Informace o článku
Když mrzne (part VIII)
aneb malý zimní pokus:-)
draacedraace
...POSTŘEHY...POSTŘEHY
11.02.2012 16:30:0011.02.2012 16:30:00

Když mrzne (part VIII)

     V ložnici mi kousek od postele číhá budík, na čemž není nic neobvyklého. Budík však místo hodin ukazuje teplotu v místnosti, protože tahle informace je pro mě cennější než ta časová, a protože jde o digitální přístroj, zahlodala ve mně otázka, jestli ta věc zvládne ukázat i silně podprůměrné teploty. Přece jen jde o doplněk interiérový, že.

     A tak jsem budíka vzala, posadila jej za okno do sněhu a čekala, jak se bude na změnu tvářit.

     Zpočátku šlo o veselou podívanou, protože reagoval úžasně zmateně. Místo 22oC skočil na 26 oC, což bylo samo o sobě velmi vtipné, a poté přestal reagovat úplně (zřejmě zpracovával data neznámého charakteru). Nechala jsem ho, ať si v soukromí pracuje, že si mezitím ohřeji oběd a naházím pár příspěvků do Bobánka, a když jsem jej přišla zkontrolovat za deset minut, ukazoval již minusově. Takže umí! Akorát že váhal mezi -3 oC a -4 oC, což nebyla úplně pravdivá informace, a tak jsem jej znovu ponechala o samotě, že se třeba rozhodne.

     Poslední kontrola zveřejnila -14 oC. Nicméně skutečnou hodnotu sobotního poledne i tak neznám, protože když jsem dorazila poté, neukazoval zhola nic.
    Chcípla mu baterie:D

draace
Ale jinak budíky netrápím, čestný pionýrský.
Popravdě dodnes nevím, jakým způsobem budík vlastně budí, ani jestli ukazuje správný čas. Protože teploty se nařizovat nemusejí:-)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: