Informace o článku
Ještě nemám dodíváno, takže nechci hodnotit, ale Band of Brothers je coby seriál určitě lepší. Na zobrazení hrůz války z hlediska efektů už moc nového...
draacedraace
filmožranífilmožraní
01.05.2011 23:09:0001.05.2011 23:09:00

The Pacific




Ještě nemám dodíváno, takže nechci hodnotit, ale Band of Brothers je coby seriál určitě lepší. Na zobrazení hrůz války z hlediska efektů už moc nového vymyslet nejde, takže síla děje je závislá na příběhu (příbězích) postav, a tady The Pacific trošku kulhá.

Band of Brothers mnohem impozantněji vykreslil zákulisí (stačí slovo "Ardény" a je mi zima), zatímco The Pacific skáče z děje do děje, a opravdového pocitového humusu, co se týče tropického počasí, se dočkáte až v pozdějších dílech.

A co se týče postav: The Pacifik je má lépe pojmenované, takže se v nich (relativně) orientuji. Na jednoho týpka jsem natolik alergická, že mě neustále pronásledují vnitřní polemiky, že za tyhle jedince jsme ve válce vděční, zatímco v době míru bychom je nejraději ani nepotkávali, natož s nimi fungovali v jedné komunitě. Lidé, kteří jsou v boji hrdinové, ale v normálním životě póvl, protože jiné uplatnění jednoduše nenajdou...

I proto se dívám na válečné filmy. Pomáhá mi to vážit si skromného, avšak poklidného života, protože vše ostatní je pomíjivé a nedůležité.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: