdu a teprve takhle se ukáže jeho pravý charakter...moc mě mrzí slovní projev Ivi do které bych tohle nikdy neřekla a stejně tak to neustále zdůrazňování Badory jak by toho draace asi tedy mělo nechat když to nezvládá...obě by jste si měli uvědomit jednu věc: bez draacete by nebyl žádný oficiální oddíl, bez draacete by nebyly žádné závody, žádné dotace a hlavně akce tipu Hurá hry, Military nebo jen Radovánky...nezapomeňtě, že trenérka je tam hlavně od trénování a samozřejmě vždy ochotně přidá ruku k dílu, ale to nejhorší papírování, vyřizování a nervování si vždy odskáče draace
Gravatar

tak 300,-měsíčně je fakt směšná částka, ...

tak 300,-měsíčně je fakt směšná částka, to by měly být holky draaceti i trenérce sakrak vděčný že jim za takový mizerný peníz půjčujou koně a ještě se jim tak věnujou..
Gravatar

obě jsou důležitou součástí stáje, obě t...

obě jsou důležitou součástí stáje, obě tu vždy byli pro vás, obě jsou ochotný obětovat se pro vás oddílová děcka, takže k oběma by jste se měli chovat stejně, ale už delší dobu pozoruji, že co řekne trenérka je svaté a co řekne draace je jedním uchem sem a druhým tam...čím to je?? že by jen tím, že ona má jen a pouze Fina a trenérka 3 koně o kterých rozhoduje a na kterých můžete jezdit?? nevím, ale je to opravdu k pláči když je vás tam 5 a půl a ještě si tohle děláte navzájem...draace s trenérkou, se děckám obětují nehoráznou řadu let a za to je vždy budu obdivovat a ta trocha pomoci navíc než co jsem si "zaplatila" a odpracovala by snad měla být samozřejmostí, nemyslíte??
Gravatar

Ahojky Hani, ono to není jen dát dvakrát...

Ahojky Hani, ono to není jen dát dvakrát deně nažrat...jak si myslíš, že dělají holky a tak ...přece víš co vše dělají a nejen dny co jezdí...holky se o koně starají rádi a nebýt onoho jednoho dne, kdy si udělali volno a nejeli s nimi na závody?!Myslím, že dotace dostává Káťa dosti velké nato, že má i děti, které se vůbec ve stáji o koně nestarají a pouze jezdí...nechápu co to neustále rozebírat a Hani pokud platí jinde víc...sednou a jedou a někdy uklidí, ale jinak nic.Žádné nošení 60 či více litrů vody do kopce , ale tím nechci říci, že nemají makat vůbec a pod.Nevím, ale není pěkné, když se vše vyvalí a neřekne se to narovinu co se komu nelíbí.Je vše k pláči, že se nenapíše narovinu to- jak to bylo!!!Apokud vím Monča je hlavní a pak Káťa-není tam každý den -jako Monika a na prázdniny snad holky právo dostanou??Kam jdou dotace?Jede se na závody a pak se nestartuje???Pro někoho dotace jsou a pro druhého né a doklad o zaplacení koní nikde!!!!!!!!!!!!!!!
Gravatar

Teda já jsem taky máma a taky se za svoj...

Teda já jsem taky máma a taky se za svoje děti rvu a rvát budu,ale promiňte,za tohle bych jim prostě dala na prdel.A vůbec ne kvůli Kátě, (ta si za to může sama,protože je to stará trubka :-),prostě z principu. A máte pravdu,já osobně nevím,jak to v této konkrétní stáji chodí,ale prošla jsem stájí dost na to,abych si to dokázala představit.Na závody už dneska taky jezdím jenom na výlet a protože celý dny trávím v hnoji,tak vždycky v kramflekách a šatičkách a jiných nesmyslech a když je potřeba,tak i kvůli úplně cizímu člověku a hajtře ty kramfleky sundám a vodím . A to už bych nemusela,vozit se na koni,je to poslední,po čem už dnes toužím.
Gravatar

BADORA: "nebýt onoho jednoho dne, k...

BADORA: "nebýt onoho jednoho dne, kdy si udělaly volno" není pravda. Jak už jsem psala, nebylo to poprvé, co jsem je prosila o pomoc na závodech. Ale poprvé jsem dala najevo, že se mi tenhle přístup nelíbí. Další věc: u koní jsem také každý den. A poslední věc: Móňa má výhradní slovo coby cvičitelka, ale jinak jsou naše pozice "vedení" navlas stejné. Otázku s dotacemi nechápu, to když tak upřesni, a jestli chceš doklad o zaplacení měsíčního příspěvku, není problém.
Gravatar

BADORA: a ještě k dotacím. Peníze jsme d...

BADORA: a ještě k dotacím. Peníze jsme dostali my, členové o.s., a je to naše dobrá vůle, že se o ně já a Monika dělíme s dětmi. Jestli chceš platit skutečné náklady každého výjezdu na závody (tedy ne 200 Kč/dítě, ale třeba dvě čtvrtiny z 2,500 Kč), není problém.
Gravatar

EvaH: military letos nehrozí, takže tě v...

EvaH: military letos nehrozí, takže tě v kramflekách držící naše herky asi neuvidím:D
Gravatar

Badora: myslím, že by jsi Ivo opravdu mě...

Badora: myslím, že by jsi Ivo opravdu měla dost dobře vážit co tu píšeš, protže to vypadá, že holky musí dřít do padnutí na hubu...my zažili větší dřinu než zažívají holky, věř tomu nebo ne a proto mám na věc absolutně jiný názor než ty...taky vím jak to jinde chodí a to co funguje ve Žluticích je opravdu málo kde, věř mi...já tady taky v zimě dřela sama 2x denně 50litrů vody, do toho seno, kydat, opravovat a stevět ohrady a příde mě to jako naprosto normální takže bych ráda věděla co dělají holky tak vyjímečného navíc..."volno" nikomu neberu, ale nepomoct kamarádce mě příde hnusný.. nebo si snad myslíš, že je správné koukat někam jinam a dokonce nereagovat na slušnou žádost?? z tvých reakcí totiž takový pocit mám...a jsi na velkém omylu, že Monika je první a Káťa je ta druhá - obě jsou první a pokud to nevidíte tak jste všichni, kteří se k draaceti takhle chováte a takhle o ní smýšlíte, pro mě zkončili, protože povyšování totálně, ale totálně nenávidím z celé svojí duše :(((
Gravatar

FAKT SE NECHCI DOHADOVAT OHLEDNĚ JEDNOHO...

FAKT SE NECHCI DOHADOVAT OHLEDNĚ JEDNOHO PŘIBLBLÉHO DNE A URÁŽEK Z OSOBY NA OSOBU , ALE PROMLUVÍME SI PAK OSOBNĚ A VĚŘÍM, ŽE SE VŠE VYŘEŠÍ A BUDE NA OBOU STRANÁCH KLID...:-))
Gravatar

Velvet: šmejde, zalez pod zem a nevystrk...

Velvet: šmejde, zalez pod zem a nevystrkuju rohy, nebo ti je upiluju!:-)
Gravatar

v nouzi poznáš přítele!! bohužel i nepřá...

v nouzi poznáš přítele!! bohužel i nepřátele, kteří se jako přátele tváří....fuj je mě z toho zle ;((((
Gravatar

BADORA: ještě úplně jiná technická mimo ...

BADORA: ještě úplně jiná technická mimo téma, Terezka asi píská na nějakou píšťalku a mám poprosit od sestry, jestli by nešlo píšťalku na den schovat. Ségra má nějakej šílenej zánět a i přes tlusté zdi to slyší a bolí ji to. Chtěla jsem tě poprosit SMSkou, ale v novém mobilu nemám číslu a ve starém je vybitá baterka. Terezce koupím čokoládu, jako odškodné za den bez hudby:-)
Gravatar

200Kč za závody???????????Pokud se někdy...

200Kč za závody???????????Pokud se někdy přistěhujete k Brnu dejte mi vědět=))
Gravatar

Sairon: někdy i 300, abych nekecala:-) T...

Sairon: někdy i 300, abych nekecala:-) Tohle jsem také vymyslela já a na rovinu, moc chytré řešení to nebylo, protože jakmile náklady vylezou a je třeba vybírat víc, tak rodiče dětem dávat nechtějí (moc drahé). Pak přichází situace, kdy to buď doplatím ze svého (za děti), anebo tradičně nikam nepojedu. Jsem prostě stratég:D
Gravatar

dracisko, ty nejsi strateg, ty jsi trage...

dracisko, ty nejsi strateg, ty jsi traged, rikam to nerad, ale tak to je.
Gravatar

Tak opravdu poslední komentář Hani, vydí...

