Informace o článku
Přípravy na závody, pokud sami nestartujete, jsou o mnoho příjemnější právě proto, že vás se stres spojený s fóbií ze skákání netýká. S organizací koň...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
18.09.2010 22:13:0018.09.2010 22:13:00

A je po všem:-)




Přípravy na závody, pokud sami nestartujete, jsou o mnoho příjemnější právě proto, že vás se stres spojený s fóbií ze skákání netýká. S organizací koňských akcí relativní zkušenosti máme, po těch letech nemalé, ale že bude pořádání military až takovýhle záhul...

A tak jsem běhala. Z jízdárny domů vytisknout startku, poté pro usb klávesnici, pak pro zapomenutou startku. Běhala jsem ze stáje do jízdárny, z jízdárny do stáje a v rámci crossu od překážky k překážce, ve snaze být na daném místě dřív než soutěžící a s naivní představou, že budou dobré fotky, když už není oblačno a zataženo. A asi jsem to s přesuny "do kopce - z kopce, ze křoví do křoví a z terasy na terasu" přepískla, protože když jsme navečer téměř v posledním tažení uklízely s Móňou stan a třídily ve stáji věci na "tohle se musí odnést vs na tohle prdíme", nevěřila jsem, že dojdu domů.

Spát se mi nechtělo, protože adrenalin mi vleže dělal se srdcem divné věci, a na usednutí k počítači jsem musela regulérně sežrat brufen, abych ťukání do klávesnice přežila:-)

Nicméně poznání, že zorganizovat military je mnohem náročnější, než soutěž absolvovat v sedle koně, za to stálo. A to jsem se na přípravách podílela skutečně decentně, protože vyjma kolektivních prací na crossu a internetové komunikace se všeho ostatního chopila Móňa. Sehnala dostatečný počet dobrovolníků, zajistila stánek s občerstvením a ještě stíhala situaci s přehledem korigovat, za což má můj obdiv, protože tohle bylo nejtěžší sousto, které jsme se kdy jali polknout.

Výsledný dojem je pozitivní, nikdo si nestěžoval. Počasí klaplo, ke zranění nedošlo, byť pády byly, cedulky na pozemcích sousedů nás pobavily do záchvatu smíchu (hlavně poté, co jsem seřvala dvě cizí děti, že lezou k jejich koním: než z nich vypadlo, že to ony mají koně hlídat), kozy ani hřebci nepřišli, byl to fajn den.

Tedy až na tašku s věcnými cenami, protože ty hodnotnější zůstaly zapomenuty na dně, a tohle mě osobně upřímně mrzí.
Ale co hlavně: po dvou letech pořadatelství nejsme v minusu:-)

draace
Jinak je doufám nad slunce jasné, že kdyby byl býval startoval můj kůň, že by určitě vyhrál on:-)))


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

co bylo na sousedů cedulích?

co bylo na sousedů cedulích?
Gravatar

Kromě jiného i "objekt střežen psem...

Kromě jiného i "objekt střežen psem", ale nebylo tam uvedeno, na které straně plotu pes střeží:-D