Informace o článku
Scyrisova neděle Ten titulek opravdu mohl být vylepšený. Co třeba „Scyrisova pražská“ anebo „chuchelská neděle“? Anebo Scyrisova „těsná“ neděle? Ačkol...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
30.09.2007 23:48:0030.09.2007 23:48:00

hurá.... další zásah na kontě :o)




Scyrisova neděle

Ten titulek opravdu mohl být vylepšený. Co třeba „Scyrisova pražská“ anebo „chuchelská neděle“? Anebo Scyrisova „těsná“ neděle?

Ačkoliv hlásání „excelentní neděle“ by samozřejmě bylo nejlepší, ale ne až tak pravdivé. Ano, Scyris opět zvítězil, ale jeho letošní 6. vítězství bylo tím nejvydřenějším ze všech. Vyhrál takříkajíc o chlup, přesněji o krátkou hlavu.

Oproti všem mým plánům (a radosti, že Scyris konečně taky běhá na domácí půdě) jsem však v Chuchli osobně přítomna nebyla. Po vyčerpávajícím pátku a sobotě již nebylo v mých silách absolvovat výlet do Prahy „na otočku“, kromě nabitých dvou dní předešlých byl na neděli neočekávaně přesunut kovář a zdlouhavé cestování do matičky Prahy mě odradilo ještě před odjezdem. Uondána a utavena extrémně hnusným počasím dnů předchozích jsem nakonec vděčně přijala možnost zažít dostih on-line, a to prosím taktéž za pět minut dvanáct. Poněkud opožděný návrat domů se proměnil v hysterickou snahu rozhýbat počítač a načítání vyrovnávací paměti přenosu z Velké Chuchle tedy o nervy bylo. Ale přenos naštěstí naběhl… a naběhl cca 400m před cílem, kdy jsem v čele rozběhnutého dostihu identifikovala „bílý a tmavý flek“, z nichž to světlé určo byl Scyris. A to už jsem fandila:“Utíkeeeeeej……!!!“
Inu, není nad několikavteřinový infarkt:o)

Záludnost on-line vysílání spočívá v (ne)kvalitě záznamu. Těsně před cílem soupeřící koně vběhli „do stínu“, se kterým si počítač poradil stylem „tma“, a poté cíl. Prostě několik setin (a to sakra důležitých setin) vteřiny nebylo vidět nic. Ale tak co víc bychom chtěli, od webové kamery?:o)

Nicméně bych tímto ráda složila poklonu komentátorovi on-line přenosu. Jméno bohužel nevím, ale jde o mistra v oboru, který se v chumlu běžících koní dokáže zorientovat nebývale rychle a akčně, a stejně neuvěřitelným způsobem vše pouští do éteru: energicky a srozumitelně. Pokud jej srovnám s kolegou moderujícím dostihy v Blavě, který na stejné trati stihne sdělit sotva třetinu informací… Petržalský břídil proti pražskému borci:o)

Scyris kromě vítězství vyhmátl i ocenění za nejupravenějšího koně v paddocku. Co více si přát? Možná aby ještě nějaký ten rok běhal, místo kariéry plemeníka. Ale v jeho věku by jistě bylo moudřejší odejít na vrcholu slávy a ovací, místo upadajících výsledků v konkurenci mladších a výkonnějších.

Daja Swito
Scyrisoidní úplně nejvíc:o)
Prostě ta nejScyrisoidnější. Howg.

Foto zdroj: Paddock Revue
(Děkuji tímto za vstřícné poskytnutí snímku.)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: