Informace o článku
Protože obsahuje podrobný návod, JAK vyrobit hudební hit, který zválcuje hitparády, a mimo jiného objasní, na jakém principu hudební trh „funguje“. Do...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
25.03.2011 5:53:0025.03.2011 5:53:00

Proč mít doma Manuál od KLF?



Protože obsahuje podrobný návod, JAK vyrobit hudební hit, který zválcuje hitparády, a mimo jiného objasní, na jakém principu hudební trh „funguje“.

Do jaké míry měla být tato kniha recesí, se pouze spekuluje, protože duo KLF bylo nejen velmi kreativní (hudebně), ale o nic méně skandální. Faktem však je, že Manuál k vytvoření number one hitu opravdu dopomohl, protože interpretů, kteří Manuál aplikovali v praxi, se našlo hned několik. A reálně zabodovali!

Možná by nebylo od věci pár vět o KLF napsat, protože jako většina britských hudebníků patřili k průkopníkům. Zde by měl být uveden výčet, čeho všeho, jenomže to bych musela vytáhnout z Google jména všech projektů, ve kterých tato dvojice (Bill Drummond a Jimi Cauty) figurovala, a z téma KLF by rázem bylo jeden odstavec o období zvaném KLF ve změti mnoha dalších odstavců, protože shrnout historii je v tomhle konkrétním případě zatracená prekérka.

Takže KLF, pouze a jen KLF. Existovali na začátku 90. let a u nás se nejvíce do podvědomí posluchačů zapsali hitem Last train to trancentral, který doslova zválcoval hitparády a odstartoval dance éru v celé Evropě. Jakožto první zloději samplů v historii hudebního průmyslu (byť ještě ne pod značkou KLF) přinesli do elektronické hudby i nové zvuky mísené s rebelií punku a jejich nemálo divoká tvorba byla prezentována jak jinak než divoce. Připomenu dva nejznámější kousky: střelba do diváků slepými patronami v rámci předávání hudebních cen a doručený dárek na afterparty, kterou byla podřezaná ovce a kotel krve.

Existence úspěšné skupiny končí roku 1992, kdy KLF prohlásili, že se na scénu nevrátí dřív, než světu zavládne mír:D Na důkaz tohoto prohlášení zlikvidovali veškerou svou tvorbu (tento čin je označován za největší ztrátu hudebního průmyslu všech dob) a konec.

Mír světu nevládne, KLF mlčí. Pánové samozřejmě nezevlovali a šokovali dál (nejslavnější kousek - spálení milionu liber v přímém přenosu). Za zmínku by ještě možná stál ostrov, který jim patří, a související projekt (víra?) Justified Ancients of Mu Mu, protože Bůh Mu-Mu měl v jejich tvorbě nepřehlédnutelné místo... Ale to bych se nevešla do povoleného počtu znaků.

KLF rulezzz!

draace
Polechtejte google, protože oni jsou symbolem hudebního businessu.
Mám pocit, že se o nich snad i učí, na univerzitách. A jestli někdo máte doma Manuál, prosím o vypůjčení:-)

+++

Zasrané dilema, co se týče ukázky hudební tvorby.
Protože Last train to trancentral je profláklý.

A protože se prezentovali coby anarchisté, dám tu asi opravdu nejvíc... ehm... americkou :D :D :D

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Pro zájemce o více informací doporučuju ...

Pro zájemce o více informací doporučuju www.klf-manual.cz !