Informace o článku
Neobvyklou dražbu připravují karlovarští celníci na konec ledna. Nebudou totiž jako obvykle dražit zabavené věci, ale předmětem dražby se tentokrát st...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
13.01.2011 22:03:0013.01.2011 22:03:00

Celníci budou dražit stádo skotu

Neobvyklou dražbu připravují karlovarští celníci na konec ledna.
Nebudou totiž jako obvykle dražit zabavené věci, ale předmětem dražby se tentokrát stane devítihlavé stádo skotu.

Stádo skotu, které budou celníci prodávat v dražbě.


FOTO: Celní ředitelství Plzeň

„Ve stádě je jeden býk a osm jalovic,“ uvedla mluvčí Celního ředitelství v Plzni Jitka Blahutová. „Tři z jalovic jsou ale březí, takže kdyby vrhly do dražby, tak už se budou dražit jako krávy,“ popisovala s nadsázkou. Majitelem stáda je podle Blahutové soukromý zemědělec z Fojtova u Nejdku, který je dlužný za nezaplacenou pokutu karlovarské veterinární správě a za náklady na exekuci celkem 55 tisíc korun. „Stádo bude draženo v rámci daňové exekuční dražby,“ konstatovala Blahutová, podle které celníci při vymáhání dlužné částky zjistili, že jediným majetkem zemědělce je právě stádo skotu.

Do neobvyklé dražby půjde v sobotu 29. ledna po poledni. V současné době je stádo stále v péči zemědělce, který se o skot dočasně stará. „Zájemci o dražbu si mohou zvířata prohlédnout ještě před konáním dražby po telefonické domluvě. Doposud této možnosti využili pouze čtyři zájemci.“ pokračovala Blahutová.

„Rádi bychom se stáda zbavili, takže bychom uvítali, kdyby se přihlásilo více zájemců. Museli jsme nechat stádo prohlédnout a získat pro ně například nákazové potvrzení, že je zcela v pořádku,“ konstatoval mluvčí, podle které celníci na západě Čech ještě nikdy živá zvířata nedražili. „Měli jsme už v dražbě třeba cisternu plnou minerálního oleje nebo modely automobilů, ale tohle ještě ne,“ usmívala se pobaveně Blahutová.

Vyvolávací cena stáda stanovená znaleckým posudkem je bezmála 107 tisíc korun. „Přičemž nejnižší podání za celé stádo je 35 649,“ dodala Blahutová. „Pokud bude vydražená cena vyšší, než dlužných 55 tisíc korun, bude se rozdíl zemědělci vracet,“ dodala. „V případě nevydařené dražby celého stáda se budou se dražit jednotlivé kusy skotu,“ uzavřela.

Zdroj: Rudolf Voleman, Právo

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: