Informace o článku
Vím, že tohle už viděli všichni, ale já to tady ještě nemám.Muhehe.Prosím zaryté odpůrce dostihů, aby si odpustili zaplevelování příspěvku ve smyslu "...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
21.02.2008 21:13:0021.02.2008 21:13:00

Železník (TV Nova)


Vím, že tohle už viděli všichni, ale já to tady ještě nemám.
Muhehe.



Prosím zaryté odpůrce dostihů,
aby si odpustili zaplevelování příspěvku ve smyslu "týrání zvířat".
Z mého pohledu právě "směšná" výška překážky (80 cm?) zavinila karambol Diska a Železníka:
tmavý kůň zřejmě usoudil, že kvůli takovému "prknu" není třeba nohy zvednout pořádně,
což se mu stalo osudným.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Paráda, v tv jsem to neviděla,takže dnes...

Paráda, v tv jsem to neviděla,takže dneska to byla premiera, taky jsem si pobrečela. Máš moc hezký stránky. Ať se to daří.
Gravatar

taky pro mě premiéra. draace, děkuju :o)

taky pro mě premiéra. draace, děkuju :o)
Gravatar

promin, chtela jsem napsat: ať se Ti dař...

promin, chtela jsem napsat: ať se Ti daří.
Gravatar

jak by řekli ti za velkou louží - wooow!...

jak by řekli ti za velkou louží - wooow! Ten pád a výhra v jednom dostihu, no to bylo aspoň na co koukat, škoda, že jsem byla ještě škvrně :o( díky za super videjko.
Gravatar

Moc hezká reportáž, ale jak Železík dopa...

Moc hezká reportáž, ale jak Železík dopadl (soudě dle jednoho tvého příspěvku) :o( BTW: zažilas ho? Je pravda, že neměl Váňu rád? :o)
Gravatar

Lena: když to shrnu, tak ve vztahu "...

Lena: když to shrnu, tak ve vztahu "mít rád - nemít rád" člověk a koně nefigurují city jako takové. Kůň tě bude mít rád, když ho necháš 24/7 na pastvě, budeš pokrývat jeho základní potřeby a popř. rozmazlovat dobrotami, takže žádná práce ani nic, co by kůň na tvou žádost musel činit. Naopak tě nebude mít rád, když bude vědět, že tvá přítomnost = práce, dřina. A to je případ Železníka a Váni. Váňa se s nikým nepáral, ani s koňmi, ani s lidmi. Železník byl mazaný a velice inteligentní, bez okolků toho využíval, a nebýt Váňovy tvrdé a nekompromisní výchovy, nikdy by se tak vysoko nedostal. Původně Želďu jezdil Novák, ale většinou ho Železník vyklopil a dostih nedokončili. Kdyby se Novák nezranil a nebylo nutné pro Železníka určit náhradu (Váňa) a kdyby post trenéra místo Novákova bratra nenahradil Čestmír Olehla, všechno by zřejmě bylo jinak. Želďa by nejspíš Velkou nikdy nevyhrál.
Gravatar

Lena: a jak Železník dopadl, na stará ko...

Lena: a jak Železník dopadl, na stará kolena, to nehodlám komentovat. Kdyby v tom stavu, v jakém jsem ho vídávala, stál ve stáji plné nažraných, tedy skutečně kvalitně nakrmených koní v nejlepší sportovní či chovatelské kondici - tak držím hubu a krok. Že nijak významně neřešili problémy s tou bolavou přední nohou... Kdyby to nebyl Železník, tak také držím hubu a krok. U starého a opotřebovaného koně nelze očekávat zázraky, jenomže když si člověk prohlédl tu Morávku celou a rok od roku to bylo horší, těžko si sám sobě řekne "snažili se, ale nejspíš marně". A nejhorší je, že s rozporuplnými pocity jsem odtamtud odjížděla nejen já: podobných názorů se sešlo bohužel mnohem víc.
Gravatar

Draace: To si dovolím nesouhlasit. Znám ...

Draace: To si dovolím nesouhlasit. Znám koně, kteří své jezdce zbožňují a z vyjížděk ven mají radost :o)
Gravatar

Lena: koně, který zbožňuje člověka, bych...

Lena: koně, který zbožňuje člověka, bych mít nechtěla. Takové zvíře je ztracené, pokud se "jeho" člověku něco přihodí. Není to ani správné, ani přirozené. Naše herky nerady jízdárnu, práci v terénu berou naprosto v pohodě. Někdy se i hrnou jako tanky, ale netroufla bych si za ně tvrdit, že z toho mají radost. Bezpečně vím, že si oba potrpí na kalupy, to je baví a jsou po nich pár dní v náladičce a v dobrém rozpoložení: ale i v tomto případě si myslím, že kdyby si oni mohli vybrat, tak volí nicnedělání na pastvě:o)
Gravatar

Je fakt, že znám holčinu, co má kobylu, ...

Je fakt, že znám holčinu, co má kobylu, která ji miluje, ale ostatní by sežrala. Máš pravdu, že kdyby se holčině něco stalo, je kobuna ztracená. Na jízdárně by mne to taky nebavilo :o)))