Informace o článku
slavíme 25 let Thrilleru Přemýšlela jsem, čím začít dnešní příspěvek: mno, zřejmě odkazem na stránky musicserver.cz, protože ti mé dnešní téma zpracov...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
11.02.2008 17:13:0011.02.2008 17:13:00

Nikdy nebudete lepší než ´Jackson & Thriller ´. Tečka.

slavíme 25 let Thrilleru

Přemýšlela jsem, čím začít dnešní příspěvek: mno, zřejmě odkazem na stránky musicserver.cz, protože ti mé dnešní téma zpracovali vkusně a výstižně.


Ale i tak jsem nucena zopakovat základní informaci, co se týče Thrilleru. Thriller = nejprodávanější album všech dob, vrchol hudební kariéry Michaela Jacksona. Rekord v prodejnosti i v úspěchů v hitparádách zůstane zřejmě nepřekonaný, a to nejen díky fungujícím pirátskému trhu. Thriller byl ve své době (r. 1982, 1983, 1984) naprostým fenoménem a Král Popu prolomil hranice nejen v hudbě, ale i ve videoklipech (kromě jiného byl vůbec prvním černým interpretem, který se objevil na MTV).

Jaký je můj vztah, k Thrilleru?(úsměv) Inu, Thriller můj vstup mezi skalní fanoušky Jacka zpečetil, protože můj tatínek mi jej neprozřetelně věnoval za pěkné vysvědčení. Další roky toho pekelně litoval, protože jakožto dítko školou povinné jsem vlastnila pouhé dvě LP desky: Pohádku „Pták Ohnivák“ a „Thriller“, a co si budeme namlouvat – Ohnivák brzy omrzel i dítě na prvním stupni základní školy. LP desky se pár let na to přestaly vyrábět, ale já na Thrilleru opravdu ujížděla a na elpíčku bylo brzy znatelné, které hity patří mezi mé oblíbené. Taková „Lady in my life“ byla téměř neporušená, protože pro mně emoce končily u Human Nature. Rýhy ve snaze „trefit“ na elpíčku určitý song naopak navždy „označil“ konec „The girl is mine“, protože Thriller trapně zakončoval první stranu desky. A požitek z poslechu CD, kde v začátku skvostné a geniální Billie Jean nepřeskakovala přenoska – nelze slovy popsat.

Thrilleru mám doma vícero kusů. Kromě „prvního“ ještě další dva, jeden jakožto náhražku za absolutně poškrábaný a zdevastovaný model č.1, a pak sběratelsky unikátní „indický“ (s tygříkama). A přestože jsem si záhy Ježíškovi napsala o „Bad“, který mi sedl na tělo víc, stejně je rozdíl mezi těmito alby rapidní, a to ve prospěch Thrilleru, což je neuvěřitelně znatelné na nové verzi alba, která dnes vychází. Kromě původní devítky písní „Thriller 25“ obsahuje bonusy v podobě songů přezpívaných (Akon, Will.I.Am, Kanye West a Fergie) a právě tohle srovnání s „originálem“ přesvědčivě dokazuje sílu Jacksona: nenapodobitelné, famózní, klidně i geniální. Nikdy nebudete lepší než Jackson a Thriller.

A jestli si ho koupím? No jasně že JO!!! :o)

draace
budu ho mít v počtu LP 3ks, MC 1 ks, CD 2 ks.
Vše originály za plnou maloobchodní cenu.
Že by zvyšování prodejnosti? :o)



Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

jé, ptáka ohniváka na LP jsem měl taky :...

jé, ptáka ohniváka na LP jsem měl taky :o)))
Gravatar

A Ivana Mládka taky? :o)))

A Ivana Mládka taky? :o)))
Gravatar

samozřejmě - jednoho s bílým obalem, kde...

samozřejmě - jednoho s bílým obalem, kde byl mimo jiné song Medvědi nevědí a druhou se zeleným, kde byl Jožin z bažin. Víc to takhle po paměti specifikovat nezvládnu, ale fragmenty se vybavujou - Žába puk, Blues kladeče lina, Kam s ním a potom song, kterej nevim, jak se jmenuje, ale nějací dva docenti či inženýři si tam navzájem skákali po autech :o)) ehmmm... jako ale vůbec nejsme od tématu, že jo ? Přemýšlím, co má Mládek společnýho s Majklem, aby se to dalo nějak navlíct, ale moc mě toho nenapadá :-D
Gravatar

Frost: s Majklem nic. Pointa byla v tom,...

Frost: s Majklem nic. Pointa byla v tom, jaká společná elpíčka jsme měli. No u nás byl Mládek jenom jeden, na obalu v mundúru Vinnetoua. Žába puk taky, asi jeden z mála textů, které bych dokázala vyškrábat z paměti:o)
Gravatar

fakt by se nic nenašlo ? neuměl třeba M...

fakt by se nic nenašlo ? neuměl třeba Majkl hrát na bendžo ? :o)))