Informace o článku
Den prudičů
Aneb kdo je prudičů král?
draacedraace
...denní cint...denní cint
22.08.2012 23:59:0022.08.2012 23:59:00

Den prudičů

     Dnes jako kdyby se s nimi roztrhl pytel. Anebo je svou existencí přitahuji, protože přece není normální, aby jejich koncentrace byla tak silná. A to i přes fakt, že nejnesnesitelnější prudič po poslední výměně názorů srazil krovky a já mám svatý klid.

     Nicméně k sestavení žebříčku prudičů bych se nepotřebovala dlouze rozmýšlet, o tom žádná!:-) 
     A kdo je vlastně prudič?

     Coby typický příklad prudiče se mi prvořadě vybaví paní, která mi před dvěma lety telefonovala do práce rozzuřená do ruda, že má ve schránce leták naší firmy. Hodlala mi velmi ostře oznámit, že od nás už nikdy nic nechce, a když jsem se jí snažila slušně vysvětlit, že jsem pracovní pozici převzala nedávno a že neznám souvislosti, zvýšila hlas a chvílemi to vypadalo, že sedne do auta a přijede se vykřičet osobně. Nechala jsem ji, ať se vyhuláká, a když zakončila spílání větou "jen jsem vám to chtěla oznámit, že od vás už v životě ne!", zeptala jsem se jí, jestli se jí ulevilo.

     Odpověď "A víte, že docela jo?" mě zazdila, tak doufám, že další roznášku letáků přežila ve zdraví.

     Další skupinou jsou prudiči prudící prostřednictvím psaného projevu. Valná většina mého dneška se nesla ve zpracovávání dat ankety týkající se MHD, a kromě faktu, že večer po zavření víček pravděpodobně uvidím zaškrtaná X v rámečcích, jsem byla lehce překvapená, jakými způsoby lze vyjádřit názor na danou problematiku. A do toho prudiči ryze internetoví, kteří odpověď "ale já pouze vyřizuji korespondenci, víc pro vás opravdu udělat nemohu" nepochopí z principu a rozhodnou se mě POTRESTAT na všech frontách, takže co hodina, to zlostný mail nebo telefonát, aneb hurá zchladit si na draaceti žáhu.

     Samozřejmě retard, který to má na svědomí, si sedí bezpečně za hranicemi a na všechno odpovídá "I don´t understad". V lepším případě tam "n" nezapomene, eventuálně napíše On the account does not have the entire data, Orders and I gotta get to you when I send the order... čemuž nerozumím nejen já anglický analfabet, ale ani angličtinář. A kdo musí prudiče kontaktovat s vysvětlením?  

     Hádejte dvakrát:-)

     A vůbec nejhorší jsou prudiči tzv. dvoutitulní. V momentě, kdy u jména zahlédnu kombinaci Mgr. Bc. a dovětek Dis, okamžitě čuji problém. A překvapivě mi funguje paměť ve spojení s tituly, takže když na mě z objednávky vybafne obrovskými písmeny JUDR. XXXX, a chvějícími se prsty zadám jeho iniciály do vyhledávače, abych zjistila, že zlé tušení nebylo paraoinou, že to je "fakt von"...

     A kdo se stal králem dnešních prudičů?
     Tiskárna. Protože ta si na mě smlsla. Z první tabulky mi vyplivla desetinu, druhou rozdala na tři papíry, protože jich na tisk sebrala víc najednou, a do třetice všeho dobrého vylezly už jen hieroglyfy.

     Ale za to může ta černá kočka, která nám přeběhla před autem, po mé další neslavné lekci stát se řidičem motorového vozidla. A vůbec, už je skoro zítra, měla bych jí spát.

draace
A našla jsem slevové poukazy vyhrané na závodech, mezi obálkami s výpisy banky. 
Propadlé :-)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: