Informace o článku
Před devíti lety:-)
Samozřejmě beru v potaz, že mnohem kreativnější by bylo rok počkat a příspěvek uveřejnit, až bude výročí kulaté, jenomže když on se blíží ten konec světa...:D
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
14.02.2012 22:00:0014.02.2012 22:00:00

Před devíti lety:-)


     Svátek Svatého Valentýna jsem si užila přímo historicky.

     Hned ráno mě Fin chytil za rameno a zvedl mě asi metr vysoko. Vybral si dost špatnou chvíli: jednak mých zimních 22 vrstev oblečení nelze snadno prohryznout, a navíc jsem zrovna svírala lopatu. Když dostal první ránu přes rypák, dost se divil, ale pak už se vůbec ničemu nedivil, protože se snažil vyšplhat po žlabu až ke stropu, aby unikl rozzuřené lopatě. Nevím, kde tenhle móres odkoukal (možná vedle u Amíka), ale tohle na mě zkoušet nebude!

     Venku jsem ho trápila, aby pracoval hřbetem. Intenzivně protestoval, ale nic mu to nebylo platné. Nakonec dal hlavu na pár sekund dolů, tak jsem ho pochválila, a stačí. Zaklusali jsme na řepce, i trošku zacválali, protože pořád je díky nízkým teplotám sníh, a na sluníčku se člověk dokonce cítí teple.

     Navečer došlo k historické události, podařilo se nám zastihnout Finova majitele. Spolu s Móňou jsme na něho vyrukovaly, jestli nám nechce Fina prodat, že ten kůň k ničemu není, ale že budeme kupovat koně na vození dětí, k čemuž by se on hodil. A jinak že mu ho přivezu zpátky. Majitele jsme tím viditelně zaskočily, ale já držela v ruce prachy, a to zabralo. A po našem defenzivním dialogu sám stanovil cenu na 18.000 Kč, což je o dva tisíce méně, než jsem sama čekala. Resp. než mi poradil kovář, protože vyšší částka už by byla přeplacením. Hurá!

     Takže mám už oficiálně dvě herky. Akorát že celozimní zásoby krmiva dojdou v dubnu, a protože šéf mě v práci nechce dřív než v dubnu a živení dvou koní mě absolutně vycucalo (na Fina jsem si musela půjčit od tří lidí), budu muset vymyslet, co a jak dál. Hlavně co nejdřív splatit Fina. Napadlo mě Bobánka pronajmout, tak snad co nejrychleji kloudné řešení objevím. Momentálně nemám ani na blbé boty. A ani na čokoládu, což je podstatně větší průser:-)

     Bobánek se také zachoval historicky, vzal čáru ze své ohrady, a to zrovna, když jsme všechny (já, Móňa, Klárka i Radka) byly ve Varech. Naštěstí Verča si s ním poradila a odvedla ho zpět (doufám, že nepozorovaně).

     A aby té radosti bylo ještě víc, přiklepli nám pozemek před paneláky, jakože NAŠE JÍZDÁRNA. Máme rovinu určenou k jízdě na koni!


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

:oD

15.02.2012 14:47:5315.02.2012 14:47:53 Lena SawyerLena Sawyer ---.casablanca.cz

Nad dvatisíce by byl přeplatek ... Mno :oD :oD :oD Ale krásnou barvičku Fineček měl :o))

Vše nej, nej k výročí :o)))

Gravatar

RE: :oD

15.02.2012 20:38:2415.02.2012 20:38:24 draacedraace ---.232.broadband5.iol.cz

Přeplatek to byl tak jako tak. Přebírala jsem ho ve stavu, kdy měl hodnotu sedmi tisíc, a to když kupující přivřel jedno oko:-)

Že pak začal vypadat trošku jako kůň, už bylo za moje prachy. A úplně správně by to mělo být tak, že bych nejdřív měla žádat proplacení ustájení, a pak teprve koně odkoupit.

Gravatar

RE: :oD

Mno právě proto mne to pobavilo :oD