Informace o článku
Rozhlížím se po pokoji, ve kterém mám odpočívat, a je mi blbě.
draacedraace
...denní cint...denní cint
21.11.2011 2:07:0021.11.2011 2:07:00

Odpočívej v pokoji!

     Rozhlížím se po pokoji, ve kterém mám odpočívat, a je mi blbě. Tedy ne, že by mi nebylo blbě tak nějak pořád, ale z tohohle je mi blbě mnohem víc, protože žiji nemlich stejně jako moje sestra. A moje sestra bývala (a nejspíš stále je) nechutné bordelářské prase, takže podobnost mých místností s jejími mě opravdu netěší. Kupky oblečení, nádobí, zasviněný koberec, rozházené věci a tak. Hnus! Chybí už je filcky velikosti esesáckých přileb.

     Samozřejmě proběhlo několik pokusů o úklid, ale pokaždé jsem skončila v bezvládné poloze tam, kde na mě nával „asi to se mnou švihne“ zrovna přišel. Přitom dle internetových příruček už by si chřipka měla balit kufry, svině jedna, a místo toho mi nejen že není dobře, ale cítím se ještě hůř než před týdnem. Mnohonásobně hůř.

     V ordinaci praktického lékaře jsem horlivě přemýšlela o smrti. Dvě hodiny čekání budiž, protože jsem je mohla trávit vsedě, ale než všem těm zdvořilým a komunikativním lidem došlo, že na otázky neodpovídám ne proto, že jsem nevychovaná, ale protože jsem přišla o hlas...  Návštěva lékaře bez hlasu rovněž výborná. Snažila jsem se vysvětlit, že mám nějakou strašnou chřipku, která mi slezla na průdušky, což však nakonec zmizelo v propadlišti dějin, protože mou chřipkou se nikdo nezaobíral. Přitom to byla ona, kdo to všechno způsobil! Rozporcovala mi úplně celý dýchací systém, v neuvěřitelně krátké době vyrobila silné záněty všude, kde mívám chronické potíže, a udělala ze mě zombii, která nemá šanci se vyspat. Ne, že bych nebyla zvyklá kašlat; kašlu pořád, kašlu od rána do večera, kašlu a kašlu a kašlu, a pokud zrovna nekašlu, tak sbírám síly na další kašlání, ale aby mě z kašlání pekelně bolely břišní svaly, to už normální není. A kdyby jen ty, bolí mě dýchací trubka, bolí mě celé plíce, každičký sklípek, bolí mě vnitřnosti pod nimi a je to s prominutím k posrání, protože s tímhle se pořádně nevyspíte (pokud vás někdo milostivě nestřelí do hlavy).

     Samostatnou kapitolou je léčba takového kašle: prostě dostanete Codein plus ujišťování, že stačí jeden před spaním a nebude problém. Proti Codeinu nic nemám, naopak mu fandím, protože umí výborné sny, ve kterých sedíte na koni, máte na sobě zbroj, v ruce obrovský meč a v plném cvalu rubete do virů, které v tepnách stejně krvelačně napadají vaše vlastní protilátky. Virů je strašně moc, a čím víc jich padá rozdupaných mezi kopyty koně, tím lepší pocit máte; tedy do chvíle, než vás z euforické představy vyprodukované morfiem probere – světe div se! - kašel.

     Kdybych za každé zakašlání dostala korunu, můžu si zítra koupit nové plíce, ale zdravotní pojišťovny zatím podobnou inovaci nechystají.

draace
Ležet mohu pouze na pravoboku (tam lze kašel vydýchat).
Záda či levobok bez šance, takže většinou se snažím spát vsedě. Docela škoda, že neumíme stejně jako herky spát vestoje:-)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Uhm..

08.12.2011 18:15:1608.12.2011 18:15:16 PilotkaPilotka ---.cust.vodafone.cz

Teda nechci Ti kazit náladu, ale já už mám tohleto druhej měsíc. A vysvětluj pak někomu, že když s nadšením a úsměvem neuklízíš (nehledě na to, že bez nadšení a úsměvu se na to taky nezmůžeš), nejsi lemra, ale prostě jenom nechceš umřít...:-)