Informace o článku
Vyhrát v 16ti letech Derby nelze ničemu přirovnat, v porovnání s ostatními sporty. Derby je dostih, který se v dané zemi běhá pouze jednou ročně a kaž...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
27.06.2010 15:54:0027.06.2010 15:54:00

Když se neuvěřitelné stane skutečností

Vyhrát v 16ti letech Derby nelze ničemu přirovnat, v porovnání s ostatními sporty. Derby je dostih, který se v dané zemi běhá pouze jednou ročně a každý kůň v něm může startovat pouze ve věku tří let, tedy jednou v životě. Na start této nejprestižnější záležitosti se vejde ani ne patnáctka vyvolených, takže je logické, že majitelé koní nenechávají nic náhodě a do sedel posazují především žokeje a jezdce zkušené a již prověřené. Šestnáctiletý jezdec startující v Derby je vzácnost; šestnáctiletý jezdec vítězící v Derby je absolutní senzace a šestnáctiletá holka jakožto vítězka Derby je terno světového kalibru (stát se tohle v dostihové velmoci, jsou toho plné noviny minimálně týden).

Dostihový sport je jeden z mála, kde muži soupeří proti ženám. Žen je v dostizích jako šafránu, přece jen nejsou fyzicky vybavené tak dobře jako chlapi a majitelé obecně radši preferují silnější a razantnější muže, což v jedničkových dostizích platí dvojnásobně. Svěřit koně v Derby šestnáctileté slečně je skutečnost, nad kterou si většina odborníku poklepe na čelo, a o to víc je úžasnější, že to holka dokázala. Přijela a zvítězila, přesně jako v americkém kasovním bijáku.

Příběh hřebce Talgada a mladičké jezdkyně Marie Magdaleny Rossák by byl po všech stránkách výborným tématem na hollywoodský trhák, kdyby se udál v Americe. Dalo by se věcně konstatovat, že nebýt majitelem koně rodiče dívky, byla by šance na účast v Derby mizivá. Ale proč její fantastický úspěch shazovat? Porazila elitu, psychický tlak i v tak mladém věku ustála senzačně a navěky se zapsala do historie dostihového sportu.

Všechny ženy jezdící dostihy mají můj obdiv!

draace

I slzu jsem uronila, při pohledu na dlouhý cop v cílové rovině.

Akorát kde já teď ukradnu fotku, když všichni dvorní dodavatelé fotek jsou ještě v Chuchli?:-)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Jsem ráda za tu slzu.Říkala jsem si,že j...

Jsem ráda za tu slzu.Říkala jsem si,že jsem stará sentimentální kr... :-D
Gravatar

byla moc pěkná podívaná a slza u mě taky...

byla moc pěkná podívaná a slza u mě taky ukápnula...u nás byl den ve znamení dostihů a slzavého udolí, nejdřív záznam loňské velké, pak VP z roku 91 kdy Železník padnul na Poplerově skoku a pak to všem "natřel" a odpoledne tohle skvělé Derby :o))
Gravatar

Safra, já jsem asi mrcha necitelná... ne...

Safra, já jsem asi mrcha necitelná... nebo je to tím, že jsem tu holčičku viděla jezdit naživo... ale já z toho na měkko nebyla ani trochu. Přála jsem to koni... přicválal si do cíle bez nějaké větší zjevné námahy, vzhledem k tomu, že šlo o rekord dostihu, dost neuvěřitelný pohled. Slečna se naštěstí pak asi přestala tolik bát a koně běžet nechala, zpočátku to tak vůbec nevypadalo. Její zásluha to nebyla, fakt ne. Kůň naprosto fantastický, o tom nepochybuji ani trochu. A asi nezapomenu na ty otevřené pusy všech na chuchelské tribuně:-)