Informace o článku
Rudimental - "Feel The Love" ft. John Newman
Jedno ze dvou videoclipů, které ve mně vyvolalo emoce...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
07.11.2012 21:04:0007.11.2012 21:04:00

Rudimental - "Feel The Love" ft. John Newman

     Klip jsem poprvé viděla, když byl rozebírán v diskuzním fóru EQCH.
     A dovolila jsem si vypíchnout zajímavé názory:

...srovnávání původní kultury Američanů a jiné kultury afroameričanů...

...takové vyjádření, že i v tom betonovém městě plném násilí mohou zažít trochu svobody...

...lepší „takto“ jezdit, než se poflakovat v nějakém gangu...

...i ti drsní hoši umějí mít své koně rádi, mají pro ně místo ve svém často předčasně vyspělém srdci, v tvrdém pouličním životě, díky nim možná najdou jiné směry, možnosti, volby... a třeba se svým životem udělají víc, než běžný průměr v dané lokalitě. Třeba... Rozhodně jim ta zvířata dávají křídla, pocit svobody (jak tu zaznělo) a vyčleňují je z masy. Třeba je jako vedlejší efekt učí zodpovědnosti a jiným pozitivním hodnotám. Což by bylo plus.
     Pokud se na to podívám z pohledu chovatele, který se orientuje prioritně na welfare svých koní - již tak nadšená nejsem. Někteří "jezdci" svým stylem jízdy opravdu zvířeti vadí víc, než mohu bez mrknutí oka s mávnutím ruky přejít. A ještě více mi vadí prostředí, ve kterém ti koně musí žít... Utrhlo by mi srdce dát některého svého koně na taková místa.Rozhodně nemělo jít o ukázku uhlazeně, korektně jezdících dětí z bohatých rodin, platících dětičkám trenéry a přiježděné školní poníky. Vítejme v realitě:-)...

...mně to přijde neskutečně zajímavé-tento typ muziky, černošské ghetto a koně. Nevím, ale pokud zavřu jedno oko nad jezdeckým stylem ala motorka, tak furt mi z toho vzniká takový zajímavý počin, jak napsala Iveta - únik. Lepší než mít v ruce jehlu s heroinem...

***

     A ještě můj názor. Osobně by mě zajímalo, jestli autor videa byl v obraze (viz poznámky o nevhodném ježdění, krátkých úvazech apod.), nebo jestli se prostě náhodně "trefil", pokud tohle mělo být účelem.  Song se mi nesmírně líbí už delší dobu a video ho extrémně umocnilo.

     Největší emocuc jsem měla při pohledu na koně mezi bytovkami. To byl masakr. Přišlo mi to úžasné (tedy než na koně sedli a začali "jezdit").

     Ale i tak bych radši zvolila rekre jezdce, kteří sice chovají koně ve stavební buňce u paneláku, ale kteří koním ježděním a přístupem nijak neubližují, protože pak se špatného modelu mohou chytnout další a další, když to přece takhle viděli v televizi.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: