Informace o článku
...co jsem naposledy prožívala doběh Velké Pardubické v labilních záchvatech slziček. Stejně jako v případě mého virtuálního majitelství Sixteen jsem ...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
13.10.2007 23:58:0013.10.2007 23:58:00

...zítra tomu bude přesně na den 6 let

...co jsem naposledy prožívala doběh Velké Pardubické v labilních záchvatech slziček. Stejně jako v případě mého virtuálního majitelství Sixteen jsem o této své srdeční záležitosti tady v blogu už jednou psala, proto jen stručně.

Zítra tomu bude 6 let, kdy Peruán útočil na čtvrté vítězství v řadě, čímž by se nesmazatelně zapsal do historie dostihu, a čímž by podtrhnul prvenství Železníkovo. Peruánovi jsem nikdy nefandila a holedbání se pana zubaře mi značně cuchalo nervy. Že pan doktor neumí prohrávat, se jasně ukázalo právě po doběhu Velké, ve které nečekaně zvítězil jeden z mých drahoušků: Chalco. A Chalco vyhrál zaslouženě, aféry ohledně vytlačování z dráhy nebyly ničím víc, než snůškou keců a snahy majitele pokořeného Peruána o změnu výsledku a dosazení jeho koně na absolutní špičku výsledků Velké Pardubické.

Naštěstí se tak nestalo. U dostihu jsem mačkala palce a fandila nejvíce Belovodskovi. Těsný souboj Peruána a Chalca jsem duševně rozdýchávala velice dlouho. Nevěřila jsem svým uším, když komentátor zahlásil „a Peruán letošní Velkou nevyhraje...“ Ale ono to tak opravdu bylo. No bulela jsem štěstím i úlevou, těžko soudit, co bylo v daný moment silnější. Chalca jsem znala velice dlouho, jako spratek jsem na něm nejednou seděla a tahle porážka trojnásobného vítěze byla pořádnou satisfakcí na účet ega pana majitele Peruána.

Jelikož u Váňů bývávalo zvykem na bránu centrály věšet ovace v podobě transparentů, jala jsem se tento zvyk oživit, protože v letech kralování Peruána se už dlouho na archy papíru nic nemalovalo. V té době na Mlýncích pracovala kámoška, a protože většina personálu byla v Pardubicích, nechala jsem se také naložit do auta a spolu s transparentem jsem tam odjela jim pomoci se zbývajícími koňmi: zavést domů, vypucovat, nakrmit, zabalit nohy. Jestli ale kdy transparent na bráně Bohuslavi visel, to opravdu netuším, bo na další návštěvě jsem se tam vylíhla až mnohem později:o)

Jaká bude zítřejší Velká Pardubická?
Přesně na den po šesti letech?
Bude draace strkat v slzách do cíle svého bílého „černého“ koně dostihu?

Daja Swito
Milující infarktové doběhy. Tedy jak kdy:o)
Chalco forever!


Trasparent jsem anilinovými barvičkami mastila během přestávek dostihů.
Zde již se jménem vítěze VP: ano, Chalco :o)
Jinak ve výčtu jmen lze identifikovat pozdějšího vítěze Decent Fellowa a taktéž Storm of Firea, který byl rok poté v pronájmu u nás.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

co se ti nelíbilo na Peruanovi? Je to ků...

co se ti nelíbilo na Peruanovi? Je to kůň s velkým závodním srdcem! To jakého má nebo nemá majitele je podružná věc. Taky jsem zrovna nemiloval Chalka, ale když pak stál na univerzitě se zabandážovanou nohou, taky jsem ho chodil drbat na hlavě a nosil mu mrkev. A když po sundání kastu bylo jasný, jak to dopadne... ani nemluvím!