Informace o článku
Inu, neslo se v nebývale velkém očekávání, díky čemuž se průběh dostihu stal více než zajímavým. I pro mě, protože můj vztah k vítězovi úzce souvisí s...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
24.06.2007 18:21:0024.06.2007 18:21:00

Letošní České Derby...

Inu, neslo se v nebývale velkém očekávání, díky čemuž se průběh dostihu stal více než zajímavým. I pro mě, protože můj vztah k vítězovi úzce souvisí s mou již zmíněnou mánií sázet. Celkem třikrát jsem si vsadila na rezatého škaredého krpatce jménem Medeo, ale nikdy mi nic nevyhrál. No a on si dneska v klidu deklasuje soupeře v Českém Derby, v nejvýznamnějším rovinovém dostihu sezóny, ve kterém lze startovat pouze ve věku tří let, tedy jednou v životě. Co z toho vyplývá?

Že dostihy jsou úžasný sport:o)

Pakliže fandíte jednomu určitému koni, ale v hloubi duše se domníváte, že vyhraje jiný, tak vězte, že nevyhraje ani jeden z nich. Váš oblíbenec zůstane hluboko v poli poražených a váš tajný favorit přijde „až“ druhý, zatímco vavříny vyfoukne ten, nad kterým jste dle předchozích výsledků zlámali hůl. A pro majitele hřebce pořízeného za sedm miliónů korun, je letošní Derby jistě hořkým soustem, po všech těch patáliích a smůlách se mu nelze divit. Teď si všichni škarohlídové a závistivci mnou ruce, bez ohledu na fakt, že i v dostizích platí „sláva vítězům, čest poraženým“. Humbuk kolem cifry vysoleného za jednoho koně je nezdravý, úloha papírového favorita je nevděčná, na výsledku dnešního Derby si smlsne pěkně početný zástup nepřejícníků a jiných hnusoidních individuí. Ale jestli jim to dělá dobře, tak ať si užijou a udáví se tím. Muhehe:o)

Nejen Charley potěšil, jemu jsem opravdu věřila. Česká televize, která naprosto neprofesionálně vysílala Derby na programu ČT4, si tohle své naprosté selhání vyžehlila odvysíláním archivního doběhu, kdy v Derby zvítězila Arva. A tak si pověstná slzička ukápla. A Medeo? Když se osamoceně řítil do cíle, pomyslela jsem si pouze ono spokojené „ty hajzlíku jeden...“

Daja Swito
Děkuji Móně za klíče od bytu, ve kterém lze sledovat ČT4 Sport.
Představa, jak hltám Derby v mini okýnku online na netu, to jako fakt ne... muhehe:o)


ilustrační foto zapůjčeno z www.dostihy.fitmin.cz

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

ech, v BA síce Scyris nehviezdil, ale ma...

ech, v BA síce Scyris nehviezdil, ale mali iné vzrúšo, kukláči zrušili hlavnú tribúnu :o) (čierne tipovacie kancelárie)
Gravatar

kltko: oni to avízovali, že je vyhladí, ...

kltko: oni to avízovali, že je vyhladí, bylo to předem připravené. Tři z nich už obdrželi obvinění. Scyris se na návštěvu Petržalky připravuje... chjo, bude vůbec ještě běhat někde blízko?
Gravatar

A kromě černých bookmakerů by mohli ukli...

A kromě černých bookmakerů by mohli uklidit aj petržalského komentátora, protože jeho projev je takříkajíc... příšerný.
Gravatar

nno, ešte máš jednu možnosť, sadneš na s...

nno, ešte máš jednu možnosť, sadneš na sedadlo spolujazdca, a nejakú tú starohájsku nedeľu si obzrieš naživo. Škoda, že v termíne Grand Prix sa dostihy nepobežia, to by sme si tú Petržalku mohli podeliť úplne dokonale ;o)