Informace o článku
Tyrolané žijí tento týden tradiční soutěží krásy. Nevolí se ale nejhezčí alpská Rakušanka, nýbrž nejhezčí alpská kráva . Mlékodární sudokopytníci jsou...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
20.08.2010 22:43:0020.08.2010 22:43:00

V Rakouských Alpách volí Miss Krávu 2010

Tyrolané žijí tento týden tradiční soutěží krásy. Nevolí se ale nejhezčí alpská Rakušanka, nýbrž nejhezčí alpská kráva .

Mlékodární sudokopytníci jsou tak vyzdobeni pestrými kyticemi a chvojím, které mezi rohy mají upevněny na speciálních kožených pokrývkách s tradiční alpskou výšivkou. Titul Miss Kráva 2010 je pro chovatele prestižním oceněním.

V rakouském Reith im Alpbachtal se scházejí desítky chovatelů dobytka a předvádějí své šlechtitelské umění. Své krávy s pestrými vonicemi na hlavě a vyšívanými popruhy na těle předvádějí porotě za zvuků tradiční hudby.


„Je na ně tak líbezný pohled a jsou mnohem zajímavější než naprostá většina soutěží krásy, které můžete vidět v televizi,“ pochvalují si souborně chovatelé alpských krav.

Nejkrásnější krávy se volí na počátku týdenního festivalu shánění dobytka z hor do údolí. Na loukách ve vyšších polohách se pásly na jaře a v létě, teď se ale s příchodem chladnějšího období musejí vrátit do údolí. A při cestě z kopců mezi nimi volí také tu nejhezčí.

Vítězka soutěže stoupá na ceně stejně jako její telata, která se budou příští rok prodávat za tisíce eur.

zdroj: super.cz (pst, Famous, profimedia.cz), THANX to EvaH.


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: