Informace o článku
Nejdražší hamburger světa stojí 3 300 korun Japonské hovězí maso, husí játra, lanýže a švýcarský sýr nebo omáčka z francouzského šampaňského. To jsou ...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
10.06.2009 18:10:0010.06.2009 18:10:00

krátké kravské zpravodajství


Nejdražší hamburger světa stojí 3 300 korun

Japonské hovězí maso, husí játra, lanýže a švýcarský sýr nebo omáčka z francouzského šampaňského. To jsou ingredience, které rozehrají chuťové buňky každého milovníka hamburgerů. Na rozdíl od fastfoodů je ale nutné si za tuto chuť pořádně připlatit. Nejdražší hamburgery světa stojí přes tři tisíce korun.

Jejich společným znakem je použití nejdražšího japonského hovězího masa Wagyu (nebo-li Kóbe beef). Toto maso pochází z černého krátkosrstého skotu chovaného v Japonsku u města Kóbe.

"Krávy dostávají od japonských chovatelů pravidelné masáže shiatsu, je jim pouštěna uklidňující hudba a dává se jim na pití také pivo nebo rýžové víno saké," uvedl Tomia Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. (Čtěte ZDE)


Pást krávy v newyorském mrakodrapu? Proč ne!

Zní to až neuvěřitelně. Mezi mrakodrapy v New Yorku by mohl vyrůst mrakodrap ve tvaru křídla vážky, ve kterém by bylo 28 různých zemědělských polí. Na nich by se pěstovalo ovoce, zelenina, obiloviny, nebo by se tam mohly klidně pást i krávy. (Čtěte ZDE)

Foto: vincent.callebaut.org

Zdroje: iDnes.cz, Blesk.cz
Special THANX to Fluff:o)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: