Informace o článku
o mánii náruživého dostihového sázkaře Stále se mi nedaří dosáhnout průměrného postu ve virtuálním sázení na vítěze dostihů: oproti letům minulým, kdy...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
24.05.2007 23:18:0024.05.2007 23:18:00

kdo nehraje, nevyhraje... Opravdu???

o mánii náruživého dostihového sázkaře

Stále se mi nedaří dosáhnout průměrného postu ve virtuálním sázení na vítěze dostihů: oproti letům minulým, kdy jsem ještě pod původním nickem balancovala mezi třemi až pěti trefami z celkového počtu osmi dostihů, jsem v letošní sezóně ráda, když mi přijde vítězně kůň jeden… slovy: JEDEN. Jak se asi tak dostihový fanoušek může cítit, když z osmičky dostihů doběhnou tři koně jeho osobou tipovaní jakožto vítězové na místě druhém, další dva třetí, jeden teda vyhraje, aby se neřeklo, a ten poslední vůbec nedojde do cíle…?

Svého času jsem úspěšně odtipovala výsledek středoevropského Breeder´s cup, dlouho předlouho můj nick koloval na titulce webovky. No zřejmě poprvé a naposledy, tak snad jsem se svých dnů slávy nabažila dostatečně. Docela ráda bych poznala taktiky sázkařů, kterým se daří, protože dostihový sport je sám o sobě natolik nevyzpytatelný… Třeba nákupy dostihových koní: jste boháč a vaše manželka ukáže „tohohle koníka kup taky, on tak pěkně kouká“. Vedle koně pořízeného za 5 miliónů Kč působí tenhle „chcípák“ s nákupní hodnotou třicet tisíc korun směšně.

A výsledek? Kobyla za pět melounů nikdy nevyhraje, v nižších dostizích sotva přijde mezi prvními pěti, zatímco „hezkýkouk“ pořízený za třicet litrů vyhraje prestižní dostih v Meranu a stane se jedním z mála koní, kteří vyhrají dotace vyšší než deset miliónů korun. Nedělejte si iluze, že na tom není nic divného, protože dostihových koní, kteří si na sebe opravdu vydělají, je slabých pár procent z celkového počtu. Pokud chcete šampióna, musíte nemálo investovat. A tak přebijete sumu klisny za pět miliónu pořízením hřebce za miliónů sedm. Ano, sedm mega korun českých, špičkový kůň, kůň pro Derby.

Vyhrát Derby je totiž prestiž (nehledejte souvislost s fotbalem a hokejem, protože tyhle dva sporty výraz „derby“ ukradly z dostihů), každý majitel a chovatel chce koně, který vyhraje Derby. Derby se totiž běží jednou ročně a pouze ve věku tří let koně.

Kůň za sedm miliónů vyhrál v Rakousku, a účast v Derby si měl zajistit minulou neděli, ve Velké jarní ceně v Praze. Nevyšlo to, protože hřebec utrpěl širokou škálu zranění ve startovacím boxu poté, co se kůň ve vedlejší „kóji“ převrátil a zdemoloval kromě sebe i souseda. A co teď? Neřešit sedmimiliónovou investici a na Derby se vykašlat, anebo risknout stav potlučeného koně v posledním přípravném dostihů, který se běží za pár týdnů?

Nakonec buďme rádi za nezdary ve virtuálním sázení. Kromě „GRRRRR…. Se na to můžu vykašlat…“ nás to nic nestojí. Sláva vítězům, čest poraženým. Muhehe:o)

Daja Swito
Scyrisoidka.
Scyris samozřejmě v Chuchli běhá výjimečně, abych tuplem neměla vítězné tipy…muhehe:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: