Informace o článku
Autor: Přibík Oldřich (29.6.2009) Titul Miss sympatie 2009 udělovaný naším vydavatelstvím získala na Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně dojni...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
15.07.2009 0:05:0015.07.2009 0:05:00

Titul Miss pro dojnici z Mělnicka

Autor: Přibík Oldřich (29.6.2009)

Titul Miss sympatie 2009 udělovaný naším vydavatelstvím získala na Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně dojnice z 1. zemědělské a.s. Chorušice na Mělnicku. Kráva pojmenovaná jako Karkulka zaujala podle prokuristy firmy Miroslava Šlechty obecenstvo svou komunikativností.

„Zaujala svým zjevem, ona je velmi, my tomu říkáme, vymazlená. Komunikovala s kolemjdoucími a tím si je získala," řekl.

Karkulka je představitelkou plemene red holštýn. Má vynikající parametry ve všech oblastech, které se vizuálně posuzují: stavba těla, rámec, končetiny i vemeno.
Nejhezčí krávu mohli vybírat všichni návštěvníci - hlasovací kupon byl součástí vstupenky. Podle Šlechty získala zástupkyně z Chorušic titul Miss už předloni na výstavě v Přerově.

Kromě Karkulky přivezli do Brna majitelé z Chorušic další tři krávy a dvě jalovice. Podle prokuristy by se všechny krávy oceněné na výstavě v rámci šampionátu uplatnily i v celoevropském klání, kde by se pohybovaly v první třetině.

"Chtěl bych však upozornit, že tato zvířata z velké části půjdou zabít, pokud se nezvýší výkupní ceny mléka. Výroba mléka při této ceně je neudržitelná," řekl.

*****

THANX to Fluff.

Ilustrativní foto: draace


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Dráče děkuju,alespoń někomu budou ty naš...

Dráče děkuju,alespoń někomu budou ty naše krávy chybět.
Gravatar

kravičky, ovečky a oslíci jsou moji favo...

kravičky, ovečky a oslíci jsou moji favorité ...
Gravatar

Eva H.: no mně už chybí teď, ta z té fot...

Eva H.: no mně už chybí teď, ta z té fotky. Orgáč pro mě, když jsem ji mohla krmit z flašky, vloni. Teď už těžký nezájem, z její strany.