Informace o článku
Na americké farmě se narodilo tele nápadně podobné pandě Na farmě v americkém Larimer County v Coloradu se v pátek ráno narodila kravička se zbarvením...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
03.01.2011 22:15:0003.01.2011 22:15:00

první letošní KRÁVY příspěvek

Na americké farmě se narodilo tele nápadně podobné pandě

Na farmě v americkém Larimer County v Coloradu se v pátek ráno narodila kravička se zbarvením nápadně připomínajícím mládě pandy. Černobílé tele pojmenované Ben je raritou, na celém světě je nejspíš jen okolo dvou desítek podobně „pandích“ krav.
(pondělí 3. ledna 2011, 19:19 - Denver)

Farmář Chris Jessen je na své zvířecí novorozeně patřičně pyšný a video záznamy malého Bena, který se narodil černě zbarvené krávě a černo-bílému býkovi druhu Lowline, přidává na internet jako na běžícím páse.

Lowline dobytek se vyznačuje malým vzrůstem, nemá rohy a původně byl vyšlechtěný australskými farmáři. V posledních letech je ale velmi populární právě ve Spojených státech.

Ben má stejně jako pandy černé končetiny, přitom uprostřed těla je bílý. Podobnost ve zbarvení je však nejpatrnější na bílé hlavě s černými kruhy kolem očí a černýma ušima.

Jessen chová nejen drobný dobytek, ale také malého klokana. Farmu má přitom především pro zábavu a jako koníček. Jedinci druhu Lowline se chovají výhradně jako domácí mazlíčci, a to i proto, že jsou svým vzrůstem oblíbení mezi dětmi. Výjimečné tele s pandím zbarvením by Jessen podle svých slov mohl prodat v přepočtu za 570 tisíc korun.
Zdroj: Dagmar Plecháčová , Novinky
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: