Informace o článku
Vloni cca touhle dobou jsem do blogu vlepila článek „Pro letošek by stačilo“: jakési shrnutí mého prvního parkurového roku, jak vypadal a jaký jsem z ...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
08.10.2009 6:39:0008.10.2009 6:39:00

Parkuriádní rekapitulace :o)


Vloni cca touhle dobou jsem do blogu vlepila článek „Pro letošek by stačilo“: jakési shrnutí mého prvního parkurového roku, jak vypadal a jaký jsem z něho měla dojem. Neodolala jsem si jej nalistovat a pobavila jsem se. Nemálo:o)

Shrnu základní fakta: do podzimu 2007 jsem byla neskákavec (najet 30cm křížek = duševní kolaps). V zimě 2007 jsem po cca šesti lekcích absolvovala ZZVJ, kde jsem poprvé v životě skákala přes rekordních 80-90cm. V květnu 2008 jsem s pocitem kamikadze nastoupila na můj první životní parkur výše 100cm, a po sérii veselých parkuriádních historek jsem byla šťastná, že je po sezóně. Představa, že na jaře znovu... Nicméně nutkání prolomit fobii ze skákání byla silnější; jsem soutěživá a splynutí s mým bujným ořem mě baví (na oprácku by usnul, zatímco v parkuru letí jako raketa).

Letos se je vše opačně, protože se mi končit NECHCE. Ne že bych se nebála skákat; i počet tréninků doma byl podstatně slabší než vloni (1-2x měsíčně), takže zkušenosti doslova a do písmene nabírám naostro (tedy přímo v parkurech). Oproti ostatním nevýhoda, ale pro mou fobii ideální řešení, protože „venku“ soutěžíme oba, zatímco doma mi kůň trénink cíleně sabotuje (proč by se chudáček koníček namáhal, když o nic nejde?)

A sezóna? Rok zelených mašlí:o) Té z Hor si cením nejvíce: byl to můj první relativně solidně zajetý parkur (ač s chybkami, protože točit mého koně do „U“ na levou ruku je krapet komplikovanější). V Horách jsem si zkusila zajet soutěže dvě, ale ta druhá byla nad mé síly, a tři setiny vteřiny dělící od rozeskakování fakt naštvou, notabene když třetinu pole vyřadí ze hry „spirálovitý“ oxer:o)

Rozhodně se mi letos skončit nechce. Potřebovala bych alespoň ještě jedny závody, na uzavření sezóny, protože ve Stružné jsem to pohnojila a potřebuji reparát. Jen kdyby bylo kam:o)

Nicméně je mou povinností konstatovat, jak hodně jsem ráda, že jsme ze žádných závodů nepřivezli ani zranění, ani ostudu. Jsme všichni zdraví, koně nevykazují jedinou známku nepohody a štěstí nám přálo i ohledně rozpočtu. A o tomhle to je, nikoliv o počtu (ne)zelených mašlí:o)

draace

Ještě jedny závody, prosím!

A to jsem měla v plánu v zimě Fina odstavit a nechat ho již být:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

draace: ta ZELENÁ mašle se tak krásně na...

draace: ta ZELENÁ mašle se tak krásně na té hnědé dečce vyjímá :D. Jinak vím max. o VT
Gravatar

Elis: no právě proto jsem tam dala fotku...

Elis: no právě proto jsem tam dala fotku s hnědou podsedlovkou, protože na modrých zelená vypadá kreténsky. O VT v Nebanicích vím, ale musím vymyslet geniální kompromisní řešení:o)
Gravatar

draace: to já zelený musím povině, příte...

draace: to já zelený musím povině, přítel je na zelenou úchylnej... A já už mám asi do konce sezony dořešeno, kůně nemůže chodit, takže já už letos asi jenom fotit...
Gravatar

Elis: kobyly Potrhlé mi je líto, ale víc...

Elis: kobyly Potrhlé mi je líto, ale víc mi je líto Tebe. Já si denně předříkávám "snad vydržíme zdraví" ten podzimní nápor, protože vloni jsme museli jednu akci odřeknout pár hodin před, takže se klepu, že se něco vychují i letos. Ale to je asi můra každého "pořadatele". My, kteří jsme duší organizátoři, přistupujeme k účastem naprosto jinak; ani ne kvůli nutkání honit koně, jako spíš kvůli tomu, že sami víme, jak návštěvnost potěší, a to visí právě ve zdravotním stavu koní (jezdci musí, i když chcípají: viz já teď:o) A nedokážu si představit, jak by zkolaboval říjen, kdyby si šmajdalf výrazně pošramotil svou tělesnou schránku. Vám přeji brzké uzdravení!
Gravatar

Elis: no a ještě Tě chytnu za slovo. Kdy...

Elis: no a ještě Tě chytnu za slovo. Když kůň nemůže chodit, ale Ty fotit ano, nechceš přijet s foťákem? Náš dvorní super fotograf Radovánek marodí a já to sama v crossu neuběhám. Ale nic složitého to nebude, bo přijede málo koní, když máme letos nařízené krevní testy. Zacálujeme Ti jízdné a dostaneš i papu:o)
Gravatar

draace: Potrhlé je už trochu líp, aneb n...

draace: Potrhlé je už trochu líp, aneb nuda v boxe je znát, takže čekám, že za chvilku začne skákat i po uších... A Fin na ní nemá, protože dostala müsli (ku***sky drahý) a do toho equipalazone, no a už nesežere ani samotný müsli, protože tamto bylo ee :D. Jinak já chcípám též, chronická rýmička a astmatickej kašlík se proměnily trochu v horší, ale nic co by brufen a 10 čajů denně nezdodalo :o). S tím focením jsem na vážkách, je VT na Gabrielce, kam se mi stejně bez kůni nechce, takže prodiskutuji doma s mým vrchním fotografem, třeba by jsme dorazili oba :-) (PS: Miluje bílý koně :o))
Gravatar

Elis: bílých koní momentálně hrozí 5, co...

Elis: bílých koní momentálně hrozí 5, co se týče účasti:o) A ten nejmenší bude mít zelenou podsedlovku (tak snad tohle lákadlo stačí). Jenom doporučuji opravdu se teple obléci a na nohy nepromokavou obuv, protože i divákům přístupná část crossa probíhá v trávě:o)