Informace o článku
A je po sezóně.
Tradiční rekapitulace!
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
26.10.2012 22:00:0026.10.2012 22:00:00

A je po sezóně.

     Tak jsme to dokázali.

     První rok bez trenéra jsme nejenže ustáli, ale dokonce jsme v něm obstáli, a to nejen já, ale i Iva, z čehož mám radost dvojnásobnou.

     Protože kolik lidí mně na jaře věřilo?

     Téměř nikdo. A slyšet naši Móňu, jak nahlas zdůrazňuje, že nám gratuluje, že super a že z našich výsledků je nadšená, je pocitově snad ještě lepší, než všechny posbírané mašle a poháry. Koneckonců i ona na jaře prohlásila „holky, tfuj-tfuj-tfuj, držím palce, budu na vás myslet, ale opovažte se říkat, že patříte ke mně. Jezdíte na svoje triko!“

     A tak jsme jezdily, na svoje trika. A i přes polní podmínky se dařilo udržovat si výkonnost a podávat výsledky, za které se určitě nemusíme stydět. Na jaře by mě nenapadlo, že se s jedním koněm vejdu do první patnáctky jezdců v celé oblasti, a to i přes fakt, že na vzdálenější závody jsme se kvůli nákladné dopravě nedostali (body jsme sbírali jen v blízkém okolí, což byla proti ostatním velká nevýhoda).



     A pak, že to nepůjde! A když se mě Iva poprvé hlasitě zastala, že mi coby náhražce trenéra plně důvěřuje a je se mnou spokojená, hřál mě dobrý pocit tuplem, protože přede mnou se naprosto běžně nahlas prohlašuje, že bez Móni nezvládnu vůbec nic. Že to rovnou můžeme zabalit, jak mi bylo s pořádnou dávkou pohoršení doporučováno, ve všech proroctvích, jak špatně tohle dopadne. Přece nejsem schopna pokračovat v něčem, co jsme s Móňou dlouhá léta budovaly společně (ironie mě nepřestává bavit a paradoxy ještě víc:-)

     A vida, sezóna je fuč, a to velmi úspěšná sezóna. Respekt ze strany pochybovatelů neočekávám, protože přiznat zmýlení umí málokdo, stejně jako se začne pro změnu drbat na téma „to se to závodí, na takovém koni“. V našich kotlinách by se totiž měl majitel šikovného koně stydět, že s ním má úspěch, natož se kochat pěknými výsledky.

     Takže mě těší dvojnásob, že nevěřícím Tomášům a dalším posměváčkům sklaplo. Asi to prostě dělám dobře, byť to zní naprosto nevěrohodně, abych já trénovala dva koně a předávala hrstku nabytých zkušeností kolegyni, která má licenci o pár měsíců mladší než já...  Svět se asi řítí do záhuby, když tahle kombinace funguje:-)

     Závěrem bych ráda poděkovala všem, kteří mi pomáhali a naše snažení podporovali: předně dopravcům (Jíťa a Nastík), bez nichž bychom nedojeli ani za humna. Poté online rádcům, s nimiž jsem prostřednictvím internetu konzultovala „každý prd“, a v neposlední řadě Ivě, protože bez ní bych to letos měla zatraceně složité, co se týče osobního života.

     Napohled velmi nejistá sezóna se nakonec dá považovat za dosud nejvydařenější a za sebe doufám, že se napřesrok posuneme. Ale i kdyby ne, jsem spokojena. Snad tohle všechno budu moci oři svému bílému vrátit, až bude starý a nemohoucí.

     A to je všechno:-)

draace
Poslední poděkování patří samozřejmě Frostovi, protože ne každý chlap je schopen po boku něčeho takového fungovat.
Ale já ho varovala!:D

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Dítěnedítě

02.11.2012 11:18:3002.11.2012 11:18:30 IvaIva ---.101.broadband9.iol.cz

A příští rok jim vytřeme zrak znovu a lépe :)

A velmi ti děkuji za tuto sezónu, protože díky tobě jsem překonala svůj stach a dokonce jsem si splnila cíl :) Doufám, že příští sezónu už nebudu tak tvrdohlavá a budu poslouchat důkladně :P A ohledně děkovat za podržení v osobním životě bych měla já tobě... to ty mně neustále pomáháš a nasloucháš :) Jsi taková moje druhá dušička která radí a pomáha :D

Za vše ti děkuju a doufám, že tu námahu co do mě vkládáš ti jednou vrátím i s úroky :D :D

Gravatar

:-)

02.11.2012 23:31:0802.11.2012 23:31:08 SvapuSvapu ---.net.upcbroadband.cz

To je krásný, dámy-gratuluji!:-)) A já se musím pochlubit, že jsem letos v září měla výročí se svým "dítětem" - teď už velmi dobrou kamarádkou, kterou jsem v jejích třinácti letech učila čistit, sedlat a nasedat, pak jí nechávala jezdit své koně, pak podpořila její tehdy šílené rozhodnutí koupit vlastního-a teď to spolu a s hajtrama táhneme již deset let:-)

Gravatar

Zbytek

03.11.2012 6:54:2203.11.2012 6:54:22 saironsairon ---.net.upcbroadband.cz

A co ostatní holky, tuším Nikča a Míša? Ty se nějak z Finova deničku vytratily...

Gravatar

RE: Zbytek

03.11.2012 17:16:4903.11.2012 17:16:49 IvaIva ---.101.broadband9.iol.cz

Míša nestíhá kvůli škole. Je na jezdecké akademii v Mariánská Lázních a hodně často zůstává o víkendech na povinné brigády. A Nikča jezdí k Monice :)