Tak opravdu poslední komentář Hani, vydím to jinak, protože ty si sedneš na koně kdy chceš, jsi u nich také kdy chceš a pro srovnání - ty jsi majitel zatím co holky né a v tom je také ten rozdíl.A nikoho nepovyšuji...Monča dělá trenérku dobře a Káťa se stará o formální stránky, finance a pod. Nechci nikoho ponižovat a ani nemám právo o tom mluvit - nikdy jsem se nepovyšovala a také to tak nechci, ale Hani mě se prostě jen nelíbilo, že si to Káťa nevyřídila s Monikou a pak s holkama sama a zatahuje to sem na internet.A přitom Monča říkala, že to musela vědět, že holky jedou v civilu a autobusem zpět.Samozřejmě je přednost pomoci kámošce na předním místě, ale ona Káťa také bere vše jako samozřejmost a to se tu už nepíše, že pojede na slovensko a oznámí to na poslední chvíli direktivně, když Monča říká holkám, že pojede na Moravu a to je férové jednání???Nevím, ale myslím, že není...to jen taková malá ukázka jak dochází ke střetům a neshodám.Tak zatím ahojky.
Gravatar

teda, ale zájem z mé strany furt platí ...

teda, ale zájem z mé strany furt platí a když bys pěkně poprosila, možná bych i 400,- na závody dala a třeba i pomoct jela=))
Gravatar

BADORA: ano, jedu na dva dny na Slovensk...

BADORA: ano, jedu na dva dny na Slovensko, a lekla jsem se, když jsem se dověděla, že ten samý týden je Móňa na Moravě. Jenomže já se nezhrozila kvůli Finovi, já Fina můžu uklidit k Hance: mně šlo o ostatní koně, takže můj úlek byl ryze o tom, že lístky na koncert mi tím pádem propadnou. A že mě Monika ihned uklidnila (klid teta, děti se postarají), není žádná ukázka střetu a neshod, ani direktivní oznámení na poslední chvíli, či neférové jednání.
Gravatar

Sairon: tak můžeš dělat tichého společní...

Sairon: tak můžeš dělat tichého společníka (jezdce). Tři kila měsíčně je poplatek, akorát s tím půjčováním koně na závody to bude problém, protože teď žádného takového nemám:D
Gravatar

dobře, tak se stanu tichým společníkojez...

dobře, tak se stanu tichým společníkojezdcem, jen teda nepotřebuju půjčit koně na závody, mám teď snad i relativně talentovanou omladinu, takže mi vlastně bude úplně stačit když mi zajistíš celý výjezd na závody a já ti pak za to budu moct dat ty 400,-jak jsem slíbila....a pokud bys trvala na té pomoci za závodech, tak bych mohla být k ruce tvé zákonité manželce, s tou se spíš potkám někde na parkuru=))
Gravatar

BADORA: jinak my jsme o tom s Móňou v po...

BADORA: jinak my jsme o tom s Móňou v pondělí mluvily. A v pondělí mi řekla, že holky byly na civilním výletě, což byl pro mě šok. Protože já bych nikdy nedala přednost výletu před pomocí těm, kteří o pomoc prosili. Vlastně není co řešit: holky jasně ukázaly, co jim je přednější, mně to je líto (protože jsem stará trubka) a příště to ani nebudu zkoušet.
Gravatar

Sairon: cena výjezdu platí, ale má to há...

Sairon: cena výjezdu platí, ale má to háček, grant se vztahuje na západní Čechy:-) A když pomůžeš manželce, dostaneš se do nebe, protože i ona se občas dostane do situace, kdy nemá lidi k ruce:D
Gravatar

Sairon: mě tak napadlo... nemáš tam něco...

Sairon: mě tak napadlo... nemáš tam něco na půjčení?:D Z omladiny. V zimě vrátím. Abych měla do čeho píchnout, protože jestli Finovi vet najde velkej průser, bude dejavu roku 2002, kdy jsem byla sebevražedná a ze sraček mě vytáhnul až novej kůň, kterému by nutné se věnovat:-)
Gravatar

Byť jsem nechtěla přispívat tak mi to ne...

Byť jsem nechtěla přispívat tak mi to nedá. Jsem kousek, relativně trošku vím jak co funguje, člověk i něco pochopí nejen ze zápisků, ale taky do toho vidím málo. OK, beru. Ale to, že jsem draaceti nabídla svoji ošku na závodech, kde jsem si taky koně (mladého, neokoukaného) držela sama, protože mi to prostě přijde normální, to že jsem byla fotit na závodech (na krku foťák s objektivem v ceně ca 90 tisíc) a stála tam bezradně holčina, protože musela na prohlídku a doprovod se jí někam zatoulal, taky jsem jí koně podržela, i když jsem byla v civilu a švihnout mi ten kůň do foťáku tak si to jdu hodit... Ono to není jenom o tom že si někdo nechce zašpinit nehtíky...
Gravatar

A drobné OT, velmi nadějného mladého kon...

A drobné OT, velmi nadějného mladého koně právě nabízím :D :D. Zdravá je, až na tu hlavu :o)
Gravatar

Elis: kdybys jen viděla, co jsem ve Stru...

Elis: kdybys jen viděla, co jsem ve Stružné měla na krku já:-) Kdyby se mnou bílej necloumal, mohla jsem nafotit celé ZL, jenomže ono to i s objektivem vážilo víc než cihla.
Gravatar

Elis: s tím koněm to myslím vážně, takže...

Elis: s tím koněm to myslím vážně, takže jestli víš o něčem na pronajmutí (cca do konce října), tak sem s tím. Ale radši se zdravou hlavou, já tolik odvahy jako ty fakt nemám:-)
Gravatar

Badora: Ivo, čím dál víc jsem přesvědčen...

Badora: Ivo, čím dál víc jsem přesvědčená, že nevíš co to obnáší mít koně...ano, koně mám 2, ale úpřímně, tvoje holky jedzí každý den nebo minimálně obden...já se do sedla dostanu jednou za čtvrt roku...denně okolo nich dřu, protže jsem koňák a dělat rozdíly mezi koňákem majitelem nebo koňákem z oddílu mě příde jako úplná hloupost...všichni jsem si rovni, všichni jsem se vydali cestou plné dřiny, potu a spousty odříkání, takže já v tom, že holky chodí do oddílu kde pracují u oddílových koní, nebo já jako majitel dělám to samé, nevidím absolutně žádný rozdíl, takže opět nechápu co jsi tím chtěla říct!!...Monika organizuje práci a rozděluje ji holkám, takže pokud máš pocit, že holky dřou a mají koně na starosti narozdíl od jejich majitelů tak bys to asi měla dávat za vinu Monice nikoliv Káťě...o tom jaká je nebo není domluva mezi Káťou a Monikou, nevím, ale vždycky si vycházeli vstříct a byli schopné vyřešit kompromis takže nechápu a co ti opět jde tvojí narážkou na Káťu!!!
Gravatar

draace: nechci to vědět, protože asi poj...

draace: nechci to vědět, protože asi pojedu si spravit náladu a zároveň i oslavovat do Litomyšle na ČSP, ale bez foťáku nebo se svým "žádným" objektivem :/
Gravatar

Hani, nemám nic proti práci co vykonávaj...

Hani, nemám nic proti práci co vykonávají holky u koní, jak se tu všichni domnívají, ale mám problém, že si chtěli holky jeden den udělat volno a bylo hnedka zle u Káťi, která to ihned proprala na internetu.Je divné, že na závodech byla i Monča se Štěpánkou a těm nikdo nepomáhal.Káťa tam také nebyla sama, ale ve dvou a tak najednou bylo zle.Monika neměla vůbec žádné námitky a doposud je nemá.Ještě jsem s ní tel.mluvila, abych vše napsala dle pravdy.A tak nemohu pochopit, že jeden den se vše poto.A s tím ježděním, holky jsou sice u koní skoro každý den, ale není to jak Ty píšeš a skoro celé prázdniny se o koně stará moje Míša s Nikčou a tak se mi zdá směšné, že se o tomto vůbec píše.Nevím, ale vidím ten problém nyní opravdu úplně jinde.Jinak já na Káťu nenarážím - napadla první ona mé děti a to neprávem a ať si myslí ostatní co chtějí.A o oněch dotacích se raděj bavit nebudu - draace.Prostě holky chtějí jezdit a tak budou makat.
Gravatar

BADORA: Add 1: Móňa se Štěpánkou startov...

BADORA: Add 1: Móňa se Štěpánkou startovaly každá v jiné soutěži, v takovém případě lze závody zvládnout. Pokud oba jezdci startují v jedné soutěži, je to komplikovanější (můj případ). Móně a Štěpánce koně nastupují dobře, takže žádný problém, můj kůň problémy naopak umí. Nejlepší by bylo, aby napřed jel můj kůň, jenomže ten startoval až v další soutěži, proto jely první Móňa a Štěpánka. Add 2: problém není, že si holky udělaly jeden den volno. Problém je, že jsem o pomoc prosila poněkolikáté a tentokrát už mi ruply nervy (právě proto, že to nebylo jen jednou). Nikoho jsem nenapadla: pouze jsem popsala, jak se cítí člověk, který prosil o pomoc a doufal, že TENTOKRÁT se mi jí dostane. A nemá to co dělat s Móňou, ona pomoc nepotřebovala: pomoc jsem potřebovala já, požádala jsem o ni, a opět se mi jí nedostalo. Tahat do toho nesouvisející záležitosti (dotace, Mónino povolení civilního výletu) je irelevantní.
Gravatar

špatně jsem se vyjádřila, mám jednoho ta...

špatně jsem se vyjádřila, mám jednoho talentovaneho omladinu=) a máš už představu co je s Finem, že sháníš náhradníka?=(
Gravatar

draace: pokud posrosení znamená na někeh...

draace: pokud posrosení znamená na někeho ječet... tak to jsem potom tvému poprosení neporozumněla :P A pokud si myslíš, že mně budeš prosi tím, že budeš ječet ..potom to předem oznamuji: " BUDU TĚ IGNOROVAT! " a vůbec se za to nestydím... podle mého pokud po někom něco chci tak ho slušně požádám... a nebudu na něho řvát typu : " My nestíháme neuráčili by jste se nám jít pomoc?! " Potom přišla má odpověď na místě : " NE!! "
Gravatar

Iva: v pátek ve stáji jsem na tebe neječ...

Iva: v pátek ve stáji jsem na tebe neječela. Pletla jsem Finovi hřívu a několikrát jsem se ozvala, že bych potřebovala v sobotu pomoct. V sobotu jsem na vás poprvé promluvila slušně, ale po nulové reakci z vaší strany mi už nervy ruply. A ujišťuji tě, že na moje ječení budeš reagovat úplně stejně, jako na Mónino ječení, protože mezi mým a jejím ječení NENÍ žádný rozdíl. My jsme vedoucí, vy budete poslouchat. A pokud z tvé strany padne NE, půjdeš domů a přijdeš, až vychladneš. Protože pokud máš problém s tím, že na tebe někdo ječí (ať už já nebo Móňa), tak už nechoď vůbec.
Gravatar

Badora: Ivo, s tebou nemá absolutně cenu...

Badora: Ivo, s tebou nemá absolutně cenu diskutovat, je to fakt o ničem, ty jsi přesvědčená, že se holky zachovali správně, kdybych draace neznala a četla si tvé komentáře tak mám pocit, že je to ten nejhorší majitel pod slunce - nezvládá se starat o svého koně, všechno nechává na dětech a ani k němu nechodí, ve stáji na nic nesáhne a ještě dělá čórky s dotacema :(((( fakt je tohle smutý...nehodlám už absolutně nic komentovat, protože tímhle vším ubližujeme Kátě, kterou mám ráda, vážím si jí, obdivuji jí a záleží mě na ní, takže s tímhle už fakt nechci mít nic společného a při její obhajobě jí spíš ublížit než jí pomoci, protže ty tu budeš propírat "špinavé prádlo", které nejen že sem nepatří, ale hlavně není pravda :(((( fakt už žádný koment od mé osoby tu nebude ať si píše kdo chce co chce
Gravatar

Sairon: mám stihoman o mezikostním svalu...

Sairon: mám stihoman o mezikostním svalu, protože jiná alternativa mě nenapadá (nekulhá, nehřeje, ale něco je tam blbě). Jímá mě hrůza z představy, jak jeho, chronického závisláka, držím 24/7 v boxu, protože to pro mě bude úplně stejné hrozné, jak když matce trpí dítě. To abych si do stáje natáhla net, aby tam nebyl sám:-(
Gravatar

Tak držím palec, ať se z toho vyvrbí něc...

Tak držím palec, ať se z toho vyvrbí něco jinýho.=( Když by došlo na nejhorší, napadá mě, co ho na dobu rehabilitace ustájit někde, kde koně do výběhu nechodí....aby měl společnost aspon z druhé strany mříží?
Gravatar

Sairon: od zítřka jsem nezaměstnaná. Ve ...

Sairon: od zítřka jsem nezaměstnaná. Ve Dvorečku by to šlo, aby na ně aspoň viděl, ale já si to finančně nemůžu dovolit. Potřebuju ještě zavolat MVDr. Vítka a mít rezervu, cizí ustájení je prostě nad rámec:-(
Gravatar

Sairon: už teď mě celá ta sranda s nohou...

Sairon: už teď mě celá ta sranda s nohou stála pět litrů a poleze to ještě výš, takže holt budu asi v maštali bydlet já.
Gravatar

Jestli chci jet na "civilní výlet&q...

Jestli chci jet na "civilní výlet" na nějaké závody, tak za 1) pídím se, zda tam nejede ze stáje - když se dozvím, že ano, tak za 2) obejdu všechny dotčené/účastníky se slovy - mám tento a tento plán, ale vím, že jedeš taky, budeš mě potřebovat atd ... Prostě se rovnou a na přímo zeptám osobně každého a ne že jsme se přeci ve stáji bavili. A když mi bude řečeno, ano potřebuji pomoc, ale třeba jen např. chvíli tu a tu, ideál, spokojené budeme všechny. Jinak prostě jedu na výlet někam, kde se nepotkám s lidmi ze stáje!
Gravatar

draace: Když někdo ječí z důvodu, že si ...

draace: Když někdo ječí z důvodu, že si nestíhá svoji práci udělat tak ho budu ignorovat...a kdyby na tvém místě byla Móňa tak se zachovám stejně...v sobotu jsme tě opravdu neslyšeli mluvit slušně...slyšeli jsme pouze a jen ječení.. možná z důvodu, že jsme fotili Štěpánku na dekorování...( od kterého jsi nás vyhnala!) a jestly si myslíš, že na mně můžeš ječet jak chceš, tak to jsi na pěkným omylu... Pokud k tomu nebudeš mít nějakej " normální " důvod na mně ječet, tak tě prostě budu ignorovat a dělej si stím co chceš!!
Gravatar

Ajaj, aneb nikdy nemůže být tak špatně a...

Ajaj, aneb nikdy nemůže být tak špatně aby nemohlo být ještě hůř=(...ale to nějak zvladnete.....a přinejhorším uspořádáš megagrilovačku=)
Gravatar

Iva: teda celkem si věříš, být to můj ků...

Iva: teda celkem si věříš, být to můj kůň tak už jsi u něj skončila po prvním příspěvku...
Gravatar

Iva: nevím, že jste fotily Štěpánčino de...

Iva: nevím, že jste fotily Štěpánčino dekorování. Zahlédla jsem vás, tak jsem se ozvala, protože jsme nestíhali. Kdyby na mém místě byla Móňa a nestíhala by a křikla by na vás, srazily byste paty a upalovaly byste bez řečí pomoci. Takže si, holčičko, veškeré ignorace předem rozmysli, protože dneškem veškerá má benevolence skončila. A zítra ráno si s chladnou hlavou přečti, co jsi sem naházela za splašky, protože to je opravdu výkvět.
Gravatar

Sairon: a megagrilovačka by byla jen pro...

Sairon: a megagrilovačka by byla jen pro zvané. Jen pro ty, co nezištně a rádi pomáhali! :D
Gravatar

Mě to přijde logický. Šéfovou ranilo, že...

Mě to přijde logický. Šéfovou ranilo, že se na ní vlastní děti vykašlali, páč jim byl milejší výlet. Názor druhýho dítěte nevidim, asi je rozumná, názor prvního je jasnej (uražená a dotčená), u tý se to viditelně minulo účinkem. Co mě logický nepřijde je toleraná drzost uraženýho dítěte, protože tý bych dal výchovnou facku přes celou hubu ne za projevení názoru, ale za drzost.
Gravatar

SW: Mě baví to uražené ňafání, aniž by p...

SW: Mě baví to uražené ňafání, aniž by přemýšlela nad dlouhodobými následky:)Já bych si tohle nelajzla, a to semm držka dovolená poměrně dost!
Gravatar

Káťo, no fakt, lžeš, kradeš, do pekla se...

Káťo, no fakt, lžeš, kradeš, do pekla se hrabeš, koně zanedbáváš a místo toho ve volném čase týráš děti. Beztak jsou jen kvůli tomu drzé a sprosté. Ivo, já ti to napíšu ve zkratce, protože mi přijde, že to nechápeš: Vykašlat se na někoho, kdo potřebuje pomoc, je bezohlednost a sobectví největšího kalibru, dáváš tím najevo, že máš toho člověka totálně na praku a že tě doma nenaučili, jak se chovat. Bez ohledu na okolnosti, na to, jak to chodí ve vaší stáji, na to, kdo oddíl vede nebo nevede, a tak dál. Mám-li mluvit za sebe, v popsané situaci bych koně podržela i cizímu člověku, a to i kdybych domů jela vlakem, autobusem, tramvají a pak ještě metrem, ve svátečním oblečení (i když přiznám, že bych váhala u svatebních šatu z půjčovny) a to vše i když mám dvě vlastní herky, takže fakt nemám potřebu se sápat po cizích.
Gravatar

Thee: dlouhodobé následky nebudou, netrp...

Thee: dlouhodobé následky nebudou, netrpím nutkáním se mstít nebo prudit. O pomoc na závody Ivu už prosit nebudu, a pokud u koní nebude poslouchat (stejně jako ostatní děti), tak ji pošlu domů.
Gravatar

Sváťa: v pekle je totiž teplo, nahatí ch...

Sváťa: v pekle je totiž teplo, nahatí chlapi a chlebíčky (říkala manželka:-)
Gravatar

draace: musíš ale kategorizovat sortu na...

draace: musíš ale kategorizovat sortu nahatí chlapi, o některé bych opravdu nestála ani v nejčernějším snu :D
Gravatar

Elis: tak já tam ještě nebyla, ale za se...

Elis: tak já tam ještě nebyla, ale za sebe doufám, že od každého typu něco, protože sorta oplácaných či hodně osvalených by mě asi také neuspokojila:D
Gravatar

draace: zakřičíš na mě taky?? prosím, pr...

draace: zakřičíš na mě taky?? prosím, prosím!! znám tě minimálně 20 let a nikdy jsem tě křičet neslyšela tak bych chtěla vědět jaký to je, když draace kříčí ( ječí ) ;))) a jestli to neuděláš, tak navedu Týnku a ona ti pak pošle na skypu nejen "prdku" ale i zvracecího smajlíka :D :D :D a jelikož mám moc ráda chlebíčky tak chci do pekla s váma :o))
Gravatar

Iva: víš co se říká? jak se do lesa volá...

Iva: víš co se říká? jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, tak abys nebyla překvapená až za tenhle tvůj projev, přiletí ta pomyslná facka, úplně od jinud než bys čekala...být tebou tak bych lépe vážila svoje slova, mohlo by se brzo stát, že toho budeš hořce litovat a nic už nepůjde vzít zpátky :(((
Gravatar

Teda nechtěla jsem naznačovat něco o mst...

Teda nechtěla jsem naznačovat něco o mstivosti nebo tak, to si o tobě vážně nemyslím:)Jen mi příjde že pokud se jedná o tvého koně, že by slečna mohla trochu vážit slova, aby jak říká Hanka se jí to nevymstilo (a že umí být karma pěkná svině:D)
Gravatar

Thee: koně máme celkem čtyři a pojízdnos...

Thee: koně máme celkem čtyři a pojízdnost mého je momentálně velká neznámá, takže tady karma asi neproběhne:D
Gravatar

Hanka: jako bacha, už třikrát jsem ječel...

Hanka: jako bacha, už třikrát jsem ječela! Poprvé když jsem načapala haranty, jak tajně jezdí ve výběhu, podruhé když jsem viděla haranty házet naše překážky do řeky a potřetí když Amon přikráčel k malé Lukešové, zvedl přední nohu a hrábnul po ní.
Gravatar

Hanka: tvrdila jsi ať sem napíše kdo chc...

Hanka: tvrdila jsi ať sem napíše kdo chce, co chce, tak ty už na to reagovat nebudeš :-)))
Gravatar

fd: to už psalo víc lidí:-))) Ale mně to...

fd: to už psalo víc lidí:-))) Ale mně to nevadí, já diskutuji ráda. Tady se mi totiž nemůže stát, že mi bude rozhořčeně skákáno do řeči, že nebudu moci dokončit myšlenku, protože druhý diskutující bude hlasově silnější, naopak má každý dostatek prostoru k vyjádření. Bez hádání:-)
Gravatar

Draace, dám ti dobrou radu. Vykašli se n...

Draace, dám ti dobrou radu. Vykašli se na celej svět jako já :-D
Gravatar

to tvoje ječení bych fakt chtěla zažít.....

to tvoje ječení bych fakt chtěla zažít...nedokážu si tě vůbec představit :o))
Gravatar

fd: tenhle koment, jsem chtěla Ivě napsa...

fd: tenhle koment, jsem chtěla Ivě napsat už včera, ale nějak jsem se k tomu nedostala, takže proto se tu objevil až dnes...víc obě Ivi komentovat nehodlám a nebudu, ať napíší cokoliv..."rýpnout" si do draacete kvůli křiku, si prostě neodpustím, protože si jí opravdu nedokážu představit jak na někoho nebo něco ječí...když já zaječím tak to ječení je, ale u draacete - kliďase fakt nevím a jestli na mě nezaječí tak jí Týnka opravdu tu prdku pošle :D :D :D
Gravatar

Původně jsem do toho vstupovat vůbec nec...

Původně jsem do toho vstupovat vůbec nechtěl, ale nabízí mi to natolik úchvatný číslo příspěvku, že neodolám: Taky jsem spoluzakladatelem jednoho o.s., akorát místo koní v něm figurujou starý auta a autobusy. V principu jde ale o totéž: každá chvilka legální jízdy 40 let starýho vehiklu po veřejné komunikaci je vykoupená neskutečným množstvím peněz, času, úsilí, ale hlavně práce. Nepopulární, nepříjemný, špinavý a těžký práce. Je nás víc a každé společenství funguje zřejmě jak přes kopírák: je-li potřeba pracovat, titíž jedinci vždycky najdou 1623 různejch důvodů, proč to zrovna nejde (slepice bude rodit; manželka se bojí tmy; v horoskopu stojí, že se nesmí přiblížit k ničemu železnýmu nebo zemře, atd.). Když se jede na nějakou akci, je naopak přeplněno. Ovšem pokud se na akci auto někdy rozsypalo a bylo třeba zasáhnout, ani ty nejnotoričtější vymlouvače nenapadlo říct: víš,vyměň si to kolo sám, já tu jsem dnes jen na výletě a mam čistý sako. Bez ptaní leželi do minuty pod autem. Howg.
Gravatar

Grr, tušil jsem, že než to dopíšu, někdo...

Grr, tušil jsem, že než to dopíšu, někdo mi tu 111ku vyfoukne... Útěchou mi budiž, že to po mně chce do políčka ověřovacího kódu opsat tato písmena: "TUHEJ" :-D :-D
Gravatar

Dobrá, přiznávám se, neječela jsem. Iva ...

Dobrá, přiznávám se, neječela jsem. Iva tím chtěla zdůraznit, že tón mého hlasu nebyl prosící (jako v pátek), nýbrž rozzlobený. Na ječení u nás máme Móňu:-)
Gravatar

Krajní: vykašlat se na to jen kvůli dvěm...

Krajní: vykašlat se na to jen kvůli dvěma sobeckým incidentům asi fakt ne:D
Gravatar

frost: 112 je taky dobrý, to je "...

frost: 112 je taky dobrý, to je "v ohrožení života" nebo tak něco :-)
Gravatar

lavera: jo, jasně, 112 je ta úžasná univ...

lavera: jo, jasně, 112 je ta úžasná univerzální linka, na kterou když zavoláš, tak než vymslej, kam tě správně přepojit, stodola 4x shoří, zloděj 3x oběhne zeměkouli a polomrtvej 2x umře... :-D :-D
Gravatar

No ty krásko, co na tohle říct. Nikdy js...

No ty krásko, co na tohle říct. Nikdy jsem si o holkách nemyslela nic špatnýho,dostaly na Bohuslavi příležitost jezdit takové koně a vždycky pomohly. Ale teď se předvedly dokonale, jak si takoví malí fakani můžou vyskakovat na dospělou osobu, ještě na člověka jako je Káťa a urážet jí na jejích vlastních stránkách, to mě přinejmenším zaráží. S takovou díru do světa neuděláte a až vás přejde puberta, tak to možná i pochopíte. Takhle dopadá snaha někomu pomoci a něco ho naučit, to se samozřejmě neoplácí. Pomoc stájové kolegyni na závodech je vždy na prvním místě, i kdybyste tam byly ve svatebním. To že nikdo nepomohl mně, to neřeším, já pro nikoho z vás nic neudělala(max. vám pomohla nasedlat na Bohuslavi). A po tomhle pro Vás už také nic neudělám, přece si kvůli mně neušpiníte boty.
Gravatar

Ivo, ač tě neznám a na Bohu jsi se vždy ...

Ivo, ač tě neznám a na Bohu jsi se vždy chovala jak zapšlá puťka, tak tvůj slovník mi na věk nepřijde moc vhodný a at se tam dělo, co se dělo ( je mi to vlastně úplně jedno ), tak takto se nemáš vyjadřovat, at jsi nebo nejsi v právu a myslím, že mi možná kus slova ulítne, at tu každý ví, jak se umíš chovat, kdyby jsi náhodou měla snahu se tu ještě někdy ukázat. To neber jako vyhrožování, jen konstatování, že vyklouznutí o tvé internetové kuráži se může stát :)
Gravatar

Tedy...jsem jen čtenářka deníku draacete...

Tedy...jsem jen čtenářka deníku draacete a Finova deníku, ale taky mi to nedá se nevyjádřit..Kdeže staré časy jsou a pomoc a ochota přátel a kamarádů /jsou to tedy? Asi ne/..Tohle je milé mladé dívenky sobeckost jako vyšitá,měly byste se fakt stydět. Nerada tady rozvádím staré časy,ale v nich by ste si s tímto chováním, vyjadřováním a drzostí ani neškrtly. Obdivuju pevné nervy draacete a je mi líto,že v nouzi nepoznala přátele,ale naopak. Chovala bych se k vám tak,jak draace nastiňuje: Já jsem vedoucí nebo šéfová, vy "podřízení". Držet partu už se asi fakt "nenosí". Jinak draaceti přeju hodně šťastnějších chvil a radostí. PS: Nepotřebuju od vás vyjádření že se s... do něčeho, čeho nemám, vyjadřuju se na základě něčeho,co visí veřejně - vaše ostuda.