Informace o článku
Pravidelní čtenáři jistě ví, jaké „sympatie“ chovám k zelené barvě, a jistě jsou seznámeni i s mým prokletím zelených mašlí, co se týče soutěžení s Fi...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
31.07.2010 23:24:0031.07.2010 23:24:00

prokletí zelených mašlí pokračuje

Pravidelní čtenáři jistě ví, jaké „sympatie“ chovám k zelené barvě, a jistě jsou seznámeni i s mým prokletím zelených mašlí, co se týče soutěžení s Finem. Vyjma loňského vítězství v hobby military a třetího místa v mém historicky prvním ZM parkuru jsem nic jiného než pátá místa (tedy zelené stužky) nepřivezla. Ještěže mám hafo rozličných stužek z Hubertů, protože jinak by mi doma trapně převládala zelená:-)

Nicméně výjimka potvrzuje pravidlo, za dnešní páté místo jsem byla ráda. Ani ne proto, že jsem druhou fázi zajela naprosto blbě (od 110cm výše už se asi opravdu bez tréninku korektně skákat nedá, notabene když je Fin oproti většině parkurových koní poloviční), jako spíš díky faktu, že i holky přede mnou vyfasovaly zelené mašle: jak Štěpánka s poníkem v 70cm, tak i Míša s Finem v ZM (kaskadérský výkon, můj drahý kůň ji málem vyklopil před poslední překážkou základního kola:-)

Když nás volali na dekorování, proběhlo mi hlavou jediné: ať je to také zelená! Modrá by sice byla barevně lepší, ale kolektivní soudržnost je lepší varianta, takže když mě volali k pátému místu, byla jsem za zelenou hodně moc ráda. Nehledě na skutečnost, že jsem Moničin příkaz dodržela z poloviny; výhrůžka „teta! Do třetího místa a porazíš paní V.!, jinak jdeš domů pěšky!“ mě sice vyděsila, ale naštěstí k naplnění skutkové podstaty nedošlo, za páté jsem po svých domů nemusela.

A Finovi bych měla líbat kopyta. Před všemi vyššími skoky čekal na signál, který nepřicházel, protože jsem tak nějak nevěděla, co vlastně dělat, jak ho efektně zvednout nad něco, co už nejde hopnout s kopytem v nose. Jestli ono to nebude tím, že jsem nikdy nic takového netrénovala:-) Monika se mohla uřvat, hravě přehlušila i příjemnou muziku znějící ze stanu rozhodčích a mně nezbude než konstatovat, že by asi nebylo od věci se na příště pořádně připravit. Ale kde, když má zase pršet?:-)

draace

Zelená je tráva! :D

Velká gratulace Elis za obě mašle, i když obě víme, že na úspěchu se zásadně podílelo mé promlouvání do duše (ucha) slečně kobyle a samozřejmě kytičková podsedlovka.

Velké poděkování Mílovi, že nás odvezl, protože s dopravou to v pátek večer vypadalo brutálně: odjezd s Jitkou v nekřesťanských 5,30 hod a od 6,15 čekání ve Staré Roli.

A teplé šampaňské je humus!:D




Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Kurňa, asi si tě budu muset vozit na záv...

Kurňa, asi si tě budu muset vozit na závody sebou :o). (Ale taky jsi jí mohla domluvit dřív než mě lehce povláčela tam a zpět na tom oprácku :D)
Gravatar

To bys to měla až moc jednoduchý:D

To bys to měla až moc jednoduchý:D
Gravatar

Jeee, nechce se ti tvoji sbírku mašlí vy...

Jeee, nechce se ti tvoji sbírku mašlí vyfotit? Docela bych byla zvědavá :-)
Gravatar

awanti: nechce:-)))

awanti: nechce:-)))
Gravatar

awanti: ono to ani nejde. Neofika mašle ...

awanti: ono to ani nejde. Neofika mašle má Fin ve stáji, ale nejen ode mě, jsou tam i umístění s dětmi. Doma mám stuhy nejen moje, ale i trenérčiny, které získala s Finem, a veprostřed ty tři nebo čtyři zelené jsou moje. I když to by možná vyfotit šlo:-)