Informace o článku
Spanilá jízda Age of Japea pokračuje Horký favorit a nejčastěji skloňovaný adept na vítězství v Derby přišel, viděl, zvítězil, a připsal pátý Derby-zá...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
21.06.2009 17:20:0021.06.2009 17:20:00

České Derby 2009: zázrak se nekonal, zvítězil favorit

Spanilá jízda Age of Japea pokračuje

Horký favorit a nejčastěji skloňovaný adept na vítězství v Derby přišel, viděl, zvítězil, a připsal pátý Derby-zásah na konto valašského mága Františka Holčáka. Bude po dlouhé přestávce klasická trojkoruna? Bude mít draace proti komu hrát, až se poběží St.Leger?:o)


Age of Jape bohužel „jen“ vyhrává, žádnou zajímavou historku s ním spojenou na skladě nemám, takže se spokojte s faktem, že zvítězit měl právě on a tudíž žádné překvapení, co se týče výsledku. Snad jen fakta: majitelem je starosta valašských Palkovic, a ač koupě Age of Japea byla milionovou investicí, vyplatila se. Ukázkový příklad, jak vypadá splněný sen malého českého člověka, a jak nevděčná je úloha bohatého a ambiciózního podnikatele, jehož náklady týkající se pořizování kvalitních koní jsou oproti „starostovi“ mnoho-násobnější, zatímco kýžený triumf stále uniká.

Dalším pseudo-Derby-smolařem je mnou minule zmíněný Čestmír Olehla. Doufala jsem, že už konečně... Bohužel, opět „jen“ druhé místo. Ale to jsou dostihy.

Ohledně Age of Japea zmíním ještě jeden fakt, a tím je potenciál po otci (Jape) do překážek. Vím, že rovinoví příznivci budou prskat, ale uznejte sami: není načase zažít hřebce, zvítězivšího v Derby i ve Velké Pardubické? Co se nepodařilo Dynamitovi, mohlo by se zadařit Age of Japeovi. Trenér Fr. Holčák je obojživelník, natrénuje do Derby i do Velké...:o)

draace

Martine... Ecuador přece není techno, stejně jako Sash! (píše se fakt s vykřičníkem) není DJ.

Říkejme tomu disko. A upřímně, mně se výběr songu líbil, mělo to šťávu:o)

Foto: Jiří Jícha

http://www.foto-dostihy.cz/

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

No to byl můj komentář sdělený po dostih...

No to byl můj komentář sdělený po dostihu náčelňýkovi, že až ten kůň doroste, bude dobrej do skoků;-)
Gravatar

Mismon: že by dvojí proroctví?:o)

Mismon: že by dvojí proroctví?:o)