Informace o článku
Tenhle kopec vyznavači zimních sportů dobře znají – z Kaiseburgu v Korutanech ve výšce 2145 metrů nad mořem totiž mohou přímo ze sjezdovky zamířit do ...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
18.01.2011 23:56:0018.01.2011 23:56:00

V lázních Bad Kleinkirchheim mají wellness i pro krávy

Tenhle kopec vyznavači zimních sportů dobře znají – z Kaiseburgu v Korutanech ve výšce 2145 metrů nad mořem totiž mohou přímo ze sjezdovky zamířit do nádherných Římských lázní. Najdou tam všechny radovánky, které patří k wellness nabídce.

Ten ale mají v Bad Kleinkirchheimu, v nejjižnější spolkové zemi Rakouska, zajištěny i krávy.V Mallhofu, biostatku rodiny Mayrbruggerových na okraji Bad Kleinkirchheimu, to žije už od pěti hodin ráno.

V šest je totiž první dojení, a tak se musí vše dobře připravit. I když asi dvacet kravek dobře ví, co je čeká. Nejdřív si stoupnou do fronty před automatickou dojičkou a když na ně přijde řada, v klidu dojdou do svého stání.Nechají se drbat od přihlížejících na hlavách, žádná ani nezabučí. Pak už šest přístrojů vysává drahou tekutinu, blikající červené světlo signalizuje, že mléko již do trubek neproudí. Dojnice odcházejí druhou stranou a ve stáji si pochutnávají na první, nedávno posečené trávě.

A je tu osmá hodina, vrata kravína se otevírají a jeho spokojené obyvatelky míří k největší atrakci dne; masážnímu stroji.


„Dodává to jedna firma. Přístroj se spustí, když k němu kráva přijde a nadzdvihne ho tělem,“ říká Erwin Mayrbrugger v zelených holinkách, který má u svého jména v informacích o Mallhofu lakonicky uvedeno sedlák.Wellness pro krávy má podobu dvou rotujících kartáčů, které tvoří pravý úhel. Jeho čtyřnohé uživatelky nemusí na masáž nikdo nutit, chodí samy a rády. Jedna si nechá podrbat jen hlavu, další se labužnicky natáčí a při celé proceduře se olizuje, další si masíruje hlavně boky a zadní partie.Všechny přitom pozorují Erwina; možná chtějí zjistit, jestli je s jejich počínáním spokojen, spíš ale čekají, kdy konečně otevře závoru a ony vyběhnou na pastvu.

První část dne pro ně skončila.

FOTO: Jana Hanušková, Právo
Zdroj: novinky.cz
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: