Informace o článku
Muse
22.10. 2012, O2 aréna Praha
draacedraace
KONCERTY -recenzeKONCERTY -recenze
22.11.2012 23:56:0022.11.2012 23:56:00

Muse

     Oznámení o koncertu Muse mě nesmírně potěšilo. A tak jsem vznesla dotaz, jestli půjdeme, jakože já, Frost, mj-dcera a manželka, protože jí jsem chtěla tuhle parádu dopřát (z mnoha důvodů). Akorát že zrádkyně manželka je ke všemu, co je vzdálenější než 100km a nesmrdí to koňmi, velmi skeptická a v podstatě to odpískala dřív, než jsme vůbec cokoliv rozpracovali.

 MUSE

     A tak jsme vyrazili ve třech, do O2 arény. Vtipný byl samotný nákup vstupenek, protože koncert mezitím téměř vyprodali, ale štěstí stálo při nás a přihrálo nám nevyzvednuté lístky uvolněné do prodeje pořadatelem, čímž se eliminovala pravděpodobnost, že každý budeme sedět někde jinde:D

     Nic proti sezení na koncertě, ale dav je dav a v davu lze trsat. A v případě Muse to platilo dvojnásobně, protože trsat směli pouze a jen ti v davu! Ochranka totiž bez výjimky pacifikovala lidi "na sedáka", aby nestáli, což mi na koncertě tohoto formátu přišlo ujeté. A tak se největším kinem stal fanoušek, viditelně naspídovanej, který začal trsat na schodech, a když ho přišel security upozornit, aby si sedl, chytl bezpečáka kolem ramen, aby trsali spolu, a jakmile ho policajt drapl za triko, týpek si triko sundal a začal jím kolem sebe točit. A museli na něho naběhnout ve dvou a zpacifikovat ho natvrdo, asi mu zrovna vrcholila extáze.

     Každopádně Muse výborní. Byť jsem nevládla fyzickými rezervami, koncert mě nesmírně bavil, a snadno jsem jim odpustila, že místo v osm začali v půl desáté. Koncepci měli pojatou spíš "popově", asi aby se bavili jak srdcoví rockeři, tak i multihudební vrstvy, ale nechyběly kytarové gejzíry, takže se "nažrali" všichni.

     Paradoxně Supermassive black hole (Twilight) v koncertním podání nevyzněl, a to i přes fakt, že nazvučeno měli výborně. Osobně O2 arénu považuji za zlo, protože málokomu se povede pěkně ozvučit (stačí vzpomenout na Madonnu, která zpívala první song totálně mimo, že to rvalo uši i mně, a že já vydržím hodně), ale Muse to vychytali, a s kouskem projekce to byl super zážitek (projekci jako takovou jsme si neužili naplno, protože z našeho místa jsme neviděli pódium coby celek, ale koncepčně nelze koncertu nic vytknout).

     Mám ráda, když se žánry smíchají a produkují živě. A nejraději mám elektriku míchanou s kytarami, takže za mě palec nahoru, moc se mi to líbilo. Mně totiž kombinace pop-rocku nevadí, a tohle byl zásah do černého, v mém případě, sedlo mi to jako prdel na hrnecJ

     Všem, kteří čekali odbornější recenzi, včetně znaleckého rozboru skladeb a polemikami nad novým albem, se tímto omlouvám: já totiž doufám, že koncert vyjde na DVD a že si ho nanovo užijeme znovu, byť jen na plazmě. Protože to byla taková čistá a ryzí pohoda… akorát že napsat o rockerech, že vytvořili úžasný relax, by mohlo vyznít hanlivě, takže se musíte spokojit s tímto elaborátem a to bez nároku na odvolání.

     Prostě paráda!

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: