Informace o článku
Tom & Jerry jdou… Jasan… Mezinárodní den dětí, právě dnes. Svátek, na který jsem zatížená, a nejen proto, že jde o unikátní příležitost, kterak obdaro...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
01.06.2007 0:00:0001.06.2007 0:00:00

o Mezinárodním Dnu Dětí

Tom & Jerry jdou…

Jasan… Mezinárodní den dětí, právě dnes. Svátek, na který jsem zatížená, a nejen proto, že jde o unikátní příležitost, kterak obdarovat „věčně mladé“ lidi. Pravda, státem stanovené volno tento významný den nenabízí, ale v rámci sobotního Dětského dne budu mít z okna výhled na tradiční ohňostroj. Hééééč! Není nad pravou ryze infantilní radost. Letos se sice velkolepá akce odehraje bez našich hajter, protože termínově se nám zítra kříží se závody, ale naštěstí jsme včas dodali kontakty na náhradníky, kteří caparty na koníčkách povozí místo nás. Tak snad prckové nebudou otravovat „a mami, a Fineček tady není proč? A přijde ještě Fineček?“ (i tohle je součástí postu „být populárním“:o)))

A propos, všímáte si, že záměrně neuvádím termíny jako spratek, fakan, smrad...?:o)

Proč vlastně v nadpisu Tom & Jerry? Inu, oblíbenci. Samozřejmě jsou postavičky, na kterých lpím mnohem víc (Fík, Bob a Bobek, Mach a Šebestová… prostě klasika), ale Tom s Jerrym se mi hodně prolínali studiem na střední škole, bo v té době populární kanál Cartoon Network vysílal vždy mezi sedmou a půl osmou večer Toma a Jerryho. Takže žádný stupidní český dabing á la Altmanová, nýbrž origoš english se vším všudy, nářez za nářezem a bránice strhaná smíchy. Ulítávám na grafickém zpracování postaviček, na výrazech obličejů, pózách, pohybových kreacích a variacích… hujaháááááá….

Jeden čas jsme se s Mihoč po vzoru našich animovaných oblíbenců podepisovaly: Mihoč jakožto „Tom cat“, draace pro změnu „Jerry mouse“. Prča, protože valná většina lidí si marně lámala hlavu, co tím autor chtěl říct, a my samozřejmě podléhaly záchvatům smíchu. Ačkoliv jednou mě smích přešel, když jsem se do písemky z práv kromě skutečného jména podepsala i jako Jerry mouse, a „doktor“ (práva vyučoval kantor s doktorátem:o) ocenil můj smysl pro humor o stupeň horší známkou, bez mrknutí oka. Žralo mě to ani ne tak kvůli výsledné dvojce (práva v pohodě na výbornou), jako spíš kvůli faktu, že Mihoč tam taky měla Tom cat, ale špatně vidící vyučující si toho u ní nevšimnul. Později mi vysvětlil, že ta dvojka byla za těch patnáct minut ztraceného času, během kterých zoufale luštil můj škrabopis…:o)

Daja Swito
Věčný spratek.
A Jerry mouse taky.
Muheheeee...


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: