Informace o článku
Zdroj: novinky.cz Řetězec rychlého občerstvení McDonald's podnikne tříletou studii kravských větrů. Důvodem je fakt, že plyny v některých zemích vytvá...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
20.01.2010 14:54:0020.01.2010 14:54:00

McDonald's se pouští do tříleté studie kravských větrů

Zdroj: novinky.cz

Řetězec rychlého občerstvení McDonald's podnikne tříletou studii kravských větrů. Důvodem je fakt, že plyny v některých zemích vytváří nezanedbatelnou část emisí, ve Velké Británii to jsou celá čtyři procenta. Známá fast-food restaurace se tak pokouší udělat významný ekologický krok, který by měl prospět dlouhodobě celé planetě.

Zvětšit obrázek

Krávy produkují velké množství oxidu uhličitého a nechávají za sebou významnou uhlíkovou stopu.

FOTO: Ondřej Lazar Krynek (novinky.cz)

Plynatost dobytku na 350 velkých farmách po Velké Británii začíná být problémem, který už si říká o studii a navržení možného řešení. Řetězec rychlého občerstvení slíbil, že se zaměří ve své studii na to, jak by se daly tyto emise co nejúčinněji snížit. Krávy bude studovat po dobu tří let.

Studie z roku 2006 ukázala, že produkcí jednoho cheeseburgeru vzniknou celkově emise o hmotnosti 3,1 kilogramu oxidu uhličitého. Nová studie by měla tuto situaci zlepšit a dát tak nový náhled na budoucnost ekologičtějšího zemědělství.

Zástupci firmy tvrdí, že by jejich studie měla pokud možno přinést finanční výhody i samotným farmářům, kterým budou radit odborníci z mnoha oblastí. Pokud se podaří emise snížit, budou přeneseny nové poznatky i na evropské farmy.

THANX to Fluff:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: