Informace o článku
Mno, za necelých devět hodiny vyrážíme (doufám) s Finem na letošní první závody. Člověk by čekal, že po těch letech banalita, žádný stres, lehárko... ...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
16.04.2011 23:50:0016.04.2011 23:50:00

v nouzi poznáš přítele

Mno, za necelých devět hodiny vyrážíme (doufám) s Finem na letošní první závody. Člověk by čekal, že po těch letech banalita, žádný stres, lehárko... Akorát že opak je pravdou, protože tento týden jsem zestárla o deset let. Vlastně nebýt Julči, odpískám to, ale vůči ní mi to nepřišlo fér.

Protože opatřit si pomocníka na závody je snad ještě horší problém, než sehnat auto. Všichni se mohli přetrhnout ochotou, aby se mnou mohli jet a píchnout mi. A to jsem žebrala takticky: nejdříve u těch, kteří by zájem mít měli, protože s Finem počítají na závody, posléze u cizích a nakonec jsem oslovila i osoby, které bych normálně neoslovila. Týden plný doprošování, slibování, doufání.

Výsledek?

Jedeme sami. Jakože dva koně, dva jezdci. A nezbude než doufat, že Elis v Děpoltkách opravdu svou ošku půjčí a že dorazí i Falada z Ostřetína, která také okamžitě nabídla svou pomoc.

Z čehož vyplývá Seznam zásadních chyb, které je v letošním roce třeba napravit:

1)

Otázka: Nemůžeme, nešlo by to jindy?
Špatná odpověď: Tak pojedeme jindy, abyste mohli také. To nevadí, že to naruší můj rozvrh, já se všem vždy obětuji (přizpůsobím).
Správná odpověď: Nešlo, to není můj problém. Jestli chcete závodit, musíte tomu něco obětovat (přizpůsobit se).

2)

Otázka: Kolik to bude stát? Jestli moc, tak nepojedeme.
Špatná odpověď: Tak já to rozpočítám tak, aby to nebylo moc, to nějak udělám, když tak to nějak doplatím.
Správná odpověď: Tak si napříště raději našetřete, jinak smůla.

3)

Otázka: A budeš půjčovat Fina?
Špatná odpověď: Samozřejmě ano, aby se všichni vystřídali! Přece si pomáháme, ne?
Správná odpověď: Když nebudu moci jet dvě soutěže, tak na tu jednu ano. Letos budu hledět především na sebe a na své prospěchy, protože jak se do lesa volá, tak se z lesa bude ozývat.

A zajímalo by mě, kolik osob poděkovalo za stres a honičku minulého víkendu Móně, která organizací zestárla o let dvacet. Vsadím se, že nikdo, přestože by zasloužila metál! A nepřekvapuje mě to.

draace
a její vrcholící předstartovní stres.
Bude to zkrátka a jednoduše husté:-)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Jezdíme na závody ve dvou se dvěma koňmi...

Jezdíme na závody ve dvou se dvěma koňmi už několik let a vždycky se to dalo zvládnout. Tak žádný stres ;-)
Gravatar

Monis: ono šlo spíše Kátě o to, že když ...

Monis: ono šlo spíše Kátě o to, že když mají děcka pocit, že jim z toho kápne ježdění ( závodění ) tak se můžou přetrhnout a jede jich třeba hned několik, ale jakmile jde jen o tu "pomoc" v případě Káti spíš o psychickou podporu, tak se nikdo nehlásí a najednou nemá nikdo čas :(((( já být Káťou, tak jim ho nepůjčím už nikdy, páč se tu celou zimu nikdo neukázal, všechno to odřela sama a pak až budou mít koně "naservírovaného až podnos, tak se zase budou děsně angažovat...během sezony je Fin milovaný, ten nejlepší atd. a mimo sezonu ani snad neví, že žije :(((
Gravatar

Monis: pokud člověk nemá psychické střev...

Monis: pokud člověk nemá psychické střevní obtíže, tak rozhodně ano. Ale já si lonž půjčila, pro případ nutnosti držet Fina z kadibudky:-)
Gravatar

No tak to jsem na Tebe zvědavá :cD

No tak to jsem na Tebe zvědavá :cD
Gravatar

Hanka: nenaděláš nic, jsme jiná generace...

Hanka: nenaděláš nic, jsme jiná generace. Já sice ve sportovním klubu nebyla, ale Móňa by jim mohla dlouze vyprávět, jak se věci dřív měly. Nikoho nezajímalo, co dělají v sobotu, jestli je rodiče pustí nebo ne... Dostat vše naservírované pod nos a ještě to považovat za samozřejmost je v dnešní době normální.
Gravatar

Lena: hned je mi krásně, když vidím, že ...

Lena: hned je mi krásně, když vidím, že ŽIJEŠ :D
Gravatar

draace: to je právě to, že oni nezažili ...

draace: to je právě to, že oni nezažili to co my!!! spousta práce, všechno tomu obětovat, jezdit na kole v děšti nebo vedru a to i 15km jednu cestu a to jen proto abych si mohla vykydat u svého oblíbeného koně a do sedla se ani nedostat...člověk si pak každé chvilku v přítomnosti koní, váží úplně jinak...jo holt jiná doba je jiná doba :(((( o to víc přemýšlím zda vést Týnku k nějakému závodění?? radči se s ní tady budu drndat po okolí, nebudeme ani jedna umět předpisově jezdit, ale mám pocit, že budeme šťastné jako blechy a nějaký ten Hubert na podzim bude tou nejlepší satisfakcí ;)))
Gravatar

Taky se tomu divim ... Trochu :cD

Taky se tomu divim ... Trochu :cD
Gravatar

zajímalo by mě, zda tyto stránky čtou i ...

zajímalo by mě, zda tyto stránky čtou i ta děvčata, která chtěla na Finovi závodit a zda si z toho něco vezmou. Držím palce draace :)